Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Csongrád megye csodái: a homokháti ember

Mórahalom - A homkháti embert nevezte meg Csongrád megye első számú csodájaként Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere. Az Alföld, a Homokhát életstílusát jellemzi a munka- és vendégszeretet, az összefogás, a múlt iránti tisztelet, de a jövő felé való nyitottság is.
A homkháti embert nevezte meg Csongrád megye első számú csodájaként Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere. Az Alföld, a Homokhát életstílusát jellemzi a munka- és vendégszeretet, az összefogás, a múlt iránti tisztelet, de a jövő felé való nyitottság is.

Fotó: Gyenes Kálmán

A homok hátán is megélő ember ezernyi szállal kötődik a helyhez (tanyához, faluhoz, családhoz), sohasem csak önmagára gondol, hanem a későbbi generációkat igyekszik helyzetbe hozni.

Fotó: Gyenes Kálmán

Olvasóink írták

  • 1. Nagy Mélykúti Ágota 2007. november 10. 12:23
    „Ezernyi szállal kötődöm ehhez a vidékhez, holott jómagam kényszerűségből az ország egy másik pontján élek. De amikor tehetem, ellátogatok Mórahalomra, ahol a családon nagyrésze él és minden egyes alkalommal ámulatba ejt a kisvárosi csoda. A csoda, amely az emberekből gyökerezik, amellyel bármilyen helyzetben is képesek tenni önmagukért és környezetükért. Tenni akarás a közért, a jövőért. A közvetlenség, a befogadás, a munka- és értékteremtés mind mind olyan tulajdonság ezen a tájékon, amellyel nem soka helyen találkozik az ember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legek előadása: Verdi Otellója Szegeden – José Curával

Szeged - Máris a legek előadásának mondják a José Cura vendégszereplésével színre vitt szegedi… Tovább olvasom