Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Rátámadtak a beteg gyerekeken segítő taxisra

Szeged - Egy részeg gyalogos kötött bele augusztus 12-én vasárnap hajnalban Berinszki Zoltánba, a jótékonykodó szegedi taxisba. A rendőrség garázdaság miatt nyomoz, a taxisoknál pedig kezd betelni a pohár a támadások miatt.
– Sándorfalvára indultam egy utassal vasárnap hajnalban, amikor megálltam a Gyertyámos utca és a Moszkvai körút kereszteződésében, ahol egy ittas ember próbált átjutni az út túloldalára. Amikor odaért a kocsihoz, azt kiabálta, hogy el akartam gázolni, és azzal a lendülettel ütni-vágni kezdte az autót – mondta lapunknak Berinszki Zoltán taxis. A férfi civilekkel és taxis kollégáival beteg gyerekek szállításában segédkezik, amiért lapunktól megkapta az Év embere díjat is 2016-ban.

Verekedés végül nem lett a konfliktusból, de dulakodni kezdtek, miközben a taxis értesítette a rendőrséget.
– A rendőrök pár perc alatt kiértek, de a férfi velük is kötekedett, végül meg is bilincselték – magyarázta Berinszki Zoltán, aki hálás a rendőröknek a segítségért, de azt is elmondta, hogy szerinte egyre több ilyen támadás éri a taxisokat, akiknél kezd betelni a pohár.

Csütörtökön egy másik személyfuvarozónak gyűlt meg a baja az egyik utasával, aki nem akarta kifizetni a viteldíjat. Berinszki Zoltán szerint ebből is rendőrségi ügy lett.

A férfi egyébként közösségi oldalán fakadt ki, ahol többek között azt írja, hogy a taxis, ha nem vesz fel valakit, azt nem szórakozásból teszi.
 

„Ha nem viszünk el, annak oka van (legtöbbször azért, mert nem vagy szállítható állapotban, illetve veszélyt jelenthetsz ránk, az utastársaidra és/vagy a közlekedés biztonságára, mivel az egész utazásod alatt mi vagyunk felelősek a biztonságodért), ezért az elszállításodra nem kötelezhet senki. Hidd el, én is, úgy, ahogy te, valakinek a családtagja, rokona, szerelme, társa vagyok, és engem is, mint téged, hazavárnak"

– olvasható a bejegyzésben.

A vasárnapi eset kapcsán megkerestük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot. Közleményükben azt írták, hogy garázdaság miatt indítottak eljárást, a kötözködőt pedig már kihallgatták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útra ömlött üzemanyag, avartűz a MOL telepén, árokba borult autó: íme a katasztrófavédők hosszú hétvégéje

Útra ömlött üzemanyag, avartűz a MOL telepén, árokba borult autó: íme a katasztrófavédők hosszú hétvégéje
A katasztrófavédelem összefoglalta Önöknek a hosszú hétvégét. Megint nem unatkoztak. Tovább olvasom