Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Távolsági buszjárat balesete Sándorfalvánál

Sándorfalva – Balesetet szenvedett az Egerbe tartó menetrend szerint járat Sándorfalvánál. Olvasó-tudósítónk a helyszínen járt, és megörökítette a baleset.
Azt már Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől tudjuk, hogy kedden Sándorfalva után, Dóc előtt történt a karambol a menetrend szerint Egerbe tartó távolsági járattal. Az autóbusz előtt egy Land Rover hirtelen balra akart bekanyarodni: a buszsofőr későn reagált, beleszaladt az autóba, és az árokba borította. A karambolt a sofőr elismerte, a felek megegyeztek, így rendőri intézkedésre nem is volt szükség.

Senki nem sérült meg a balesetben. Fotó: Várhelyi Flórián
Senki nem sérült meg a balesetben.
Fotó: Várhelyi Flórián

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. nagypappa 2011. szeptember 08. 04:02
  „21. djjosehu 2011.08.04. 18:06

  Ha a buszos rád előz, neki van elsőbbsége, baleset esetén hivatkozhatsz arra, hogy kinn volt az irányjelződ, semmit nem jelent.
  Sok olyan buszvezetővel akadt dolgom akik pofátlanul nyomulnak. Az mellett természetesen vannak korrektek is
  A legsúlyosabb az volt mikor a Budapesti út-dorozsmai út kereszteződésben, a belső sávban haladtam a csuklós busz mellett és egy hirtelen mozdulattal rám rántotta a kormányt. Satu fékkel sikerült elkerülnöm a balesetet.”
 • 21. djjosehu 2011. augusztus 04. 18:06
  „@McGregor: akkor ne jöjjön balesetveszélyesen a kocsim farára, főként ne egy majd 25 tonna össztömegű vasalóval az én másfél tonnámra. Másrészt a kisteherautó az az éppen még mozog kategóriás volt, nem hinném, hogy dudaszóra megfújná a lovakat a turbó... :) Harmadrészt, azt hiszem a közlekedési előzékenység valami olyasmit diktál (no meg oktatásról is ilyesmi emlékeim vannak), hogy aki közvetlen az előzendő mögött halad, ha tud, ha akar, neki kell elsőként akcióba lendülni, nem hátulról ösztökélni a forgalmat vagy kivágni onnan.
  A vészvillogós tippet köszi, ezt nem tudtam, legközelebb ködlámpával jelzek (tudom-tudom, azt is csak indokolt esetben) :D”
 • 20. McGregor 2011. augusztus 04. 05:52
  „19. djjosehu >

  Lehet, hogy nem téged, hanem az előtted "haladó" kisteherautó sofőrjét akarta a dudaszóval egy kicsit gyorsabb haladásra ösztökélni. A vészvillogóval azért csak óvatosan. Szombaton igazoltattak a rendőrök, kicsit beszélgettünk és ott mondták, hogy menet közben csak 40 km/h alatt lehet használni.”
 • 19. djjosehu 2011. augusztus 03. 21:36
  „A minap velem is egy hasonló eset történhetett volna, ha hirtelen fékezésre kerül a sor. Kecskemét határában egy szintén Agria Volános autóbuszt előztem meg a 44-esen. Úgy látszik, az Agriás sofőröknél (tisztelet annak, akinek nem inge) a követési távolság betartása, és az előzékenység nem lényeges erény, mert a buszt megelőzve egy kisteherautó mögött kellett haladnom kb. 60-nal a szembejövő forgalom kivárásáig, illetve egy előzni tilos tábla feloldásáig. A busz utolért, követési távja a belső tükrömbe nézve szinte egyenlő volt a 0-val, és folyamatos dudálásba kezdett, amit csak akkor hagyott abba, amikor a forgalom engedte, és megkezdtem a kisteherautó előzését. Ameddig erre a szembejövők és az előzni tilos miatt nem volt lehetőség, vészvillogóval jeleztem, hogy nem kívánok sem frontálisan ütközni, sem KRESZ-t megszegni egy intelligenciaszegény sofőr miatt, de nem igazán hatotta meg, ugyanúgy le akart söpörni... Nem vezetek nagypapásan, fiatal vagyok, a kocsimban is van erő, de azért az ilyen megoldások végtelenül felidegesítenek. Az esetleges késést, rossz házaséletét, bedőlt hitelét ugyan ne rajtam/közlekedő társainkon akarja már leverni egy buszos... És még egyszer: tisztelet a kivételt képező Agriásoknak (remélem, most a kivétel van többségben).”
 • 18. heró 2011. augusztus 03. 21:35
  „Csak egy gondolat! Nem akarok okosnak tűnni, de az az igazság hogy mindez igaz magán autókra, de céges gépjárművel már nem működik a helyszínen történt megegyezés!. De erre majd rájön a buszvezető kolléga is, mikor kéri az Agria Volán baleseti vizsgálója a Rendőrségi határozatot ( Szonda- Helyszíni fénykép felvétel- helyszínelés- stb...)! Én is elütöttem egy őzet és kellett rendőrt hívnom a helyszínre, bár megegyeztem a kimúlt bambival hogy ő volt a hibás!”
 • 17. palika9 2011. augusztus 03. 21:25
  „Köszönöm az okítást, látom az 58. § értelmében már nem kell rendőrt hívni a kár miatt, van benne valami, minek zavarni őket azzal, hogy beborult az árokba egy terepjáró, valamint, hogy betört egy távolsági járat szélvédője, gondolom mindketten zavartalanul folytatták az útjukat. Jogos, jó a törvény.”
 • 16. THK 2011. augusztus 03. 19:22
  „9,
  rossz felé terelnéd a dolgot:
  az elöl haladó mögött még akkor is meg kell tudj állni, ha BÁRMILYEN OKBÓL besatuzik - márpedig itt nyilvánvalóan nem erről volt szó, egy lekanyarodáshoz azt nem szoktak.

