Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

15 család kapott malacot Szentesen

Szentes - Ezekről a jószágokról mostantól önöknek kell nap mint gondoskodniuk. A program igazából ma kezdődik – szólt a megjelentekhez Szentes alpolgármestere, Demeter Attila.
Tegnap 15 család vihetett haza egy-egy választási malacot az önkormányzat több mint egy évtizedes szociális támogatási programja jóvoltából. Az új tulajdonosok felnevelik otthon az állatokat, majd belátásuk szerint karácsonyi lakoma lesz belőlük, vagy tovább tartják azokat. A város kezdésként egy zsák takarmányt ad, az új gazdák decemberig további két-két adagot vihetnek haza az Udvardi utcai takarmányboltból. A szociálpolitikai osztály munkatársa, Lencséné Szalontai Mária elmondta: időnként majd megnézik, hogy megy a malacok sora.

A malacokat szociális támogatásként kapták a családok. Fotó: Králik Emese
A malacokat szociális támogatásként kapták a családok. Fotó: Králik Emese

Székely Imrénééknél biztosan nem szereznek rossz tapasztalatokat. A három fiút nevelő édesanya örült, hogy bekerültek a programba. Náluk mindenki szereti az állatokat, a nagyhegyi tanyájukon jó előre kicsinosítottak egy ólat, hogy megfelelő körülmények közé kerüljön annak új lakója, árulta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovas élmények a gyermekotthon lakóinak

A mostani programunkban speciális nevelési igényű, gyermekotthonban vagy nevelőszülőnél élő gyermekek vettek részt. Tovább olvasom