Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Kozma József: Egy biztos, a bizonytalanság

Szeged - Az MSZP városi elnöke szerint szeptembertől folytatódik a hatalom koncentrációja.
Péntek délelőtti sajtótájékoztatóján, Kozma József, az MSZP Szeged városi elnöke szerint csak a bizonytalanság biztos – utalt a kormány szeptemberi parlamenti ülésszakára és munkájára.

"A hatalom további koncentrációja várható" – emelte ki, hozzátette: a Nemzeti Együttműködés Rendszere eddig sem, és ezután sem tűri a kritikát. A válság kezelésében sem várható semmilyen pozitív változás.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. florian70 2011. augusztus 27. 21:22
  „"Félelemkeltésből kitűnő!

  Az Orbán kormány alkotott egy nagy tervet, amit Széll Kálmánról neveztek el. Miért pont róla azt csak ők tudják megmondani. Van némi hasonlóság a terv és a volt miniszterelnök tevékenysége között. Akkor is sárba tiporták az igazságot, a nemzetet.
  Orbán Viktor legalább annyira szeret a népszerűség fényében sütkérezni és annyit, amennyit elődje Széll Kálmán tett. De a sütkérezés egyszer véget ér. Majd amikor a nép képviselői elfelejtik kötelességüket - erre már több példa is adódott, megmozdul maga a nemzet.

  Az Orbán kormány alkotott egy nagy tervet, amit Széll Kálmánról neveztek el. Miért pont róla azt csak az ők tudják megmondani. Van némi hasonlóság a terv és a volt miniszterelnök tevékenysége között. Akkor is sárba tiporták az igazságot, a nemzetet. Ami ebben a tervben foglaltatik, több eleme szinte félelmet kelt az emberekben. Többek közt rettegésben tartja a rokkantnyugdíjasokat. Mivel a magánnyugdíjakat orvul lenyúlta a kormány, következnek a rokkantnyugdíjasok. Amiből a jövő évi költségvetésben százmilliárdot akar spórolni a pocsékoló kormány. A korhatár alatti rokkantnyugdíjasokat akarják visszairányítani a munkaerőpiacra. Nem is volna gond, ha az egészségkárosult tudna hol dolgozni, vagy el tudná látni a munkát. Nevetséges és szánalmas, amit ez ügyben szerencsétlenkedik a kormány. Kevés a háziorvos az orvosszakértő. De ki az, aki vállalja a számukra is megalázó és terhes feladatot? Mert nekik kell dönteni a beteg állapotáról, alkalmas vagy nem a további munkavégzésre.

  Orvosok, ápolók ezrei hagyják el az országot a nagyobb megbecsülés reményében.
  A gazdaságot sem tudja kellő hozzáértéssel kezelni. El kellene végre ismerniük, hogy a gazdasági szabadságharc és az egy kulcsos adó elbukott. Sokakat tart rettegésben a devizahitel megfizethetetlenségig emelése. Az árfolyamrögzítést kevesen igénylik, hiszen sem a devizahiteleseknek, sem az államnak nem jó. A fizetési futamidő maximum 75 év betöltéséig terjedhet. És utána? Arról nincs döntés, hogy mi legyen azokkal, akinek még ezen túl is fizetni kell. Szintén félelmet kelthet az, amit Orbán Viktor mondott, hogy a gyerek tartsa el idős szüleit. Persze nekik nem gond. Ehhez elsősorban munkahelyek kellenének, megfelelő munkabér, amiből egy család megélhet.

  A kormány nagyot bukik, már látom. Nem számít arra, hogy a svájci frank erősödése nyomán a fogyasztás drámaian visszaesne - közte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca szerint a devizahiteleseket segítő árfolyamrögzítés lehetőségével a kormány egy hatékony eszközt állított fel arra, hogy az árfolyamgyengülés által érintett háztartások fogyasztásra fordítható jövedelme ne csökkenjen. Közölték: természetesen a makrogazdasági kockázatok vizsgálatakor minden potenciális külső, illetve belső sokkot, valamint annak lehetőségét figyelembe vesznek. De hosszú távon sem jó, mert a különbözetet ki kell fizetni. Nem puszira adják. Nesze semmi, fogd meg jól.

  Nem beszélve arról, hogy az egészségügyet szintén morzsolják, mint nagyapám anno a kukoricát. Munkahely teremtés helyet a munkahely megszüntetése a cél. Ami nekik kedves azt támogatják.
  A sajtót, a hírközlést bekebelezték Az ügyészség, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, szinte mindenkit úgy irányítanak, ahogy nekik szimpatikusabb. De a nép egyszer besokall, eljön az idő, amikor fellázad, mert élni akar, nem lehet folyamatosan hazugsággal etetni. A nép ébredezik az álomból, amit az Orbán kabinet ígért. A nép csendben lázong. Munkavállalók, munkanélküliek, egészségügy, rendvédelem, katasztrófavédelem, vállalkozók, mind - mind lázong. A nép megtanulta mi az igazság, amiért harcolni fog.

