Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Csúszik a határátkelő utak építése Békésben

A román fél késlekedése miatt csúszik a közúti határátkelő utak kialakítása Dombegyháznál, míg Lőkösházánál az érintettek egymásra mutogatnak.
Dombegyháznál a magyar oldalon már elkészültek a szükséges dokumentumok, ám a román fél még csak a tervek kidolgozásánál tart. Így a települések januárban nem tudták beadni az unió által is támogatott projektekre a pályázatokat, ám a kora nyári végső határidőre még elkészülhetnek a dokumentumok.

Dombegyház és a szomszédos Iratos között, a történelmi Aradi úton mindössze hét kilométer a távolság. Ha viszont a dombegyháziak rokonlátogatásra indulnak Iratosra, akkor 104 kilométert kell kerülniük Battonya felé. Varga Lajos, a község első embere szerint a határig vezető 6,2 kilométeres utat teljesen fel kell újtani, mert a Trianon előtti szakasznak már csak a nyomai látszanak.

Tarr Lajos, Lőkösháza polgármestere pedig arról panaszkodott az újságnak, hogy "magasabb szinten egyik fél sem zárkózik el a fejlesztéstől", ám mégis úgy érzi, valahol hiányzik a politikai akarat. A helyieken ugyanakkor sokat segítene, ha elkészülne a magyar oldalon az 1,5, a szomszédban pedig a hét kilométeres szakasz. Ezzel Arad város megközelíthetősége a korábbi 50 kilométerről 25 kilométerre csökkenne. A tervezet útszakaszon azonban még a kisajátítások sem kezdődtek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliós kárt okozott a fáklyás vendég

Gyula - Kis híján felgyújtott egy gyulai kocsmát egy óvatlan vendég, aki ellen eljárás indult a… Tovább olvasom