Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kreatívan alkotnak, mialatt állást keresnek

Szeged – Több nyelven beszélek, úgy gondolom, elég kreatív vagyok. Jó lenne, ha ebből tudnék megélni – mondja alkotása, egy ikon mellett állva a hódmezővásárhelyi Kis Angéla.
Az angol–orosz szakos tanár másfél éve vesztette el az állását. 2004-ben Jószai Sándor szobrász, ikonfestő csoportjában ikonfestést tanult. – Imádom a gobelineket, de azt nem tudták kiállítani, mert nincs elég hely – teszi hozzá.

Spiritusz címmel harmadszor rendez kiállítást kreatív álláskeresők alkotásaiból a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A Szent-Györgyi Albert Agórában a hét elején nyílt tárlaton közel harminc alkotó mutatkozik be 70 alkotással a legkülönfélébb műfajokban. A közös bennük, hogy valamennyien munkanélküliek.

Kreatívan alkotnak, mialatt állást keresnek. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az alkotások között akad gótikus stílusú üvegablakterv, képregény, olajfestmény, fotófestmény, kisplasztika, báb és kézimunka, gyöngyfűzés, fotó és fafaragás. De láthatunk kollázst, újrahasznosított elektronikai anyagokból készült klaviatúrát és kőfaragást is. A kiállítók többsége autodidakta módon sajátította el a használt technikát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Norvég Alapra pályázik az IH

A Norvég Alap támogatásából újítaná fel a Szegedi Ifjúsági Ház a Belvárosi mozit. A rekonstrukció költsége 310 millió forint. Tovább olvasom