  Újra visszavették Polt Péter a főügyész székbe, már ez nagyon alantas és felettébb gyanús, hogy folytatják gátlástalan, diktatórikus, alattomos népbutító politikájukat - majd ők megmutatják, börtönbe csuknak minden szocialista politikust. Csak ők a bűnösök azért is, amit másfél év alatt a Fidesz eltőzsdézett! Így terelik el a figyelmet a milliárdok eltünésében óriási hibát vétett Fidesz politikusokról. Könnyebb ártatlan embereket meghurcolni, börtönnel fenyegetni, mint vállalni azért a felelősséget, amit az elmúlt években hatalmas károkat okoztak az országnak. Úgy látom, gyűlnek a csontvázak, amit a Fidesz kormány nem talált - pedig tűvé tették érte még a széna kazalt is. De aki utánuk jön kormányra, lesz mit, kivel elszámolni való.

  A napokban a Déli pályaudvarra igyekeztem, tömegközlekedve a kettes metróval. Véletlenül egy megállóval előbb szálltam ki. Nem azért, mert megijedtem, hanem meglepődtem, hogy nem a Moszkva téren vagyok, hanem a Széll Kálmán téren. Ez nagyon fontos volt, hogy az utca és terek neveit megváltoztassák.
  Elnök úr! Ön azt ismétli, amit elődje tett az 1800-as években. Ma 2011.-t írunk a XXI. század elején, nem visszafelé kellene menni, hanem előre.
  Azt megállapíthatjuk, félelemkeltésben kitűnő kormányunk van.
  Mondja elnök úr, ön nem fél?"”
 • 28. gyukolac 2011. augusztus 27. 13:49
  „elég rossz lehet szocinak vagy szoci szimpatizánsnak lenni manapság...
  én ennél sokkal sz@rabbul éltem az ő országlásuk alatt.
  egy bizti, én soha nem fogok a szocikra szavazni.
  nem vagyok fidesznyik, csak azt látom, hogy amikor a szocik voltak egyedül vagy a libsikkel hatalmon, akkor ott csak a pusztítás, a korrupció, a törvénytelenség és a gőg volt hatalmon.
  Kedves Joe Kozma! Légy szives térj vissza kedves nőnemű felmenődbe, hátulról, keményen a harmadik láboddal!!!”
 • 27. bánki 2011. augusztus 27. 13:33
  „Kuzmin elvti megmondja a tutit.

  Nyolc év laza ujjgyakorlat volt ?”
 • 26. frakk 2011. augusztus 27. 13:13
  „"mesterséges duzzasztott "dolgozói" létszámáé!"
  25Re.: Tehát a közalkalmazottak számát átfogalmaztad "létszámra":)) és közben a tudatlanságomra is helyeztél egy nem kevés hangsúlyt:
  Tipikus szoci gondolkodásmód. Nem mondtál semmi újat, csak közben szidtad azt aki felvetette a problémát. Ha nem szólok akkor minden jó, maradhat a régiben.
  Csak azért nem írom le hol dolgozol , mert úgyis kimoderálnának.”
 • 25. Larsson 2011. augusztus 27. 12:58
  „24.

  Nem vagyok közalkalmazott, tehát engem nem bánt az írásod, a tudatlanságod annál inkább. Nem a közalkalmazottak száma a közszféra égető problémája, hanem a dupla-tripla közpénzért dolgozó köztisztviselőké, sőt még inkább a feleslegesen létrehozott kormányhivatalok és a későbbiekben felálló járások mesterséges duzzasztott "dolgozói" létszámáé!”
 • 24. frakk 2011. augusztus 27. 11:26
  „Egy biztos--- hogy nem csökkentették a közalkalmazottak számát.
  A bürokrácia szemétdombján élünk. Korrupció szinte minden állami hatóság, és a privát szféra találkozási pontján.
  "A legkorruptabb magyar hatóság, állami intézmény " címért ádáz harc folyik. Ezek megszüntetésére szinte semmi hathatós intézkedést nem tesznek.
  A közalkalmazottak létszámának csökkentése elodázhatatlan, mert bürokratikus szögletességük, ilyen olyan anyagi javadalmazásuk tönkreteszik a fél országot.”
 • 23. career 2011. augusztus 27. 10:35
  „Négy mondatos sajtótájékoztató? :O”
 • 22. gubanc 2011. augusztus 27. 09:57
  „Egy dolog nő Magyarországon. A nemzeti szemétdomb. Az bezzeg halmozódik!”
 • 21. zehn 2011. augusztus 27. 07:07
  „Tudjuk,az elmúlt 8 év sem volt siker történet, de a múltat már nem tudjuk megváltoztatni. A mában élünk és az, sajnos katasztrofális. És nem csak a korábbi hibák miatt.Sajnos ez a kormány - ez már világosan látszik - alkalmatlan az ország vezetésére.Egy év alatt többet rontottak hazám helyzetén,mint a szocik 8 év alatt. És teszik ezt arrogánsan pökhendin,kioktató stílusban,szemben az egész világgal.Az ország mind gazdaságilag,mint politikailag nem tényező a világban. SAJNOS. Legyünk büszkék magyarságunkra,ám ne játszuk el egy világbirodalom szerepét.A vezér kakasnak ugyanis egyre kisebb a szemétdombja.”
 • 20. studyfy 2011. augusztus 26. 21:32
  „achilleus, a hsz-eidet ismerve, furcsa hogy pontosan Te félsz, hogy a FIDESZ átlépi a kritikus határt. Szerintem a mezsgyén jár, habár nem egy külföldi konzervatív politikus szerint át is lépte azt. Csak hát ezt nem lehet mérni, mint a cukrot. Ha lehetne, még mindig ott a kérdés, kinek a mérlegén mérjük?”
 • 19. nemezis 2011. augusztus 26. 20:33
  „Az sír, akinek a háza ég. Amíg hatalmon voltak, magasról le...tak minden észérvet, lesöpörték az ellenzéki javaslatokat erőből. <moderálva> Szóval okosabb lett volna hallgatni, Kuzma Kuzmics elvtárs, és nem terhelni az olvasókat a "velős" gondolatokkal. Épp elég nekünk a kánikula is.”
 • 18. achilleus 2011. augusztus 26. 20:06
  „16. studyfy 2011.08.26. 19:09
  "(a hatalom koncentráció és a demokrácia megszűnése nem ugyanaz a fogalom)."

