Év sportolója-díjazottak - Méltó lezárás óriási sikerrel: fair play-díjas a Makó II.


Lapunk, a Délmagyarország immár 49. alkalommal jutalmazta a tavalyi év legjobb sportolóit, a decemberi gálán összesen húsz üvegtrófeát adhattunk át a Hungi Vigadóban a CE Glass jóvoltából. Sorozatunkban mindennap bemutatunk egy díjazottat, ezúttal az év Fair play- díjasát a Csongrád megye II. osztályú labdarúgó-bajnokságból, a Makó II.-t, Erdélyi Mátyás vezetőedzővel.

Fantasztikus év, óriási siker, méltó lezárás. Így foglalta össze azt a szezont Erdélyi Mátyás, amelyet úgy zárt bajnokként a megyekettőben a Makó II., hogy egy percet sem edzett együtt a csapat, csak néhány felkészülési mérkőzést játszott le.

A Csongrád megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban rutinos, helyi labdarúgókkal szerepelt a 2017–18-as szezonban a Makó II., amely aranyérmes lett. Az idényt a lapunktól kapott Fair play-díjjal koronázták meg, mivel a pontvadászat során ők gyűjtötték a legkevesebb sárga és piros lapot.

– Olyan öregek voltunk, hogy már nem ütemeket, hanem másodperceket késtünk a belépőkkel – reagált a díjra nevetve Erdélyi Mátyás, a Makó II. előző idénybeli trénere. Rutinos játékosokban tényleg nem szűkölködtek, hat fő túllépte már a negyvenedik életévét.

Sportszerűségből jeles. Erdélyi Mátyás (balról) a SZEOL SC játékosától, Grünvald Attilától vette át a díjat. Fotó: Kuklis István
Sportszerűségből jeles. Erdélyi Mátyás (balról) a SZEOL SC játékosától, Grünvald Attilától vette át a díjat. Fotó: Kuklis István

– Ez egy jó vicc, de a bajnoki címmel „megszűnt” ez a csapat. Többen visszavonultak vagy máshol vezetnek le, a megyeegyben Krucsó Ákos már egy alaposan megfiatalított kerettel dolgozik együtt, akik a Maros-menti UFC-ből származnak. Nem szokványos a negyvenéves futballista a pályán, de nem meglepő, mivel manapság már kitolódnak a karrierek – világított rá a keretösszetételre a csapat korábbi edzője.

Rendkívül sikeres csapatot díjaztunk, amelynél 2018 nyarán lezárult egy gyönyörű időszak.

– Gabnai Győző irányításával többször aranyérmes lett a gárda, velem pedig egyszer, utoljára, ami egy nagyszerű időszakot zárt le. Baráti társaságként maximálisan helyt- álltunk, egészen máshogy játszottunk, mint az ellenfeleink. Az eleganciát képviseltük, mivel többen megjárták tőlünk az NB II-t és NB III-at, Bány Tamás pedig az NB I-ben is szerepelt – zárta a beszélgetést Erdélyi, aki jelenleg munkahelyi elfoglaltságai miatt nem edzősködik az idényben.

Fontos bajnoki címet szereztek a makóiak tavaly, amellyel az idősebbek szépen búcsúzhattak, lehetőséget teremtve a fiataloknak, hogy a megyeegyben pallérozódva előbb vagy utóbb eljussanak az NB III-as csapat kapujáig.