  Elbambult a buszos, elismerte, szerencsére senkinek nem esett baja - ennyi, nem kell tovább ragozni.”
 • 15. Smerdis 2011. augusztus 03. 19:03
  „9. saturnus 2011.08.03. 15:13

  követési távolság. ennyi. mindig az a hibás, aki hátulról belemegy a másikba. tök mindegy az milyen hirtelen fékezett. ezt jegyezd meg, hogy legalább te ne a saját károdon tanuld meg mint én :)”
 • 14. okz63 2011. augusztus 03. 17:35
  „3. rolee 2011.08.03. 13:26
  "Rendőri intézkedésre nem volt szükség?
  Ez azért nem kis kár"

  Ha nem történik személyi sérülés, a felek meg tudnak egyezni, akkor nem szükséges a rendőri intézkedés.
  Elég a baleseti bejelentőt korrektül kitölteni és annyi.”
 • 13. studyfy 2011. augusztus 03. 16:43
  „Nika, van reggeli járat is, amelyik 11.00-ra érkezik Egerbe. Az útviszonyokról tényleg jobb szót nem ejteni, ahogy elhagyjuk Csongrádot, utána pattog, zörög a busz, különösen ha csak a kerék felett tudtál helyet kapni.”
 • 12. freeboy 2011. augusztus 03. 15:51
  „Ja, és volt rendőrségi helyszínelés, nem csak bemondás alapján történt a felelősség elismerés.
  Ha a bulváron edzetteket érdekli : nem történt személyi sérülés sem a buszon sem a Landroverben a képen látható helyzet ellenére. A Landroverben mindkét személy bekötött biztonsági ővvel utazott !”
 • 11. freeboy 2011. augusztus 03. 15:46
  „Szóval a DM is a JEREVÁNI RÁDIÓ híreiből szemezget.(ha valaki nem ismeri szívesen leírom ) . A valóság első kézből, a helyszínről: az úton balra kanyarodott egy Skoda, kicsit késő fékezett és jelzett, ez miatt az őt követő Pickup már nagyobbat fékezett, hogy ne érje utol, ezt követte a Landrover aki szintén fékezett , majd jött a busz, aki próbált fékezni a képen látható eredménnyel. A felelősségét a buszvezető ismerte el, ami a helyszínen látottak alapján teljesen egyértelmű volt. Ha ezt a cikket tényleg a rendőrségi szóvivő elmondása alapján írta le valaki akkor értem a megjelenő kék fényes hírek minőségét. Én inkább azt gondolom, hogy a nagyon figyelő újságíró "költött"”
 • 10. chmanor 2011. augusztus 03. 15:35
  „Nórikám: Igen, az útviszonyokon Én is ledöbbentem mikor először jártam arra. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen állapotok vannak. Konkrétan rosszul voltam a buszon...idővel szerencsére sikerült megszokni. :)”
 • 9. saturnus 2011. augusztus 03. 15:13
  „Elég jelentős anyagi kárral járhatott a látottak alapján,és ki vizsgálta azt,hogy aterepjáró vezetője váratlanul és hirtelen lefékezett,evvel veszélyeztette a többi közlekedőt. Váratlanul ez lényeges ez a hírtelen elhatározás volt a balest kiváltó oka. Az másik ok,hogy nem bírt meg állni a busz.”
 • 8. Zsoltee0716 2011. augusztus 03. 14:29
  „1. palika9 2011.08.03. 13:21

  "Jelentős anyagi kár, megegyzetek"
  a biztosító fizet!

  Babóca leírta a lényeget!”
 • 7. Nórikám 2011. augusztus 03. 14:17
  „Nika23: A cikkben az áll kedden történt a baleset. Egyébként én a múlt kedden utaztam épp Szolnokra, /soha nem jártam erre még/ és csodálkozva tapasztaltam, milyen út viszonyok vannak!. Na,de ugyan mit csodálkoztam? Ez Magyarország!”
 • 6. Babóca 2011. augusztus 03. 14:00
  „Kedves pálinka9 és rolle!
  Amennyiben személyi sérülés nem történik a baleset folytán csak anyagi kár és a baleset okozója a felelősséget elismeri, akkor nem kötelező rendőrt hívni a helyszínre. Egyszerűen ki kell tölteni a nemzetközi baleset-bejelentőt és be kell menni a biztosítóhoz. Mindenki jól jár, mert így a biztosító nem fogja küldözgetni az ügyfelet a Rendőrségre, sőt nem is fog kamuzni, hogy a Rendőrség nem adja ki a papírokat stb. Ja és az sem mellékes, hogy mivel nincs feljelentés nem kell plusz pénzt kifizetni az okozónak a az eljárás végén, és a vétlennek sem kell várnia hogy megkaphassa a biztosítási pénzt.”
 • 5. küzsu 2011. augusztus 03. 13:50
  „Melyik sofőr ismerte el a felelősséget?nem mindegy!”
 • 4. bubuska73 2011. augusztus 03. 13:43
  „"A karambolt a sofőr elismerte"
  A karambol nem volt kétséges,elismerni a felelősségét kellett!”
 • 3. rolee 2011. augusztus 03. 13:26
  „Rendőri intézkedésre nem volt szükség?
  Ez azért nem kis kár”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi Napok harminckettedszer

Olvasó-tudósítónktól kaptuk ezt a galériányi képet: megkezdődött a Csongrádi Napok. Tovább olvasom