Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Legfontosabb a cipő: könyvet írt Elina Garanca

A népszerű énekesnő elmondta, hogy a különös cím többértelmű: a nők számára általában lényeges, hogy jó és mutatós lábbeliket viseljenek, sokaknál ez egész szenvedéllyé is válhat.
Legfontosabb a cipő címmel könyvet írt a 37 éves lett mezzoszoprán, Elina Garanca, akinek Carmenjére, Hamupipőkéjére jól emlékezhet a New York-i Metropolitan Operából közvetített előadások magyar közönsége.

A bécsi könyvbemutatón a népszerű énekesnő elmondta, hogy a különös cím többértelmű: a nők számára általában lényeges, hogy jó és mutatós lábbeliket viseljenek, sokaknál ez egész szenvedéllyé is válhat. A színpadon azonban a kényelem az elsőrendű szempont, átvitt értelemben pedig azt is jelenti a cím, hogy a művésznek biztosan kell állni a színpadon és a magánéletben, nem mindegy, hogy a gyökerei hová kötik.

Garanca jelenleg nem énekel, mivel a második gyermekét várja, aki nagy valószínűséggel szilveszterkor, vagy az év első napjaiban születik meg. "Minthogy várandós vagyok, a lábam mostanában kissé duzzadt, nem hordok báli cipőt" - jegyezte meg a könyvbemutatón, hozzátéve, hogy ma már nem fél a személyes ügyeit "kiteregetni", hiszen 10 éve kiegyensúlyozottan él Karel Mark Chichon karmesterrel, és kislányukkal. "Összetartozunk, nagyszerűen működik a kapcsolatunk, olyanok vagyunk, mint mások, és ezt meg akarom mutatni az embereknek" - hangoztatta.

A pályakezdés nehézségeiről is ír könyvében. Véleménye szerint az elrontott, elutasított meghallgatások megingatják a kezdők önbizalmát. "Hinned kell magadban - ez alapkérdés" - vélekedett.

Arra kérdésre, hogy mikor lép ismét színpadra, azt válaszolta: "ha kész leszek rá". Kislánya, Catherine születése után viszonylag hamar, hat hónap elteltével A rózsalovag Octavianjaként tért vissza. "Vicces lenne, ha áprilisban ismét ezzel a szereppel jelennék meg a bécsi operaházban. Az biztos, hogy a gyerekeknél nincs fontosabb számomra" - fűzte hozzá.

Szinte bizonyos, hogy júliusban már koncertet ad a 2007 óta egyre elismertebb Göttweig szabadtéri fesztiválon, amelyet Karel Mark Chichonnal egyengetnek Klasszikusok a csillagok alatt címmel.

A hangom a kerekebb lett az első gyermek születése után, második valószínűleg erősebb és fényesebb lehet. "Fokozatosan visszavonulok a nadrágszerepekből. Középtávon a Parasztbecsület Santuzzáját, a Don Carlos Eboliját, az Aida Amnerisét célozza meg. "A kedvenc operám a Tosca, a címszerep sajnos nem az enyém, talán egyszer egy koncerten énekelek belőle. A naiv lányok, Traviata, Lucia engem nem érdekelnek" - hangoztatta.

A könyvben azt is feltárja, hogy a csúcs gázsi, amelyet a Bécsi Állami Operaházban kapott egy estére, 13 ezer euró (csaknem 4 millió forint) volt. A Salzburgi Ünnepi Játékokon nyáron folyt vitákról szólva hangsúlyozta, hogy a szerződéskötéskor kell pontosan tisztázni a feltételeket. A gázsi nem tiszta jövedelem, megannyi járulékos költséget is viselnie kell az énekesnek.
Ha döntött - és nézete szerint mindig van választási lehetőség -, elfogadta a feltételeket, és akkor tilos nyafogni, dolgozni kell - mondta a mezzoszoprán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbie Williams sajnálja, hogy nem próbálta ki a fiúkat

A most 14 hónapos kislány apukája arról is beszélt, hogy mivel mindig sikere volt a nőnél, nem is… Tovább olvasom