Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Februárban költözik vissza az óvoda

Februárban költözik vissza az óvoda
2018 Nagymágocson a fejlesztések éve volt. Megújult az uradalmi épület, az óvodában is csak a falak maradtak a régiek. Idén az egészségházzal folytatódik a felújítások sora, Ótompaháton pedig közösségi teret alakítanak ki.
– Az elmúlt év ugyanolyan sikeres volt Nagymágocs életében, mint 2017. Számos tervünk valósult meg – összegezte az elmúlt esztendőben végzett munkát Szebellédi Endre polgármester.

– A legfontosabb beruházásunk az óvoda és bölcsőde épületének felújítása volt. A 200 millió forintos fejlesztés elkészült, a műszaki átadás is megtörtént. A napokban érkeztek meg az új bútorok és konyhai eszközök, amelyek hamarosan a helyükre kerülnek.

A tervünk az volt, hogy egy passzív házhoz hasonló energetikai osztályba sorolható épületet hozzunk létre, hogy minél minimálisabb összegbe kerüljön a fenntartása – magyarázta a polgármester. Az ünnepélyes átadás később lesz. A gyermekek a tervek szerint februárban vehetik birtokba a megszépült ovit.

Az Ybl Miklós tervezte uradalmi épületet is felújították. A műszaki átadás ott is megtörtént. Újabb funkciókkal bő- vült az épület. Alkalmas lesz házasságkötésekre és más családi rendezvényekre is, mivel egy melegítőkonyhát is kialakítottak.

Tavaly Nagymágocson lecserélték a tanyagondnoki kisbuszt önerőből és pályázati forrás segítségével. Emellett a település frekventált helyein, az ABC, a piac és a sportpálya mellett önerőből összességében 1200 négyzetméter nagyságú parkolót építettek.

– Két évvel ezelőtt volt egy nagyberuházásunk a helyi konyhán. A tetőt akkor nem cseréltük ki. Ezt tavaly saját forrásból oldottuk meg. 2018-ban a település több pontján kamerát szereltünk fel. Bevált a rendszer, nagy a visszatartó ereje. Értéktár pályázaton is nyertünk forrást. Ugyancsak pályázatok segítségével a könyvtár, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal digitális eszközparkja is növekedett – folytatta a polgármester.
 
"Tavasszal kezdődik az egészségház belső tereinek felújítása. A forrás már megvan rá. Az iskolában melegítőkonyhát és ebédlőt alakítanak ki, így a diákoknak nem kell majd 2 kilométert gyalogolniuk az ebéd miatt."

Szebellédi Endre hangsúlyozta, 2014-ben, amikor polgármesterré választották, adósságban úszott a település. Mára stabillá vált a gazdálkodás, a pályázatokhoz is tudják biztosítani a szükséges önerőt.
Erre az évre is számos tervük van a nagymágocsiaknak.

Tavasszal kezdődik az egészségház belső tereinek felújítása. A forrás már megvan rá. Az iskolában melegítőkonyhát és ebédlőt alakítanak ki, így a diákoknak nem kell majd 2 kilométert gyalogolniuk az ebéd miatt. Tervezik a tűzoltószertár felújítását, egy önkormányzati lakásban pedig polgárőrbázist alakítanak ki.

Ótompaháton az önkormányzat megvásárolja azt az épületet, amelyben a bolt működik. A használaton kívüli, régi, kocsmai részben közösségi teret rendeznek be. Szebellédi Endre elárulta, ősszel ismét indul a polgármesteri posztért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsúsztak, több fának is nekiütköztek majd felborultak: 3 gyermek és egy felnőtt sérült meg Szentesnél

Megcsúsztak, több fának is nekiütköztek majd felborultak: 3 gyermek és egy felnőtt sérült meg Szentesnél
Három gyermeket és egy felnőttet szállítottak a mentők kórházba, amikor autójukkal felborultak a… Tovább olvasom