Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Még mindig napirenden a múzeum

Elfogadta Szentes 2018. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóját legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete. Bár ezen belül csak egy kis tétel volt a múzeum működése, mégis erre fordították a legnagyobb figyelmet a képviselők.
A tavalyi költségvetéssel kapcsolatban Szirbik Imre elmondta, a kiadásokat döntően a helyi adóbevételekből fedezték. A polgármester kitért a Szentes előtt álló fejlesztésekre is: a jövőben bővülnek a városi bölcsődei férőhelyek, illetve egy napelemparkot is szeretnének kialakítani a Berki városrészben. A városvezető kijelentette: összességében egy stabil gazdasági helyzetben lévő várost ad majd át a jelenlegi képviselő-testület az utána jövőknek, erre lehet építkezni.

A vita során a képviselők a legtöbb időt a Koszta József Múzeumra fordították, Szabó Zoltán Ferenc és Krausz Jánosné is kiemelte, ellentmondást látnak a beszámolóban a növekvő látogatószám és a múzeum bevételének alakulása között. A testület végül egyhangúlag elfogadta a város 2018-as gazdálkodásáról szóló beszámolót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó példáért jöttek el Szentesre Izraelből

Huszonnégy fős delegáció érkezett Szentesre izraeli testvérvárosukból, Hof Ashkelonból. A Maozia Segal alpolgármester vezette csoportot Szirbik Imre polgármester, Demeter Attila alpolgármester, valamint Antal Balázs Tibor és Chomiak Waldemar képviselők fogadták a városházán. Tovább olvasom