  Ebben egyetértünk, talán még abban is, hogy a hatalomkoncentráció mértéke egy bizonyos szint fölött veszélyezteti a demokráciát.Az alaptörvényt meg azért idéztem be, ha valaki úgy látja, hogy a mérték elérte a kritikus szintet, akkor alkotmányos joga és kötelessége megtenni a szükséges jogi lépéseket.”
 • 17. Horizont 2011. augusztus 26. 19:14
  „A végén a kormányzat eléri, hogy az emberek a valós saját problémáik, élethelyzetük miatt, az egyéves kormányzati időszak esetleges bírálása helyett, (mivel a nemzeti együttműködés rendszerét bírálat és kritika nem érheti) - önjelölt jogászokká válnak és a vége az lesz, hogy egy ember is, aki egy félreértelmezhető mondatot kiejt a száján, rohan és feljelenti.”
 • 16. studyfy 2011. augusztus 26. 19:09
  „achilleus, én ebben a cikkben nem találtam még célzást sem a demokrácia megszüntetésére (a hatalom koncentráció és a demokrácia megszűnése nem ugyanaz a fogalom). Azt hiszem, továbbra is érvényes 12 hsz-em első mondata.”
 • 15. újratöltve 2011. augusztus 26. 19:01
  „Kozma úr arról is beszámolhatna , mit végzett az elmúlt időben a választókerületében? (SEMMIT!)”
 • 14. Horizont 2011. augusztus 26. 18:39
  „Miért nem lehet egy sajtótájékoztatót szöveghűen lehozni, nem kiragadott egymondatos ,,cikket" készíteni?
  A hőség az oka vagy helyhiány?”
 • 13. achilleus 2011. augusztus 26. 18:30
  „12. studyfy 2011.08.26. 18:17
  Te írod: "Hatalom koncentráció lehet demokratikus körülmények között is "

  ---- Te írod: "demokratikus körülmények között is". Akkor ki néz kit hülyének, amikor azt a látszatot kelti, mintha ezzel vége lenne a demokráciának? Ha pedig azt hiszi ő maga is, akkor nyitva áll előtte az alkotmányos út, sőt kötelezve van alkotmányosan, hogy bíróság előtt bizonyítsa, hogy "valakinek a tevékenysége a hatalom kizárólagos birtoklására irányul." Ellenkező esetben rágalmaz, vagy csak "hülyének" néz.”
 • 12. studyfy 2011. augusztus 26. 18:17
  „achilleus lassan megüti Szíjjártó színvonalát a magyarázkodásban. Hatalom koncentráció lehet demokratikus körülmények között is 2/3-os támogatottsággal. Nem kell idecitálni az Alkotmányt. Ezzel nem Kozmát akarom védeni, csak ha hülyének néznek zavar, zavart 3 évvel ezelőtt is.”
 • 11. Kulik 2011. augusztus 26. 17:51
  „"Kozma József: Egy biztos, a bizonytalanság..."

  Nyilván van miért ezt éreznie. 8 évig biztos volt mindenben...
  No ez most elmúllt.”
 • 10. Ebgondolat 2011. augusztus 26. 16:23
  „Mégis, milyen hosszú lehetett az a sajtótájékoztató, melyből a dmo mindössze 2 mondatot tudott idézni? Ehhez képest gyimesivel szinte mélyinterjú készült. Eddig azt hittem csak véletlen a .hu narancssárga színe.. Ennél még a "másik lap" is sokkal korrektebb!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki kontrollálja a közös képviselőt?

Szeged - Nincs törvényességi felügyelete a társasházaknak. Ha a lakóközösség és a közös képviselő… Tovább olvasom