Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Szegeden is helyi ügyeket preferál az LMP

- Az a célunk, hogy a parlamentet visszaadjuk az embereknek, az ott folyó munka róluk szóljon, ne pedig az öncélú politizálásról, amit a kormány folytat - indokolta szerdai, Klauzál téren tartott szegedi sajtótájékoztatóján Demeter Márta, hogy miért is indított az LMP Helyi ügyek néven kampányt.
A párt frakcióvezető-helyettese elmondta, eddig 36 helyi ügyet gyűjtöttek össze, és az Országgyűlésben fel is tették kérdéseiket amellett, hogy megoldási javaslatokat is kínáltak. Csongrád megyéből is érkezett jelzés például a személy- és vagyonőrök foglalkoztatásával kapcsolatos problémákról. Jelenleg 100 ezer kiadott engedély van, közülük azonban mindössze 32 ezer fő van bejelentve munkahelyén, így Demeter Márta szerint számtalan jogsértést kell elviselniük, amin szeretnének változtatni.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a pártnak immár Csongrád megyéért felelős tagja is van, méghozzá Turcsán Szabolcs személyében, aki benne van az LMP országos elnökségében. Ő pártjának a vidéki közlekedési struktúra ésszerűsítésére és összehangolására vonatkozó javaslatát emelte ki. Azt mondta, a regionális közlekedési szövetségek létrehozása és a tarifaközösségek a kistelepülésen élők elhelyezkedését is segítené. Hozzátette, a Szegeddel és a térséggel kapcsolatos témákat a helyiugyek.hu oldalon várják, és céljuk az is, hogy megyénkben megerősödjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A Rómeó és Júlia ott van a néző szívében˝ - Hegedűs D. Géza az eredeti Shakespeare-drámát rendezi a szegedi szabadtérin

Hegedűs D. Géza már 1976-ban is játszott a szabadtérin. Akkor Az ember tragédiája Ádámjaként szerepelt, most viszont rendezőként tér vissza: a Rómeó és Júliát állítja színpadra, amelyet három estén át játszanak a hétvégén. Tovább olvasom