Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Ytong szobrok Szegváron

Szentes - Ytong téglából készítenek óriásszobrokat a szegvári alkotótáborban. A különleges művek mindössze egy hét alatt készülnek el, hiszen az alapanyag könnyen formálható.
A helyi Tamás Pál ötlete alapján alakult meg a szoborformáló társaság erre a néhány napra. Az ő műve Rodin Gondolkodója után előreláthatóan A merengő címet kapja, a szintén szegvári Tóth József egyiptomi formákat hozott ki az építőanyagból.

A mindszenti Gránicz Péter alkotása a tudományos-fantasztikus filmek világát idézi, lehet, hogy az üzenet tényleg az űrből jött. A fához szokott Kulbert György Romfúzió munkacímen létrehozott kézenfekvő alakzata az alapanyaghoz illően alsó részén valódi téglafal, felső tartományában pedig fehér galambok láthatók. A szentesi Horváth Sándornak kevés jutott az ytongból, ezért az ő szobra méreteiben nem vetekedik a többiekével, mindössze egy atlantiszi arcot farag, szarvval. Gábor fia asztalra helyezhető mécsestartót hozott létre. A szegvári alkotótábor fiatal lakói tanulnak az öregektől, akik – nem tudni, miért – mindannyian kevés hajjal érkeztek a közös munkára.

Fehér ytong téglából faragnak a helybeliek különös alkotásokat. A szerző felvétele
Fehér ytong téglából faragnak a helybeliek különös alkotásokat. A szerző felvétele

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színötös diákokat fotóztunk Szentesen

Szentes - Szentesen tegnap az ifjúsági házban 105 színötös diákot fényképeztünk le, akik büszkén és… Tovább olvasom