Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Egyre több gyereket neveznek el a Trónok harca szereplőiről

Különösen Havas Jon karaktere lopta be magát a német szülők szívébe.
Egyre több gyereket neveznek el a szülei a nagy sikerű Trónok harca című televíziós sorozat szereplőiről Németországban.

A névkutatással amatőr szinten foglalkozó Knud Bielefeld szerint különösen Jon Snow (Havas Jon) karaktere lopta be magát a német szülők szívébe. 2006 óta ugyanis a Jon név 365-ször szerepel első vagy második keresztnévként a férfi adatbázisában, amelyet 480 német városból származó 610 különböző forrásra - döntően szülőotthonok és anyakönyvi hivatalok adataira - építve állított össze.

A mutatók szerint 2006 és 2019 között legalább 250 kislányt anyakönyveztek - Havas Jon unokatestvére, Arya (Stark) után - Aryának Németországban. A Brandon név 185-ször, míg rövidített alakja, a Bran 20-szor szerepel az adatbázisban.

A vizsgált időszakban Németországban született gyerekek nagyjából 25 százalékát lefedő adatbázisban továbbá 55-ször szerepel a Jaime, 31-szer a Sansa, 25-ször a Dany, 6-szor a Daenerys, 6-szor a Tyrion és egyszer a Cersei.

Bielefeld szerint 16 gyereket kereszteltek Khaleesire az elmúlt 13 évben, noha ez a kifejezés nem egy név, hanem királynői címet jelent a Trónok harcában.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három zsűri díjazta a GENEZIS-t Olaszországban

Három zsűri díjazta a GENEZIS-t Olaszországban
Bogdán Árpád filmjének világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos rangos fesztivál tűzte… Tovább olvasom