Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A szállodák az első négy hónapban félházzal működtek

Az év első négy hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 50 százalékos szobakihasználtsággal működtek az országban. A bruttó szobaárbevétel 6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. Elsősorban a vidéki szállodáknál tapasztalható visszaesés miatt összességében 1,5 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma.
Egy kiadott szállodai szoba bruttó átlagára 17000 forint (67 euró) volt az időszakban, bár a budapesti ötcsillagos egységekben kiemelkedően magas, 33800 forintot tett ki. A fővárosi négy- és a vidéken működő négy- és ötcsillagos szállodák átlagosan 12800-16600 forintos, a háromcsillagos egységek 8900-10400 forintos szobaárat érvényesítettek.

A bruttó szobaárbevétel összességében 6 százalékkal nőtt, ennél nagyobb emelkedésről a Balaton partján működő háromcsillagos szállodák, valamint a fővárosi egységek számoltak be.

Január és április között a budapesti szállodákban minden kategóriában az átlagot jelentő 50 százalék fölött volt a szobakihasználtság. Ezzel szemben a vidéki hotelekben csak 39-47 százalékos kihasználtságot mértek, ami alól csak a kelet-magyarországi háromcsillagos egységek jelentettek kivételt, ezeknél az átlagos félházzal üzemeltek a hotelek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikkasztás miatt körözik az Érdről eltűnt postai kézbesítőt

Sikkasztás miatt körözik az eltűnt postai kézbesítőt. A férfit szerda óta nem találják, több millió… Tovább olvasom