Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Kétszáz palacsinta fogyott Szatymazon - galéria

Kétszáz palacsinta fogyott Szatymazon - galéria
Szatymaz - Vidám gyerekzsivaj és sülő palacsinta illata töltötte meg csütörtök délelőtt a szatymazi Dankó Pista Művelődési Házat, ahol húsvéti családi napot rendeztek.
A nagyteremben kézműveskedni, kifestőzni lehetett, de természetesen nem maradt el az arcfestés sem. A legnagyobb szenzáció Rácz Laci bácsi, a helyi Fakanál klub atyja, amatőr királyi szakács, tavaly óta palacsintakirály és a kecskeméti palacsinta fesztivál állandó résztvevője és nyertese, valamint három segítője által készített több mint kétszáz palacsinta volt.
Kétszáz palacsinta fogyott Szatymazon. Fotó: Kuklis István (galéria)
Laci bácsinak Nagy Norbert, Szabó Sándor és Lajkó Zoltán segítettek, hogy időben elkészüljön az édesség, amit már alig várt a gyereksereg. Öt kiló lisztből joghurt, tej, tojás és szóda hozzáadásával készült az alapanyag, amit sülés után kakaóval és lekvárral töltöttek meg. Laci bácsi elmondta, igazából száz óriáspalacsinta készült, de azok olyan nagyok, hogy félbe vágták a gyerekeknek. Tóth Szilvia elárulta, hogy neki a fahéjas a kedvence, de azért a kakaósat is szereti. Az ínyenceknek a közelmúltban rendezett kecskeméti palacsinta fesztivál első helyezett palacsintájából is készített egy kis kóstolót a mester: a libamájas, édes tokaji borban áztatott mazsolával töltött változatot is megkóstolhatták a szerencsések.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemetet szedtek és kertészkedtek az IKV szakemberei

Szemetet szedtek és kertészkedtek az IKV szakemberei
A Föld Napja alkalmából csütörtök délelőtt a sajtó jelenlétében gyűjtötték össze a szemetet és kertészkedtek az IKV Zrt. munkatársai a Kereszttöltés utca 29. alatti panelház előtt. Tovább olvasom