Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

13 százalékos lakossági gázáremelés várható áprilistól

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nem talált hibát a Magyar Energia Hivatal 13 százalékos lakossági gázáremelési javaslatában, és ezt továbbította is tárcaközi egyeztetésre - mondta el egy keddi konferencián Felsmann Balázs, a tárca szakállamtitkára.
Arra a kérdésre azonban nem tért ki, hogy mikor következik be a drágulás. Azt viszont nem cáfolta, hogy legkorábban április közepén lépne életbe a miniszteri ármeghatározó rendelet.

A nem cáfolt információk szerint sem a népszavazás, sem a március 15-i nemzeti ünnep előtt nem akarja a kormány nyilvánosságra hozni, mennyivel drágul a gáz. Az áremelés bejelentésére annak tervezett időpontjánál egy hónappal korábban kell sort keríteni. Így az eredetileg április elsejére tervezett áremelkedés csúszik, emiatt viszont elképzelhető, hogy 13 százaléknál magasabb lesz a drágulás.

Ha az Országgyűlés a jelenlegi formájában fogadja el a gáztörvény beterjesztett javaslatát, akkor megszűnik a gazdasági miniszter ármegállapító joga. Az állam szabályozási joga csak a szolgáltatók árrésének megszabására korlátozódik, vagyis politikai okból nem lehet a jövőben beavatkozni az árak alakulásába - mondta az energia hivatal elnöke, Horváth J. Ferenc. Némi korlát maradna viszont azzal, hogy a szolgáltatók árváltoztatási szándékát a MEH fogja elbírálni.

Olvasóink írták

 • 9. Bugylibicska 2008. március 14. 01:02
  „Nagyon helyes! Így tovább! A többség rájuk szavazott, most is sokan mellettük állnak. Az ellenzék meg nem tesz sokat. Tessék lenyelni a békát. Tűrj magyar, mert nincs eszed. Fizess és várd a szebb jövőt!”
 • 8. Kért Elek 2008. február 26. 22:10
  „Lassan mondom, hogy mindenki megértse NAGY LESZ GÁZÁR EMELÉS. Még lassabban mondom ÚJRA DRÁGUL AZ ENERGIA ÁR IS.
  És ennél is lassabban mondom EL VESZEM AZ ÖSSZES BEVÉTELEITEKET.”
 • 7. waterbear_ 2008. február 26. 21:34
  „A népművészeti agyagedények.... hogy a jó ....édes.....-kat emeljék vagy 13x a bikára... Mit lehet ezeknek elhinni? Sunyi módon, majd az elveszített népszavazás után, bosszúból, vigyorogva teszik közzé az "elkerülhetetlen" áremelést... Bárcsak mindegyik kapna 6-12 hónapnyi minimálbérből való kötelező megélést, megnézném mit szólnának hozzá. " a nehezén már túl vagyunk" igen, ez így van... a nemzet símán benyelte az öszödi beszédet, most nyomják le a torkunkon. Én is csuklok a gázszámlától, de nekem ha van rá pénzem, megoldás a kandalló vagy a vegyes kazán, de mi lesz a panelosokkal? Már most közel dupla annyiból fáznak, mint egy magánházban...
  És ennek tetejében majd jön az APEH, hogy miből is bírtad kifizetni a számláidat... Azért ez már hajazza az "átkost" rendesen. "Fehéredik a gazdaság...." helyett a polgárok arca, mert tuti lefut belőle a vér a következő téli számláktól...
  Vajon mi van még a tarsolyban, amiről nem tudunk?”
 • 6. K Zsolt 2008. február 26. 20:00
  „Mégegyszer mondom hogy mindenki értse " nem lessz gázáremelés"
  Szoci kampány idézet”
 • 5. MAJA 2008. február 26. 15:50
  „Még emlékszem a Képviselőasszony kijelentésére, miszerint "NEM LESZ GÁZÁREMELÉS"....most akkor hogy is hangzana a módosított ígéret? Talán így "Nem lesz gyakran és nagymértékű...."---Vagy csak én látom e helyzetet egyre pénztárcaszűkítőbbnek, s az égboltot esténként a kéményekből feltörő fekete füsttől egyre sötétebbnek?
  Leleményes a magyar ember! Újra jó a húsz éve félretett kazán!....Kedves Képviselőasszony! Jó lenne Önt is füstösen,kormosan, salakolva látni reggelente álmos arccal, hogy mire a családja felébred meleg legyen.
  Fel a fejjel! Mi megoldjuk! Ugye?”
 • 4. Sefüle 2008. február 26. 15:42
  „Azért jó lenne, ha derengene valami az egyoldalú álmodozók fejében azáltal, hogy a most teljesen lényegtelenül milyen szinezetű kormány áremelés döntése bejelentésével megvárja a népszavazás és a vérforraló március 15 elmúltát. Precedens eset, hogy ha legkésőbb 2010-ben is, de le kell váltani ezt a garnitúrát. Morálisan nézik le az embert.”
 • 3. Valaki08 2008. február 26. 14:06
  „Ebben az országban mindent lehet... hisz a képviselőket nem érdeklik azok, akik megválasztották őket, csak a saját zsebük! Minden évben az első dolog, amit megszavaznak, az a saját fizetés emelésük és az elszámolási kötelezettség nélkül felvehető "költségtérítés" összegének megemelése - így ők nem érzik meg a hasonló döntések hatását! Minden képviselőnek ki kellene próbálnia, hogy csak egy minimálbéres fieztésből, egy 1+2-es lakásban megtud-e élni minimum féléven keresztül úgy, hogy nem vehet igénybe semmilyen más pénzforrást? Persze nem egyedül, hanem a családjával, de a felesége is csak minimál bérrel gazdagíthatja a családi kasszát. Rokoni támogatás sem jöhet szóba semmilyen formában sem, mert úgy már nem lenne életszerű... Ha túlélik, akkor lehetnek képviselők... ha meg nem, akkor ne szavazznak meg olyan módosításokat, amiket nem bír kinyögni az amúgy is egyre jobban elszegényedő lakosság!”
 • 2. profi 2008. február 26. 13:24
  „Ordítsátok down-kóros szoclib bunkók!
  IGEN-IGEN!!!!”
 • 1. Nash 2008. február 26. 13:09
  „Ez szép! Akkor most ki is vezette félre a birka magyar népet azzal, hogy nem lesz gázár emelés?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltorlaszolták a Tubesre vezető utat a tüntetők

Eltorlaszolták a Tubesre vezető utat a Civilek a Mecsekért Mozgalom tagjai kedden délelőtt. A… Tovább olvasom