Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szocialisták régiós tréningje

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéből mintegy százötvenen vettek részt a tegnapi, szegedi MSZP-s tréningen, amelyen az önkormányzati választásokra készültek. Eljöttek a tízezer lélekszám feletti települések jelöltjei, kampányfőnökei.
Juhász Ferenc, a párt országos ügyvezető alelnöke tartott nyitó előadást a tegnapi szegedi MSZP-s konzultáción. Az önkormányzati választásokra készülve olyan kérdésekre igyekeztek választ adni, hogy a polgármester- és képviselőjelölteknek milyen kormányzati politikával kell számolniuk az október 1-jei választásokig hátralévő szűk két és fél hónapban. Utalva a stabilizációs program intézkedéseire, az ügyvezető alelnök kijelentette: a szocialista párt ezzel együtt is meg fogja nyerni az önkormányzati választásokat. „Nem lehet nem vállalni a stabilizációs programot és a reformintézkedéseket" – mondta. Ezek ugyan óhatatlanul befolyásolják a felkészülést az önkormányzati választásokra, és bizonyos hendikepet jelentenek, de ezt az „áldozatot" mindenképpen meg kell hozni, hogy a jövőt ne veszítsük el – tette hozzá.

Az ország hét régióban tartanak felkészítéseket, tréningeket – szándékosan régiónkénti szervezésben. Az MSZP számára ugyanis Juhász Ferenc szerint egyértelmű az, hogy a jövőben kizárólag régióban szabad gondolkodni. A Dél-Alföld a sokszínűség régiója – jelentette ki –, ahol egyszerre van jelen fejlett gazdaság, tudományos és kulturális központ, de nehéz helyzetben lévő térség is. Itt a felzárkóztatás okos programját kell megvalósítani az ügyvezető alelnök szerint, és ehhez régiónkénti együttműködésre van szükség. Nem megy már az, hogy „ez az én településem, az meg a te városod" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piramisok homokból, vízből, kagylóőrleményből

Speciális fúrótechnikát fejlesztett ki a szegedi múzeum antropológusa, Varga András. Segítségével… Tovább olvasom