Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Almássy: Az MDF belső demokratikus élete romokban hever

"Az MDF belső demokratikus élete romokban hever" - egyebek mellett ezt írja 12 oldalas programjában Almássy Kornél alelnök, aki ringbe száll a pártelnöki posztért a Magyar Demokrata Fórum szeptember végi tisztújításán.
A dokumentumban az ideális pártelnökről úgy fogalmaz, hogy "nem mitikus, tévedhetetlen vezér, hanem olyan vezető, akinek van határozott elképzelése a jövőről". Almássy Kornél szerint az kell egy sikeres választási kampányhoz, hogy a társadalom elhiggye: az MDF-nek van olyan programja, amellyel "bármely pillanatban magára vállalja egy esetleges kormányzás felelősségét". A párton belül pedig párbeszédre van szükség, hogy egyes helyi vezetők ne a sajtóból értesüljenek a tervekről - teszi hozzá.

Almássy Kornél programjában ír a magántulajdon elsődleges támogatásáról, vállalkozói-adófizetői társadalomról, a korrupció elleni harcról és nagyarányú adócsökkentésről a magyar illetve multinacionális cégeknek. A pártelnöki posztért induló politikus csak a rászorulóknak biztosítana szociális juttatást, az alanyi jogon való támogatási rendszert pedig megszüntetné. A határon túli magyarság kapcsán az "autonómiapártiság" és a kettős állampolgárság mellett teszi le a voksát.

Olvasóink írták

  • 1. mert Ön Jedi ? 2008. szeptember 11. 15:03
    „T Almássy K.
    Nagyon szép a programtervezete.Ezt már 20 éve hallgatjuk. Tettek kellenek,nem ígéretek.És ne azt mondja mi lesz,hanem azt,hogy miért pont Önnek sikerül megvalósítani.
    Emögött nem látok igazságot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma egyeztetnek az MSZP és az SZDSZ vezetői

A találkozót a miniszterelnök kezdeményezte azután, hogy az SZDSZ elutasította Megegyezés című… Tovább olvasom