Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A kormány zéró toleranciát hirdet a bűn ellen

Gyurcsány Ferenc szerint olyan indulatok szabadulhatnak el, amit a rendőrség sem fog tudni kontrollálni.
A miniszterelnök csütörtökön a rendőrség parancsnoki évértékelő állománygyűlésén mondott beszédet. A kormányfő a bűnözőkkel szembeni keményebb intézkedéseket ígért.

A statisztikák kapcsán a miniszterelnök elégedettségét fejezte ki. Ugyanakkor hansúlyozta, hogy az emberek biztonságérzete romlott. A rendőrségtől a társadalom most többet vár mint eddig, de úgy tűnik, "készen is áll arra, hogy többet adjon a rendőröknek, mint eddig". Gyurcsány azt kérte : a rendőri vezetők mondják meg, mire van szükségük. Mint mondta, ha több rendőrre, akkor több rendőr lesz, ha több pénzre, akkor több pénz lesz.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a rendőrnek azt kell éreznie, hogy mögötte állnak a felettesei, a politika és az ország, a bűnözőnek pedig azt, hogy neki "nem osztottak lapot". A rendőrség általánosságban véve ha nem is hibátlanul, de jól végzi a munkáját - fogalmazott. A mostani helyzetben azonban összefogás szükséges, ezért utasította Bencze József főkapitányt, hogy két héten belül dolgozza ki, mi kell a települések közbiztonságának javításához. Nem általános, hanem egyedi, a helyszínekhez igazított intézkedéseket vár el. A megyei rendőr-főkapitányságokkal, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, ügyészségekkel, bíróságokkal együttműködve, nulla toleranciát hirdetve a bűnözőknek.

A miniszterelnök ennek kapcsán elmondta, hogy a bíróságok függetlensége nem azt jelenti, hogy nem fogalmazódhatnak meg vélemények róluk. Ezek a vélemények kritikusak is: nincs rendben, hogy ügyek évekig elhúzódnak, majd elévülés miatt büntetlenül maradnak. Ezért megbízta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy két héten belül tegyen javaslatot a kormánynak, miben és hol kell változtatni a rendőrség, az ügyészség és a bíróság együttműködésén.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy a rendőröknek a bűnnel, a bűnözővel kell foglalkozniuk és nem annak származásával, társadalmi helyzetével, etnikai, vagy osztálybeli hovatartozásával. Cigányozni nem lehet - sem kocsmai kvaterkázás, sem interjú, sem intézkedés közben. A hátteret csak a bűnmegelőzési stratégiák készítésekor lehet vizsgálni. Ha a rendőrök megteszik, amit elvárnak tőlük - kérlelhetetlenül és határozottan intézkednek a bűnözők ellen - akkor a miniszterelnök is megtesz értük mindent: küzd a felelőtlen politikai támadások ellen, megadja amit kérnek, hogy az ország azt érezze, hogy a rendőr a támasza, miattuk növekszik a közbiztonság. Az egyik cél, hogy megbecsültebb, cselekvőképesebb rendőrsége legyen az országnak - mondta a miniszterelnök.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. m.á. 2009. szeptember 17. 17:05
  „Az évtized legszebb órái: http://www.youtube.com/watch?v=5lwjgViZV4A&feature=PlayList&p=02778B1F1655E74A&index=73”
 • 47. KolompárRómeó 2009. február 13. 07:40
  „Na, bevonult mar a parlament a bortonbe?”
 • 46. nagypappa 2009. február 13. 04:47
  „VÉGRE!

  Még a külföldi szabálysértőket megregulázását kellene megoldani.

  Hagyni kell, hogy a rendőrök tegyék a dolgukat!

  (azért ehhez kellett egy Miskolci kapitány is és sajnos meg kellett halnia a sportolónak)”
 • 45. nemzeti_demokrácia 2009. február 12. 22:29
  „Az ombudsman az elefántcsonttáronyában nagyon keveset tud a valós életviszonyokról...

