Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Jegelik a nyugdíjasok olaját

Szeged - Zajlanak a tanúkihallgatások abban az ügyben, amelyben jövedéki orgazdasággal gyanúsítanak egy nyugdíjas csengelei házaspárt a vámosok. Még tavaly novemberben foglaltak le tanyájukon közel tízezer liter gázolajat, amelynek eredetét a tulajdonosok nem tudták igazolni.
– Hamarosan kellene az olaj a traktorba, de még március elejére is tűztek ki egy meghallgatást – mondta Bakos Dániel. A csengelei nyugdíjastól és feleségétől tavaly november elején vittek el a vámosok kilencezer-ötszáz liter gázolajat, amit a hetvenéves férfi az istállóban tartott.

A nyugdíjasok akkor azt mondták: a rendszerváltás óta minden spórolt pénzüket üzemanyagba fektették. A vámosokat pedig értesítette valaki, hogy milyen sok üzemanyagot halmoztak fel az idős emberek tanyájukon. Mivel Bakosék számlával nem tudták bizonyítani, hogy hol és mikor vették az üzemanyagot, azt a hatóság az eljárás végéig lefoglalta.

– Nem reménykedem benne, hogy valaha is visszakapjuk az üzemanyagot – mondta az idén hetvenedik életévét betöltő férfi. Bakos Dániel már azon gondolkodik, hogy harmincezer forintos nyugdíjából a szántáshoz szükséges gázolajat vagy a közüzemi számlákat fizesse-e. – Valamelyikre biztosan nem marad pénz – mondta csüggedten.

A vámhatóság ugyanakkor már több tanúkihallgatáson is túl van. A csengelei és a kiskunmajsai benzinkút alkalmazottait ugyanúgy kikérdezték, mint azokat a helybelieket, akik láthatták, hogy a házaspár milyen időközönként és mennyi üzemanyagot szállított portájára. Bakosék már novemberben arra gyanakodtak, hogy a szemközti sörözőből értesíthette valaki a vámosokat egy korábbi nézeteltérésünk miatt. Az ivóban sokszor hangosan szólt a zene, ezért a nyugdíjasok többször is tettek bejelentést a rendőrségen.

– Azóta sem javult semmit a helyzet. Ráadásul az itt szórakozó fiatalok egyszer petárdával is meghajigálták a házunkat – mutatott a robbanóanyag csonkjaira a kertjükben Bakos Dániel.
A csengelei tanyán levő gázolaj további sorsáról csak az eljárás befejezése után tudnak felvilágosítást adni a vámosok.

Olvasóink írták

  • 1. gipsz 2008. január 31. 11:02
    „A piti dolgokat felőrli a hatalmi gépezet, mert nem 30.000,-ből kelll élni a csinovnyikoknak. Azokban az ügyekben, meg hogy csendháborítás, randalirozás csak akkor lépnek, ha a kapcsolatrendszer miatt szükséges, egyébként meg dögöljön meg az ember, és nem lesz vele tovább gond. Velejéig korrupt a rendszer.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós István a népszavazásról

Csongrádon és Szegeden tegnap délután több százan vettek részt Tarlós István lakossági fórumán. A… Tovább olvasom