Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Húsvéthétfőtől öt napig sztrájkolnak a volánosok

Munkatársunktól - Ötnapos sztrájkot hirdetnek a Volán-társaságok húsvéthétfőtől, mert nincs bérmegállapodás.
Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke az aláíró szervezetek nevében elmondta, megyénket is érinti majd a munkabeszüntetés. Különösen, mert gépkocsivezetők is részt vesznek az akcióban.

Azt egyelőre nem tudta megmondani, pontosan hogyan módosul a helyi, helyközi és távolsági járatok menetrendje. Egyelőre tárgyalnak még a munkaadóval az elégséges szolgáltatás mértékéről. Az már biztosnak látszik, hogy kizárólag a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. dolgozói sztrájkolnak. Az Autó Univerzál Kft., mely a műszaki dolgozókat tömöríti, és a buszvezetőket foglalkoztató Partiscum Busz Kft. nem szünteti be a munkát.

Mint ismert, a Volánnál hetek óta tárgyalnak az érdekképviseletek a béremelés mértékéről a munkáltató és a tulajdonos (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) képviselőivel, de nem sikerült megállapodniuk. A munkaadók ajánlata ugyanis nem éri el a dolgozók jentősen csökkentett követelését, vagyis a 3 százalékos bérfejlesztést és a havi 5 ezer forintos béren kívüli juttatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Flamenco Kupa: a nagy versenyek előszobája - galériával

Flamenco Kupa: a nagy versenyek előszobája - galériával
Első alkalommal rendezték meg a Flamenco Kupát vasárnap Szegeden a Tisza Lajos körúti Postapalotában. Tovább olvasom