Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

A mi Piroskánk

"„Fiam, mától a te neved legyen: Piroska!" „Miért mesterem?" „Azért, fiam, mert annyi piros lapot kapsz!" Ez a diskurzus akár a valóságban is megtörténhetne a magyar fociválogatott öltözőjében. A két főszereplő pedig Torghelle Sándor és Lothar Matthäus."
„Fiam, mától a te neved legyen: Piroska!" „Miért mesterem?" „Azért, fiam, mert annyi piros lapot kapsz!" Ez a diskurzus akár a valóságban is megtörténhetne a magyar fociválogatott öltözőjében. A két főszereplő pedig Torghelle Sándor és Lothar Matthäus.

A magyar labdarúgó-válogatott ügyeletes balhéfelelőse már megint tett arról, hogy a honi focibarátok a fejüket fogják a cselekedetei után. A görögök elleni első félidőben az ellenfél térfelének a közepén, az oldalvonal mellett „töltött alá" az egyik hellén védőnek. Ezért kapott egy sárgát. A hajrában szándékosan kezezett. Mehetett is zuhanyozni, hiszen megkapta második figyelmeztetését. Nem először. A Honvédban, az MTK-ban, a Crystal Palace-ban, majd a Panathinaikoszban is rendszerint a renitensek között találtuk és találjuk. Értelmetlen, megmagyarázhatatlan szabálytalanságokat követ el.

Számomra azért megdöbbentő mindez, mert a meccseket kis srácok is nézik. És azt látják, hogy van egy felnőtt válogatott focista, aki, mint egy őrült, úgy viselkedik a pályán. Rúg, vág, reklamál, kirúgja a labdát a stadionból. A góljai, a jó megmozdulásai feledésbe merülnek. Igaz, talán már azt sem bánnánk, ha egy időre elfelejtené őt Matthäus is. Nem látnánk a nemzeti együttesben, mert a magaviselete miatt nem oda való.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finiselnek az építők

A Szeged Városi Sportigazgatóság fejlesztési tervében kiemelten a sportcsarnok korszerűsítése… Tovább olvasom