  Én meg szeretnék zéró toleranciát hirdetni a sikkasztó, korrupt képviselőknek.... kíváncsi vagyok, hogy hányan támogatnának az országgyűlésben... 1-2 emberen kívül nem hiszem hogy sokan...”
 • 44. florian70 2009. február 12. 21:34
  „Vonának teljesen igaza van!”
 • 43. kekeczke 2009. február 12. 20:59
  „ez a délmagyar eheti vicce ???”
 • 42. Mignon 2009. február 12. 20:30
  „39. "dodo"
  Neked Pirner Alma "sztriptize" valo!”
 • 41. EPERKE 2009. február 12. 20:27
  „Minden negatívum mellett végre rájönni látszanak, hogy a rendőr hiába fog el, állít elő egy - akár - komoly bűnözőt, ha az ügyét az igazságszolgáltatás - ami ugye már nem rendőri feladat 4-5-6 évig elhúzza, majd kap egy nevetséges büntetést, amit "jó esetben" már le is töltött az előzetesben...
  Aki meg itt azért szidja a rendőröket, mert bírságolnak, sebességet mérnek, szondáztatnak stb. az gondolom nem tudja, hogy 2008.-ig egy közepes falu lakossága halt meg évente az útjainkon, és most tavaly ez végre csökkent huszon X százalékkal (több száz halottal). Én azt gondolom, hogy ez eredmény, még akkor is ha ez sok embernek it nem tetszik.”
 • 40. Conquer 2009. február 12. 20:25
  „33. hozzászólás persona 2009.02.12. 17:02

  "8-aska, a cigánypecsenye helyett kérhetsz romapecsenyét is.."

  Erről jutott eszembe a vicc:

  Vendég az étteremben a pincérnek: - Elnézést, cigánypecsenyéjük van?
  - Van, de akkor élőzene nincs! :D :D :D”
 • 39. dodó 2009. február 12. 19:58
  „Kedves Választóim, szeretett DM olvasóim!
  Elsőkent Veletek/Önökkel ismertetem teveimet, melyet at általam szeretett és tisztelt SZDSZ segítségéve állítottam össze. Bízom benne, teljesen megoldja a közbiztonság és bűnözés problémáját. Íme:

  BEVEZETÉSRE KERÜLŐ KORMÁNYINTÉZKEDÉSEK

  1. Ha valakire rámutat az utcán egy cigány honfitársunk, haladéktalanul adja át minden értékét! Az igazi jogkövető ekkor lefejel egy közeli oszlopot vagy falat, hogy összeverésünkkel ne kelljen fáradoznia roma barátainknak.
  2. Az ELMÜ köteles biztosítani a zavartalan áramlopásokat és biztosítani ezen honfitársainknak a biztonságos hozzáférést villanyóra nélkül.
  3. Minden körzeti erdészet köteles kiállítani korlátlan fakitermelési engedélyt és átadni a helyi cigány kisebbségi önkormányzat képviselőinek a falopások elkerülése végett.
  4. Aki bármilyen összetűzésbe keveredik cigányokkal (közlekedési vagy tettenérési) azonnal legyen öngyilkos, így szegény cigányoknak nem kell agyonverni ezentúl senkit.
  5. Minden családi rendezvényre adjunk meghívót 50 fő részére a helyi cigány önkormányzatnak, így elkerülhető lesz, a hívatlanul beállító romák tömegverekedése. Ugyanez vonatkozik a vállalati rendezvényekre annyi különbséggel, hogy a meghívottak száma150-500 fő között kell lennie.
  6. Nyíljanak ,,ROMA MARKET"-ek! Itt csak cigányok vásárolhatnak, mert nem lesz pénztár. Így nem kell többé a fárasztó lopásokkal tölteniük idejüket.
  7. Minden 80 évét betöltött honfitársunk adja át ingóságait és ingatlanját a helyi cigányságnak! Ezután köteles öngyilkos lenni. Itt az igazi jogkövetők megszurkálják magukat, esetleg kinyomhatják a szemüket, az asszonyok pedig tegyék szabaddá nemi szervüket, hogy az arra járó cigány fiataloknak ne kelljen erőszakot alkalmazni.
  8. Ne zárjuk többé ajtajainkat! Mindenünk, amink van, a cigányokat illeti. Aki ezt nem így gondolja, rasszista, antiszemita;...etc.
  9. Lányaink, asszonyaink ellenkezés nélkül engedjenek a cigányok minden szexuális kívánságának! Így nem lesz többé erőszakos közösülés és ebből egy esetleges gyilkosság.
  10. Újra dízelesítjük vasútvonalainkat, a HÉV és villamos hálózatot. Az így lebontott felső vezetékeket átadjuk a helyi cigányoknak, mert úgyis ők vinnék el.
  11. Minden vállalkozó köteles védelmi pénzt adni a cigányvajdáknak. Ezt amúgy a pénzügyminiszterünk gyermekeitől tanulták a romák.
  12. Duplájára emeljük a segélyeket és az adókat. Előzőeket az utóbbiból fedezzük, így nem terheljük szegény cigány barátainkat.
  13. A cigánytelepek felszámolására elkülönített milliárdokat a duplájára emeljük és közvetlenül szétosztjuk a romáknak, mert a kapott lakásokat úgyis eladják és visszaköltöznek a cigánytelepre. Ehelyett legyenek ROMA LAKÓPARK-ok. (közvetlenül a roma-marketek mellett)
  14. Nem szabad többé cigányt megbuktatni az iskolákban. Így lesznek végre cigány orvosok, ügyészek, mérnökök.
  15. Mindenkinek kötelessége utálni a Magyar Gárdát és mindent, ami MAGYAR!
  16. Legyen 5 éven belül cigány miniszterelnök!
  17. Legyen minden parlamenti képviselő cigány.
  18. Minden magyart börtönbe!

  Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke”
 • 38. achilleus 2009. február 12. 19:21
  „Seres Mária is:
  "Átadta az Országos Választási Bizottságnak (OVB) csütörtökön délután az összegyűlt aláírásokat a képviselők költségtérítésének kifehérítésért népszavazást kezdeményező Seres Mária. A szükséges 200 ezer helyett 591 ezernél is több szignó gyűlt össze. Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" - ez a népszavazási kezdeményezés."

  KÖZEL 600 ezer, a szükséges 200 ezerhez képest!!!”
 • 37. maci52 2009. február 12. 19:09
  „Ez mind igaz,csak nem ez a kormány fogja megoldani ezt a problémát,mivel ezek is bűnözők.”
 • 36. nyomdasz63 2009. február 12. 18:25
  „A vajdájuk azt mondja a retektévében egy bejátszásban:...sajnos nem tudok a fejükre koppintani !”
 • 35. bo 2009. február 12. 18:13
  „Szétkergetni az összes ombudsmant a fenébe, kezdve a kisebbségivel aztán szépen sorban a többit is. A rendőrnek meg jogot kell adni, ne érezze, hogy a felettesei és a politika a háta mögött áll! TUDJA, hogy ott állnak és meg is védik!”
 • 34. vargakiss.pista 2009. február 12. 17:12
  „Mindenkit meghívunk a szegedi Jobbik és a Magyar Gárda cigánybűnözés elleni figyelem felkeltő megmozdulására, ahol megemlékezünk az áldozatokra.

  Felszólal: Tóth Péter -- Csongrád megyei
  Jobbik elnök
  Mucsi Zsolt - Csongrád megyei
  Magyar Gárda kapitány
  Rácz Tibor - szegedi Jobbik
  alelnök

  Helyszín: Szeged, Széchenyi téren a városháza előtt

  Időpont: 2009. február 12-én (csütörtök) 18 órakor

  Mindenkit szeretettel várunk!”
 • 33. persona 2009. február 12. 17:02
  „8-aska, a cigánypecsenye helyett kérhetsz romapecsenyét is..hihi”
 • 32. achilleus 2009. február 12. 17:00
  „Mi az, hogy "csoport", PC-ben a "társaság" dívik:
  2009-02-12 16:54
  Megütöttek egy mentőst Pécsett
  Könnyebben sérült az a mentős, akit bántalmaztak csütörtökön délután Pécsett. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre - tájékoztatott Zsobrák Péter a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
  A mentősöket egy csoport hívta ki, hogy valaki rosszul lett. Amikor kiértek, látták, hogy a férfi részeg, de nincs komolyabb baja. Így nem vitték el, a szabályzat szerint nem is tehették volna. Később a csoport újra kihívta a mentőket azzal, hogy egy hozzátartozójuk rosszul lett. A mentősök újra a helyszínre mentek, ekkor már többen várták őket, az autót közrefogták. Egy mentősre rátámadt egy férfi és megütötte. A mentős könnyebben sérült. A férfit előállították a rendőrök. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás ellene."

  Csak egyet? Csoport volt, nem? Ennyit a nullatoleranciáról, a gyakorlatban!”
 • 31. dragboyz 2009. február 12. 16:56
  „De ez a cigánybűnözésre még mindíg nem megoldás!”
 • 30. radenko 2009. február 12. 16:56
  „Ez a megfogalmazás , hogy zéró tolerancia olyan mint aki mondja semmi jelentősége nincs.”
 • 29. achilleus 2009. február 12. 16:52
  „28. hozzászólás flexsnake 2009.02.12. 16:45
  Az övé is egy vélemény. Mondjuk azzal a kiegészítéssel, hogy a fegyvert bizonyos körök csak otthon tarthatják, talán még el is fogadható. Aki tök béna hozzá, vagy egyéb fenntartásai vannak, nem fog igényelni.
  Amúgy szigor, szigor, szigor, ezzel maximálisan egyetértek.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramkimaradás Vasban és Zalában

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elkezdte összeállítani a január végi áramkimaradás károsultjainak… Tovább olvasom