Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Megtévedve: novemberben nyílik a pipacs, de találtunk ibolyát is - fotók

Szeged - Azt, hogy korán vagy későn bontotta ki szirmait ez a megtévedt pipacs, valószínűleg sosem tudjuk meg. Megjelenése viszont egyértelműen alátámasztja, hogy valami nem stimmel a természetben.
 Szép, szép ez az őszi késő tavasz, de – lássuk be – nem az igazi.

A téligumi cseréjével idén csak azok nem késnek el, akik egyébként is térdig érő hóban kapnak a fejükhöz. S persze örülhet az is, aki utálja a hosszúnadrággal börtönbe zárt lábakat. Fűteni sem kell még túl erősen, helyette azonban foghatjuk a fejünket a kamikaze poloskáktól és a folyamatos meleg miatt kikelt új generációs szúnyogoktól. Utóbbiaknak különösen nehéz örülni: hétvégén kéttucatnyit vadásztam le a plafonról, miután szellőztetés céljából óvatlanul nyitva hagytuk az egyetlen ablakunkat, amin nincs szúnyogháló.
 
A pipacs a  nyári búzatáblák és szántók szélének  jellegzetes virága. Az idén azonban már májusban is bepirosította a tájat. Egy ,,későn  ébredő

Szóval, kedves pipacs, hiába vagy gyönyörű és érdekes még novemberben is, üzenem a természetnek, hogy tessék végre betakarni a földeket frissen hullott hóval, hogy aztán a meteorológiai tavaszra tolódó legkeményebb tél ne hozzon pusztulást az időben érkező rügyeknek.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai pályán is otthon a szegedi Vörösmarty

Európai pályán is otthon a szegedi Vörösmarty
Új színt visz a diákok nyelvtanulásába az, hogy cserdiákok érkeznek a szegedi Vörösmartyba. Aktívak egy másik, "határok nélküli" kezdeményezésben is. Tovább olvasom