Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Végtelen lehetőségek Öttömösön: Oreós spárgás sütemény is akadt a fesztiválon

Öttömös. Idén a szokásosnál több, legalább negyvenféle spár­­gás ételt készítettek az öttömösi asszonyok a hagyományos spárgafesztiválra. A szombati ese­­ményt már 25-ször rendezték meg a településen, ahol sokan fog­lalkoznak spárgatermesztéssel.
– Spárgás bonbon, spárgás ivólé, spárgás töltött paprika is van az asztalon, idén különlegesség az oreós-spárgás sü­temény, és most sem maradha­tott ki a népszerű puffancs – mu­­tatta a kínálat egy részét Dobó István polgármester. A jubileumra születésnapi tortát is sütöttek, nem kérdés, ennek is spárga volt az alapja.
 
Oreós spárgás sütemény is akadt a fesztiválon.Fotó: Öttömös önkormányzata - GALÉRIA

Az ünnepi alkalommal két dísz­polgári címet és hat Öttömös Községért Emlékérmet adtak át. Díszpolgár lett Vargáné Dobó Jolán és Bata Ferencné, akik évek óta összefogják azokat, akik a spárgaételeket készítik a fesz­tiválra. Kiállítások is kísérték a rendezvényt, helyi kézművesek mutatták be termékeiket: mézeskalácsos és fafaragó is bemutatkozott. Míg a szülők a spárgás éte­­leket fogyasztották, a kisebbeket ingyenes játékudvar várta rendőrségi és tűzoltó-bemutatóval.

Az ételkülönlegességek bemutatója után Dévényi Tibi bácsi szórakoztatta a közönséget retró bulival, majd este nyolc órakor Charlie lépett színpadra.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valaki kutyákat mérgez Domaszéken - a helyiek sejtik, ki lehet

Valaki kutyákat mérgez Domaszéken - a helyiek sejtik, ki lehet
Mérgekkel öli valaki a kutyákat Domaszéken. A helyiek félnek, hogy egyszer egy kisgyerek nyeli le a… Tovább olvasom