Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Az Alkotmánybíróság elnöke az Országgyűlés elnökénél

Az Alkotmánybíróság elnöke még nem döntötte el, hogy részt vesz-e a gazdasági válság kapcsán meghirdetett nemzeti csúcson, igaz, erre még meghívót sem kapott. Paczolay Péter ezt azt követően közölte újságírókkal, hogy bemutatkozó látogatáson vett részt az Országgyűlés elnökénél.
A taláros testület vezetője hangsúlyozta, hogy ha megkapja a meghívót, konzultál bírótársaival és azt követően dönt a nemzeti csúcs kérdéséről. Szintén a megbeszélést követően Szili Katalin közölte, hogy ő midenképen elmegy a nemzeti csúcsra.

A megbeszélésen az Alkotmánybíróság elnöke a testület ügyrendjét szabályozó törvény mihamarabbi megalkotását kérte az Országgyűléstől. Mint mondta, ezzel kapcsolatban a Ház 18 éves mulasztásban van.

Szili Katalin az alkotmánybíra-jelölés folyamatáról adott tájékoztatást Paczolay Péternek. Ő is fontosnak tartotta az alkotmányos mulasztások pótlását, így például a választókörzetek módosításáról szóló szabályozás mihamarabbi megvitatását.

Olvasóink írták

  • 1. Ful 2008. október 13. 12:50
    „Felháborítja a tűzoltó állományt, hogy a jövő évi költségvetés tervezetben a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a fegyveres és rendvédelmi szféra többi szervezeténél (vám- és pénzügyőröknél, a börtönőröknél, a rendőröknél) ezt megteszik.
    A tűzoltókat a kormányzat ingyen munkára kötelezi, mert amíg más munkavállalóknak heti 40 órát kell dolgozniuk, addig a kormány a tűzoltóknak heti 48 órát ír elő, ám a heti 8 órás különbséget nem fizetik ki részükre. Az egyébként jogos igényeknek a tűzoltók egy jelentős része nem kíván törvénytelen eszközzel (sztrájkkal) érvényt szerezni. A hatályos 1996. évi XLIII. Törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról (HSZT) kimondja, hogy az érdekképviseleti szervek e törvény keretei között szabadon működhetnek és gyakorolhatják jogosítványaikat. Sztrájkot azonban nem szervezhetnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GVH: 15 milliós bírság a Vanish forgalmazójának

15 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Vanish klórmentes… Tovább olvasom