Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A veszprémi gyilkosság óta fenyegetik a romákat Sárbogárdon

A veszprémi gyilkosság óta több fenyegetést kaptak a Sárbogárdon élő romák, ezért a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője szerdára megbeszélést kezdeményezett a rendőrség vezetőivel.
A fenyegetések azután érkeztek, hogy a sajtóban közzétették, hogy az egyik elkövető sárbogárdi volt. Közben kiderült, hogy két elkövető született Sárbogárdon, de hosszú idő óta nem él ott egyik sem. A településen fokozott rendőri jelenlét van, de veszély vagy feszültség nincs a rendőrkapitány szerint. Encz Zoltán a romák együttműködését kérte ahhoz, hogy megváltozzon a róluk kialakult kép.

A szerda délelőtti megbeszélésen részt vettek a sárbogárdi kapitányság vezetői, a polgármester, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, és a cigányvajda.

Fokozott rendőri jelenlét van a városban az események óta, de nincs feszültség. Az tény, hogy a sárbogárdi kistérségben a munkanélküliség a duplája az országos átlagnak, a bűnözés azonban átlagos, sőt az idén csökkent a bűncselekmények száma. A társadalom kutatások szerint a cigány kisebbség csekély része követ el bűncselekményeket. Kezet nyújt ahhoz, hogy segítsen a cigányságról kialakult képet megváltoztatni, de ehhez azt kéri a jelenlévőktől, hogy jelezzék, ha a körükből valakiről kiderül, hogy bűncselekményt követett el - mondta Encz Zoltán, Sárbogárd rendőrkapitánya.

Több fenyegetést is kaptak, amelyek szerint több száz fős csapatok indulnak Sárbogárdra megtorolni a romákon a veszprémi gyilkosságot. Néha szerb csapatokról beszélnek, de tegnap este kétszer is azt telefonálták, hogy Székesfehérvárról 150-en indultak Bogárdra. A találkozót azért javasolta, hogy megerősítést kapjanak arról: sem a cigányoknak, sem a magyaroknak nincs mitől tartani a Fejér megyei városban - tudtuk meg a Lakatos Péter Győzőtől, a helyi kisebbségi önkormányzat vezetőjétől.

"Nagyon szeretném, ha az is hangsúlyozásra kerülne, hogy az egyik elkövető, Németh Győző magyar származású"- tette hozzá Lakatos Péter Győző.

Marian Cozma román válogatott kézilabdázót, az MKB Veszprém játékosát egy veszprémi szórakozóhelyen ölték meg vasárnap hajnalban. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek.

Vasárnap osztrák rendőrök tartóztatták le a veszprémi bűncselekmény két gyanúsítottját Raffael Sándort és Németh Győzőt. Közülük Raffaelről a sajtóban azt állították, hogy sárbogárdi lakos. A két férfit kiadatási eljárás keretében hozzák Magyarországra, várhatóan 30 napon belül, de a magyar nyomozók már kihallgatták őket. Sztojka Ivánt körözik, még szökésben van. Ellene vagyonosodási vizsgálat indult, mert a rendőrség azt feltételezi, hogy Sztojkáék kizárólag bűncselekményekből éltek.

Olvasóink írták

 • 8. maci52 2009. február 11. 21:03
  „A vicc igaz:
  Régen a politikusok politizáltak,
  A munkások dolgoztak,
  A cigányok loptak.
  Most a politikusok lopnak,
  A munkások politizálnak,
  Mi meg azt akarjuk hogy a cigányok dolgozzanak!!”
 • 7. KolompárRómeó 2009. február 11. 20:54
  „A szúnyog alapjában véve csíp. Amelyik rám száll, nem biztos, hogy csípni akar, de lecsapom, mert sosem lehet tudni.”
 • 6. dodó 2009. február 11. 20:33
  „Szegíny cigánt áz ág is húzzá!”
 • 5. dragboyz 2009. február 11. 19:50
  „Ha én lennék egy cég vezetője, én sem vennék fel egy darab cigányt se! Maguknak csinálták a bajt! Tanuljanak, és akkor nem lesz gond! Ahonnan bírnak onnan ugy is lopni fognak!”
 • 4. kekeczke 2009. február 11. 14:47
  „magyar származású, tehát nem kínai, vagy orosz . . .”
 • 3. radenko 2009. február 11. 14:42
  „Ezeket a tetű népséget el kell tüntetni a föld színéről, ha bűnös ha nem.”
 • 2. .suhym. 2009. február 11. 13:34
  „""Nagyon szeretném, ha az is hangsúlyozásra kerülne, hogy az egyik elkövető, Németh Győző magyar származású"- tette hozzá Lakatos Péter Győző."

  Lakatos Péter Győző honnan tudja, hogy az általa megnevezett "elkövető" volt?
  Ez az ember tud(hat) valamit, ha ilyet kijelent a (sajtó) nyilvánosság előtt.”
 • 1. flexsnake 2009. február 11. 13:09
  „Ki fenyegeti a romákat és hogyan? Kíváncsi lennék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: legyen kötelező tantárgy a pénzügyi alapismeretek

Kötelező tantárggyá tenné a pénzügyi alapismereteket a KDNP. Szerintük erre ezért lenne szükség,… Tovább olvasom