Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Szabálysértési ügybe keveredett a Fidelitas

Szeged - Szabálysértési ügyben idézte be a polgármesteri hivatal a szegedi Fidelitas elnökét. Valaki „Gyurcsány a hibás" matricákat ragasztott a Széchenyi tér egy lámpaoszlopára. A szokványos jogszabály szerinti eljárást folytatják le – mondták a városházán.
Tanúkét idézte be a szegedi Fidelitas elnökét a polgármesteri hivatal. Losonczi-Tóth Józsefnek tegnap kellett megjelennie a városházán azok miatt a „Gyurcsány a hibás" matricák miatt, amiket valaki a Széchenyi tér egyik lámpaoszlopára ragasztott. Az „illegális ragasztás" Szegeden szabálysértés. Mivel nincs kampányidőszak, a pártok plakátja vagy matricája más hirdetéssel egyenértékűnek számít. A reklámért pedig fizetni kell – mondta el a matricaragasztó kampány kezdetén, augusztus elején Szélpál Gábor, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője. Akkor Loson-
czi-Tóth úgy fogalmazott: tiszteletben tartják a szabályokat, mások viselkedéséért azonban nem vállalhatnak felelősséget.

A szegedi Fidelitas-elnök ügyében az alelnök, Somodi Márton közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy szerintük Botka László polgármester korlátozni kívánja állampolgári jogaikat, „ami a szabad véleménynyilvánítást is jelenti, és erre szegény önkormányzati alkalmazottakat használja fel". „Mi következik ezután? Egyik este nagy fekete autók állnak meg lakásaink előtt?" – lát rémeket Somodi Márton, majd hozzáteszi: ez a lépés a pártállami időket idézi.

Mivel egyedi hatósági ügyről van szó, Losonczi-Tóth József engedélye kellett ahhoz, hogy az önkormányzat nyilatkozhasson az ügyről – a Fidelitas szegedi elnöke ezt megadta.

Ácsné Gunda Judit, az általános igazgatatási iroda vezetője elmondta: a meghallgatáson Losonczi-Tóth József közölte, hogy minden esetben felhívták az emberek figyelmét arra, hogy ne tegyenek matricát tiltott helyre, például lámpaoszlopra, közlekedési táblára. A Fidelitas elnöke a meghallgatáson arról nem beszélt, hogy a szóban forgó három matricát ki ragasztotta.

Az eljárás a meghallgatással nem zárult le. Ha a szabálysértést megállapítják, Losonczi-Tóth József bírságot vagy figyelmeztetést kaphat. Ha szabálysértés nem állapítható meg, az eljárást megszüntetik. Ácsné Gunda Judit hangsúlyozta: a szokványos jogszabály szerinti eljárást folytatják le Losonczi-Tóth esetében. Szeged közterületein egyébként nincs olyan hely, ahová bárki szabadon plakátolhat vagy ragaszthat. Kijelölt hirdetési felületek vannak, de ezekért fizetni kell.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. tora 2008. szeptember 24. 11:11
  „Az előbb jártam a Bérkert utcában, több villanykarón ott a ragasztott papír, hol salsa tanfolyamot hirdetnek, hol lakás eladó. Azt lehet, Bigfoot koma?:)”
 • 25. macilaci 2008. szeptember 24. 11:01
  „7. hozzászólás magda 2008.09.24. 07:22

  Egyébként meg ez az egész matricaragasztás /akármelyik "oldalról" is jön/ egy marhaság, semmire sem jó pótcselekvés. Ezen nem áll vagy bukik semmi és senki. /Magdolna/.

  Nagyon igaz !!!!!”
 • 24. SZÁNALMAS 2008. szeptember 24. 11:00
  „,,Mi következik ezután? Egyik este nagy fekete autók állnak meg lakásaink előtt?" - lát rémeket Somodi Márton, majd hozzáteszi: ez a lépés a pártállami időket idézi.”
 • 23. macilaci 2008. szeptember 24. 10:59
  „""6. hozzászólás LukSzusz 2008.09.24. 06:38

  Ez a Kormány-MSZ/M/P politika kezed hasonlítani Hitler módszereire.""
  Ahol ti vagytok a barnaingesek....”
 • 22. macilaci 2008. szeptember 24. 10:56
  „"""5. hozzászólás Nógrádi 2008.09.24. 06:14
  Addig, prdig figyeljünk, és nézzünk, mint kezdő buzi a gőszfördőben!...""""
  Ezek szerint Te már túl vagy a "beavatáson"......
  Most már jut időd a toborzásra....(is)”
 • 21. A Fidelitasra is vonatkozik a tövény - ennyi a hír. 2008. szeptember 24. 10:38
  „(Hogy hogy kerül ide a 2 évvel ezelőtti zavargásuk ügye azt maguk a beírok sem tudják. Ja, hogy ott is eljárások vannak? Akkor írjunk a holnap délelőtti tárgyalásokról is, meg minden.)”
 • 20. grenadle 2008. szeptember 24. 09:45
  „Ez egy másik idézet a süket-vak-cinikus-persze nevezetű beszűkülménynek:
  "Másodfokon a parancsnokára vallott a rebiszes
  A másodfokú tárgyaláson váratlan fordulatot vett az ügy: míg korábban csak következetesen tagadta, hogy ő követte volna el az ujjtörést, G. Csaba ezúttal - még az előző tárgyaláson - részletesebb vallomást tett, és saját parancsnokát, V. László őrnagyot vádolta meg a bűncselekmény elkövetésével. "Most már el kell mondanom, mert súlyos büntetés vár rám: miután társaimmal megbilincseltem a sértettet, láttam, amint a hátam mögül érkező parancsnokom lehajol, és szándékosan eltöri a férfi ujját" - vallotta a bíróság előtt, hozzátéve, hogy nem hitte volna hogy ilyen súlyos ítélet születik ellene, eddig azért hallgatott."”
 • 19. grenadle 2008. szeptember 24. 09:40
  „18-os, ön megérdemelné, hogy olyan országban éljen, ahol ez a természetes:
  http://index.hu/politika/belfold/fabian8982/?main&rnd=78&rnd=557
  Egyébként pedig ne ironizáljon megjátszva a hülyét, inkább figyelje a bírósági tárgyalásokat!”
 • 18. nevetséges 2008. szeptember 24. 09:36
  „"A kormány által júniusban életre hívott Kormányszóvivő.hu internetes honlapra kifizetett pénzek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen.A tanúk meghallgatásával már végzett is a rendőrség, jelenleg a szakértői véleményre várnak.2

