Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Makón nagyon várják a tv-kábelt

Már nem is remélik a makói Csillag és Toldi utca lakói, hogy házaikba valaha is bevezetik a tévékábelt. Az utca elejéig elér a zsinór, tovább azonban nem vezeti a szolgáltató. A társaság szerint hamarosan megoldják a problémát.
– Nyugdíjasok vagyunk, mi más szórakozásunk lehet, mint a televízió? Most úgy tűnik, már sosem nézhetjük azokat a csatornákat, amelyek a többi háztartásban bármikor foghatóak – panaszolta a makói Toldi utcában élő Sándor István, ugyanis szomszédjaival együtt biztos benne, hogy házába a T-kábel immár sosem vezeti be a vezetékes televíziót. –
A szomszédban is feladták a több éves várakozást, és a műholdas szolgáltatót választották, ám az csaknem kilencezer forintba kerül havonta, ami duplája a kábeles csomagnak, és jó néhány olyan csatorna nem is fogható vele, amit szívesen néznénk mindennap. Úgy tudjuk, hogy a kábelesek fejlesztési elképzelései között egyáltalán nem is szerepel ez a környék.

A környező utcák lakói összefogtak, hogy változtassanak a helyzeten, még aláírásgyűjtést is szerveztek tavaly, az itt élők kétharmada alá is írta az ívet, de nem lett foganatja. Nem rossz a műholdas megoldás sem, de egyszerre csak egy televízión nézhetik az adásokat, így ez a családon belül megosztottságot szül. Úgy fogalmazott: leginkább a felesége hiányolja azokat a kábeles műsorokat, amelyek kifejezetten háziasszonyoknak szólnak, mert sportcsatorna ugyan fogható a parabolán keresztül is, de főzős és természetműsorok már nem jutnak el hozzájuk.

– A lakók panaszukkal engem is megkerestek, és igyekeztem is felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval – mondta Halmágyi Pál, a terület önkormányzati képviselője. – Levelet írtam még tavaly a régióvezetőnek, amiben jeleztem, hogy a körzetben lakók kétharmada is aláírta az ívet, erre azt a választ kaptam, hogy a kérdéses terület kiviteli terveit elkészítik, és ezt követően döntenek arról, hogy a beruházás megéri-e a T-kábelnek. További értesítést nem kaptunk. A testület előtt is felvetettem, hogy amit lehet, tegyünk meg a lakók érdekében, de túl nagy ráhatása nem lehet egy önkormányzatnak egy magánvállalkozásra.

Frei Andrea, a T-kábel Kft. budapesti központjának marketingvezetője kérdésünkre nem sokat árult el a kialakult helyzettel kapcsolatban, annyit azonban elmondott, hogy társaságuk éppen most dolgoz ki egy fejlesztési tervet, aminek nagy valószínűséggel részét képzi majd a kérdéses utcák bekábelezése is. Így a „kábeltelen" utcák lakói tovább reménykedhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagot tűztek a Galamb végzőseire

A hét végén tartotta szalagavató bálját a legnagyobb diáklétszámú makói középiskola, a Galamb József… Tovább olvasom