Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A tanárverőket kirúgják, ugye?

Egyáltalán nem rázta meg és nem is érdekli Szabó Máté állásfoglalása Újpest polgármesterét, aki a kerület összes önkormányzati iskolájából eltiltott egy diákot, miután a gyerek megvert egy tanárt.
Derce Tamás azt mondta, hogy ha a jövőben ismét megtámadnak egy tanárt Újpesten, ő ugyanúgy fog eljárni függetlenül attól, hogy ezzel megsérti-e a "neoliberális oktatási törvényt".

Mint mondta, csak a tanárokat védi. Szabó Máté ombudsman korábbi jelentése szerint önkényes és törvénysértő volt a polgármester utasítása, ezért ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett ellene.

Olvasóink írták

 • 7. joy 2008. augusztus 11. 17:50
  „Igaza van Dercének!
  Szabó Máté meg tehet 1 szivességet:
  Monnyamámmeg, hogyan neveljen tisztességes állampolgárt a garázda bűnözőkből emberi módszerrel, ha a hülyegyerekeknekmindentszabad, kötelességeik nincsenek, és a pedagógusok jogfosztottak!”
 • 6. SP 2008. július 31. 20:35
  „Az iskola és a diák-szülö kapcsolatában a tanévre egy szabályos szerződést kötnék. A több kölcsönös feltétel a feladatok stb. mellett a házirendre is kitérnék. Igy mindenki aláírásával igazolná azt, hogy tisztában van a feladatokkal és jogokkal, következménnyel. Ha a diák oldaláról történne az eltérés, úgy akár az iskola is követeléssel élhetne a diák-szülő felé.
  Ezután rend lenne!
  Nem kellene kerülgetni az ügyet, mint macska a forró kását.”
 • 5. falusi 2008. július 30. 22:26
  „Ha az ombucmanusnak nem tetszik ez a megoldás, hát szolidalitából tanítsa ő ezt az rendes kis nebulót!!!!!!!!”
 • 4. Ful 2008. július 30. 21:14
  „Kicsit sok joga van már a kölyköknek.
  Persze anyuka és apuka is észbe kaphatna. Csak a szomszéd meg ne lássa...”
 • 3. Nagy Margit 2008. július 30. 20:37
  „Szabó Máté valószínűleg nem tanár. Nem érzékeli azt, hogy a tanároki mennyire kiszolgáltatottak. Egyrészt az iskola összevonások, a folyton változó elvárások, másrészt a szülők és a gyerekek egyre növekvő ellenségeskedése. És ugye valakin el kell verni a port! És a legegyszerűbb, a tanáron! Már bocsánat! De szabó Máté szerint a tanár verő taknyosok alá adjuk a lovat, a tanár meg esetleg játssza el Jézust, és tartsa oda a másik orcáját is!?”
 • 2. Na neee... 2008. július 30. 10:06
  „Na nehogy már!
  Ezzel csak zöld utat adnak a bünözöknek!!! Aki ilyent kitalált, azon kellene kipróbálni naponta egyszer legalább egy héten keresztül, hogy jó-e az ötlet! Nemtudom tetszene-e neki? De mivel Ö a limuzinjában biztonságban érzi magát, és ott biztos, hogy senki sem támadja meg, így leszarja a többit, akik becsületesen akarnak élni!”
 • 1. feketejövő 2008. július 30. 09:44
  „Nehogymár a tanároknak (mentősöknek, tűzoltóknak) ne legyenek joga a testi (lelki) épségének megvédéséhez!! Az ombudsmann esetleg tanulmányozhatná a JOGEGYENLŐSÉG passzusát, ha mond ez még valamit egy legfőbb jogvédőnek.Emberi méltóságát pedig mindenkinek tiszteletben kell tartani. Ez már a ló másik oldala, végül azoknak sem használ, akiket megvédeni hivatott. Így kell ellenszenvet (egyesekben gyűlöletet) kelteni félreértelmezett jogállami eszközökkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy év után pert nyert a mentőszakszervezet

Összesen több mint félmilliárd forintot kénytelen kifizetni az Országos Mentőszolgálat hétezer… Tovább olvasom