Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Apadnak a Körösök

A Fehér-Körösön csütörtök este megszűnt, a Kettős-Körösön pedig péntek este szűnik meg az árvízvédelmi készültség, mert apadnak a folyók - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pénteken.
A tájékoztatás szerint a nap folyamán még elsőfokú készültség mellett védekeznek a Sebes-Körösön, a Kettős-Körösön és a Berettyón. A Hármas-Körösön pedig Gyománál alakult ki tetőző vízállás, ott azonban nem kellett készültséget elrendelni.

A térségben a belvízzel elöntött területek nagysága ismét nőtt, mintegy 400 hektárral, 16.660 hektárra emelkedett. Az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán készültséget tart fenn, egy szakaszon a legmagasabb szint mellett, további nyolc helyen pedig másodfokon védekeznek.

A megyében 73 szivattyú működik a két vízgazdálkodási társulás gépeivel együtt. Az igazgatóság berendezései a február 4-én megkezdődött védelmi periódus óta 24 millió köbméter vizet emeltek át a befogadó folyókba és csatornákba.

A vizek gyors lefolyásának segítése érdekében Szarvas és Doboz térségében munkagépek távolítják el a vízinövényeket és az uszadékokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Szekeresnek azonnal távoznia kell

Azonnali lemondásra szólította fel a Fidesz Szekeres Imre honvédelmi minisztert; az ellenzéki párt… Tovább olvasom