Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Őrbottyánban készítik a derekegyháziak harangját

Látványos szakaszához érkezett a derekegyházi templom építése.
Derekegyház életében jeles nap lesz június 16-a. Ezer év után ismét lesz temploma a településnek. Kiss-Rigó László szeged– csanádi megyés püspök szenteli fel Isten házát. Mint megírtuk, a helyiek egy új harangra gyűjtenek, mert a kápolna kis harangja már nagyon rossz állapotú, nem javítható.

– A harang bruttó 1,3 millió forintba kerül. Pluszköltséget jelent a beszerelés és a harang villamosítása. Az összeg felét a beérkezett adományokból március elején átutaltuk a harangöntő mesternek – tudtuk meg Szabados Katalintól, a Derekegyház Templomáért Alapítvány kuratóriumi tagjától.
Fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika
A harang Gombos Sándor harangöntő mester őrbottyáni műhelyében készül. A derekegyháziak remélik, a templomszentelésre a helyére kerül.

– Várjuk és nagy köszönettel fogadjuk a további adományokat a 3A Takarékszövetkezetnél vezetett 57200017- 10019566 számú számlánkra – mondta. Közben az önkéntesek már az oltárterítőket is hímezik. Mivel több garnitúrát készítenek, így ebbe a munkába is be lehet kapcsolódni. 

Szabados Katalin hangsúlyozta, az összefogás szép példája, ahogyan az emberek összefogtak az épülő templom harangjáért és az oltárterítők elkészítéséért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektromos töltőállomás lesz Szentesen

Az előzetes igényfelméréseket és a közművesítettséget figyelembe véve három helyen épülhet kétfejes… Tovább olvasom