Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Népszerű sztárok is ellátogatnak a KOGART-kiállításra

Szeged - Népszerű sztárok is kíváncsiak a REÖK legújabb kiállítására, a Szentivánéji álom szereplői illetve Feke Pál, az István, a király címszereplője is részt vesz az ország egyik legnagyobb magángyűjteményének festményeit bemutató tárlaton.
Már látogatható a REÖK legújabb, hatalmas érdeklődéssel várt kiállítása, A Kovács Gábor Gyűjtemény – Válogatás a magyar festészet reme-
keiből című tárlat, melyen az egyik legnagyobb hazai magángyűjtemény egyedülálló alkotásait láthatják az érdeklődők. A magyar klasszikus festészet mesterműveiből álló kollekció nyolcvan alkotó – köztük Barabás Miklós, id. Markó Károly, Munkácsy Mihály, Paál László, Mednyánszky László, Csók István, Gulácsy Lajos, Csontváry Kosztka Tivadar és Vaszary János – több mint száz alkotását mutatja be.

A magyar festészettörténeti áttekintést is nyújtó kiállítás kivételes értékű gyöngyszeme és az első pillanattól kezdve legnépszerűbb darabja Csontváry Kosztka Tivadar Titokzatos sziget című képe, melynek születését 1903-ra teszik a művészettörténészek, vagyis a kép nagyjából a tavaly 100 éves születésnapját ünneplő REÖK-kel egyidős.

Feke Pál is ellátogat a Kogart-kiállításra
Feke Pál is ellátogat a Kogart-kiállításra

Mivel a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok kínálata idén összekapcsolódik, így a kiállításon részt vesz a Dóm téri előadások több sztárja is. A Szentivánéji álom népszerű főszereplői megtekintik a képeket, sőt, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter és Bereczki Zoltán még arra is vállalkozott, hogy exkluzív tárlatvezetést tartson az érdeklődőknek és a REÖK népszerű Kincsvadászat játékát vezesse. A csapatok közötti verseny a tárlat képeit egy kirakójáték darabjaivá varázsolja. Ezt az izgalmas játékot Feke Pállal, az István, a király címszereplőjével is kipróbálhatják a rajongók, hiszen az énekes szintén ellátogat a REÖK-be.
A legrangosabb magyar magángyűjtemény válogatott képeit július 24. és szeptember 19. között tekintheti meg a nagyközönség a
REÖK-ben. A tárlat a Szegedi Szabadtéri Játékokra szóló jegyekkel ingyen látogatható.

Programok a REÖK-ben

Július 26. (szombat) 16.30: a Szentivánéji álom főszereplői a KOGART-kiállításon. Július 29. (kedd) 16.30: Kincsvadászat játék Feke Pállal a KOGART-kiállításon. Augusztus 1. (péntek) 16.30: Szubjektív tárlatvezetés és kincsvadászat játék Janza Katával, Bereczki Zoltánnal és Szabó P. Szilveszterrel. Augusztus 2. (szombat) 16.30: Szentivánéji álom közönségtalálkozó a REÖK átriumában Csengeri Ottíliával, Peller Annával, Szabó Dáviddal és Kerényi Miklós Mátéval.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép magyar komédia a várkertben

Szeged - Balassi Bálint Szép magyar komédiáját a 2008-as reneszánsz év alkalmából mutatják be a VI.… Tovább olvasom