  Miért nem erről ír a Délvilág? Ez már nem hír mert mindennapos?

  persze!!!!! Ez neked találtam!!!
  "A szájpadlásán keresztül műtötték ki arcüregéből a gumilövedéket, bal szemére teljesen megvakult az a szakmunkás, akit a Dob utcában lőttek meg a rendőrök tavaly október 23-án, a Fidesz nagygyűlése után. Azóta a munkahelyét elveszítette, élettársa pedig szakított vele és kitette a lakásából. Nagy László most alkalmi munkákból él és ideiglenesen egy barátjánál húzza meg magát. Az ügyészség nem talált tettest, az áldozat kártérítési pert indít a rendőrség ellen."-INDEX”
 • 17. Khmm 2008. szeptember 24. 09:33
  „Vihar a biliben...”
 • 16. persze 2008. szeptember 24. 09:28
  „15. hozzászólás nevetséges 2008.09.24. 09:23

  nahát, már meg is vakultak? érik a legenda? :D”
 • 15. nevetséges 2008. szeptember 24. 09:23
  „ATYAISTEN!!! Ez a bűn a demokrácia szégyene, bitófára velük!!!!
  Kiragasztottak egy matricát, hát nem tudom ezt az ország, hogy fogja túlélni.
  Ez sokkal nagyobb bűn mint amikor 2006-ban emberek vakultak meg és ártatlanokat vertek meg a nyílt utcán!!! A rendőrség!!!!”
 • 14. grenadle 2008. szeptember 24. 09:22
  „Küldjön már valaki egy "Megállapodás" mellékletet! Ha kiragasztom, akkor berendelik Gyurcsány Ferencet, mint az MSZP elnökét. Tele a város graffitivel!!! A kétfarkú kutya a blogján hirdeti a nem matrica méretű "hülyeségeit". Ha valakit annyira zavar, ajánlom az Arany Jánosi sorokat: nem pöröltem, félreálltam, letöröltem! Azaz szedje le az a pár sz@r matricát, és dobja a kukába.”
 • 13. A FIDESZ-re is vonatkozik a törvény? Mi van itt??! 2008. szeptember 24. 09:00
  „Pártállam? Rendőrállam?”
 • 12. rátóti csikótojás 2008. szeptember 24. 08:31
  „Béláim!
  "Tanúkét idézte be a szegedi Fidelitas elnökét..." - kezdődik a cikk.
  "Tanú" az nem "Vádlott". Értsük?
  Meg hát valami pici köze csak volt szegény kicsike Fidelitasnak az érett politikai gondolkodást tükröző matricagyártáshoz, nem?”
 • 11. kisdedóvó 2008. szeptember 24. 08:25
  „Drága pici CYT,
  az ojság TÉNYEKET (mint pl. 1 esemény) közöl, az pedig, mint ojan, maga az oblyektív valóság, amely független politikától meg pártemblémás szemüvegtől, amelyet az elkötelezett ébredő orrára helyez, midőn belecsap a napi fikázós klaviatúrájába.”
 • 10. cyt 2008. szeptember 24. 08:08
  „A mai magyar jogviszonyokat és azok alkalmazóit minősíti ez a dm hír. "Most mi van?" megszólalónak van igaza; egy matrica megjelenése SEMMIT de SEMMIT nem mond arról, ki szegte meg ezt a "hülye" helyi szabályt. Az viszont, hogy emiatt a matrica eredeti terjesztőit vonják felelősségre, minden szempontból azt mutatja, hogy politikai provokációról van szó. Ilyen szakmaiatlan eljárást még ujságcikkezni is meg főleg azt mutatja -- legalább is NEKEM -- hogy a dm pártpolitikai napilap. Talán elő kellene már venni a JÓZAN ÉSZ-t és ennek fényében politizálni, publikálni, és élni végre.”
 • 9. death ´n roll 2008. szeptember 24. 07:55
  „LukSzusz: Mert? Nem engedik összebarmolni a közteret matricákkal? Igazad van, szemét náci kommunisták. Vagy fordítva.”
 • 8. tora 2008. szeptember 24. 07:50
  „Van még a városban villanykaró, amin szoci matricák virítanak. Azokat nem jelenti föl a Bigfoot Botka elnökük?”
 • 7. magda 2008. szeptember 24. 07:22
  „Egyébként meg ez az egész matricaragasztás /akármelyik "oldalról" is jön/ egy marhaság, semmire sem jó pótcselekvés. Ezen nem áll vagy bukik semmi és senki. /Magdolna/.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. világháborús kézigránátot találtak Szegeden

Szeged - Kedden 15 óra körül bejelentés érkezett, hogy földmunkálatok során egy kézigránátnak látszó tárgyat találtak egy vízelvezető csatornában a szegedi Gábor Áron utcában. Tovább olvasom