Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Romos házakat vesznek fillérekért

Néhányan azt vetették Pitvaros polgármestere szemére, hogy vezetésével a képviselő-testület romos házak vásárlására herdálja el a település vagyonát.
Megtudtuk, volt olyan összedőlt ingatlan, amit 10 forintért vettek meg.
Más településekhez hasonlóan Pitvaroson is számos ház ürült ki idős lakója halála után. Az eladhatatlan ingatlanok az évek folyamán az enyészeté lettek, életveszélyessé váltak.

– Belegondolni is rossz, mi történne, ha egy ilyen ház fala éppen akkor dőlne rá a járdára, amikor valaki ott megy el. Soha nem vet jó fényt egy településre, ha ilyen kidőlt-bedőlt falú házak látványával fogadja az idelátogatókat. Az érem másik oldala, hogy önkormányzatunknak a mezőgazdasági közmunkaprogramhoz portákra van szüksége. Innen jött az ötlet, hogy „kapun belülre" kerüljünk ezeknél a romos házaknál – nyilatkozta Radó Tibor polgármester. Az egyik ilyen ingatlant az államtól kapták meg ingyen. Ott működik az önkormányzat csirkefarmja. További öt házért fizettek, összességében 100 ezer forint körüli összeget.

– Eddig a legnagyobb összeg, amit egy házért adtunk, 50 ezer forint volt. A rajta lévő építményt lebontottuk. Csak a cserépből 75 ezer forint bevételünk lett – folytatta Radó Tibor. Az öt porta közül kettőbe gyümölcsöst telepítettek. Három kertben pedig fóliás és szabadtéri kertészetet folytatnak. A megtermelt zöldségek az üzemi konyhára kerülnek.

További három romos ingatlan megvétele folyamatban van, ezek összesen 110 ezer forintba kerülnek. Egy főutcai házra 300 ezer forintos ajánlatot tettünk, de az olyan hatalmas méretű, mintha három porta lenne – tudatta a településvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: El a kezekkel Ságváritól!

Mucsi Tamás szerint a Jobbiknak inkább az utcákon maradt választási plakátjaikat kellene leszedniük. Tovább olvasom