Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Sztárokkal jön az Abigél

Szeged - Kocsák Tibor, Somogyi Szilárd és Miklós Tibor musicaljét, az Abigélt hét éve mutatták be – a Budapesti Operettszínház produkciója pénteken ˝szabadtéri világpremierként˝ a Dóm térre is megérkezik.
Már próbálják a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok következő produkcióját, a 2007-ben elhunyt Kossuth-díjas Szabó Magda legnépszerűbb regényéből, az Abigélből készült musicalt. 2004-ben merült fel, hogy zenés darabot kellene írni a televíziós sorozatként is klasszikussá lett Abigélből – Somogyi Szilárd rendező akkoriban készített alkotótársaival a világszerte ünnepelt írónő másik regényéből, az Álarcosbálból zenés változatot.

A premieren jelen volt a szerző is; Szabó Magda az előadás sikerét látva Somogyinak adta „szeretett lányát", Abigélt is. A Budapesti Operettszínház fiatal rendezője nagy megtiszteltetésnek tartotta a feladatot, alkotótársaknak tapasztalt szakembereket kért fel: Kocsák Tibor komponistát és Miklós Tibor szövegírót. A musical új aspektusból közelített a szívet melengető történethez: a darab a matulás Vitay Georgina visszaemlékezéséről, élete meghatározó korszakának újraéléséről szól.

Szelfit készítenek az Abigél főszereplői: Csonka András szelfibotja köré gyűlt Udvaros Dorottya, Somogyi Szilárd rendező, Hirtling István, Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt. Fotó: DM
Szelfit készítenek az Abigél főszereplői: Csonka András szelfibotja köré gyűlt Udvaros Dorottya, Somogyi Szilárd rendező, Hirtling István, Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt. Fotó: DM

A musical ősbemutatóját 2008 tavaszán tartották, Szabó Magda már nem érhette meg a premiert. A produkció olyan nagy sikert aratott, hogy több mint kétszáz előadást tartottak már belőle Budapesten, és még manapság is műsoron tartják az Operettszínházban. Somogyi Szilárd és csapata most arra készül, hogy „igazi fesztivál-előadássá" növessze a produkciót a Dóm téren.

A szereplőgárdában sok népszerű sztárral, régi kedvenccel találkozhat a közönség pénteken és szombaton. Ginát Vágó Zsuzsi alakítja, Horn Micit Udvaros Dorottya, Torma Gedeon iskolaigazgatót Hirtling István, Kőnig tanár urat Csonka András játssza. Zsuzsanna testvér Nádasi Veronika, Kalmár tanár úr Homonnay Zsolt, Torma Peller Anna, Kuncz Feri pedig Mészáros Árpád Zsolt lesz. A díszlet Túri Erzsébet, a jelmezek Velich Rita tervei alapján készültek, a produkció zenei vezetője Silló István.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a rendőr zászlós sírhelyét

Halálának egy éves évfordulóján avatták fel Holik Tamás Attila r. zászlós sírhelyét Szegeden az… Tovább olvasom