Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Gyakran nyúlnak a pohárhoz a britek karácsonykor

A britek és a dánok egyharmadának a karácsony nemcsak a szeretet ünnepe, hanem egyben az alkoholé is egy nemzetközi felmérés szerint.
Arra a kérdésre, hogy az ünnepnapokon isznak-e alkoholt, a britek 33, a dánok 30 százaléka válaszolt igennel. A németek 17 százaléka vallotta be, hogy karácsonykor gyakran nyúl a pohár után.

A YouGov közvélemény-kutató intézet reprezentatív felmérése Németországban, Nagy-Britanniában, Dániában, Finnországban, Svédországban és Norvégiában készült.

A felmérésből kiderült, a franciáknak csak kis része - 8 százaléka - fogyaszt alkoholt az ünnep idején. A norvégok 21, a finnek 24, a svédek 25 százaléka iszik karácsonykor.

Fehér karácsonyról elsősorban a finnek álmodoznak, 67 százalékuk szeretne havat. Legkevésbé ott reménykednek ebben, ahol nagyon valószerűtlen is: Nagy-Britanniában, ahol a megkérdezettek egyharmada vágyik rá.

A franciák (74 százalék) és a britek (69 százalék) többsége úgy véli, hogy már elveszett az ünnep valódi jelentése.

Az európaiak közül viszonylag kevesen érzik magukat egyedül karácsonykor. Leginkább a franciák magányosak (19 százalékuk), őket a britek, a finnek és a németek követik 12-12 százalékkal.

Olvasóink írták

  • 1. tol 2012. december 08. 13:13
    „elvetemült népek...ti, leányok, ne tegyétek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bigelow bin Laden-filmje elnyerte az amerikai filmkritikusok díját

A terroristavezér megöléséről szóló Zero Dark Thirty című akcióthriller egy héten belül a második… Tovább olvasom