Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Az MSZP azt szeretné, hogy az ellenzék ne vonuljon ki

Az MSZP frakciója arra kéri a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportjait, hogy kivételesen nen vonuljanak ki a parlamenti ülésteremből, hanem hallgassák végig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napiren előtti felszólalását - jelentette ki az MSZP frakcióvezető-helyettese a képviselőcsoport hétfői ülése után.
Kovács Tibor elmondta: az MSZP frakció az ülésen meghallgatta Gyurcsány Ferenc beszámolóját is a pénzügyi válság kapcsán kialakult helyzetről. A képviselőcsoport egyhangúlag támogatta a miniszterelnök és a kormány eddigi lépéseit és bejelentéseit, így a 12 pontot és a Nemzeti csúcs összehívását is - jelentette ki Kovács Tibor, majd hozzátette: az MSZP azt szeretné, ha még ezen a héten megtörténne a Nemzeti csúcs első ülése.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. grenadle 2008. október 13. 19:24
  „Innen az eurótörténet a cikk megjelenéséig, a cikkben található linkek alapján felgöngyölíthető. Már annak, aki nem csak süketelni akar, hanem olvasni (tudni) is: /Az index nem jobboldali lap, de ezt mindenki tudja./
  http://index.hu/gazdasag/magyar/euro050928/?main&keres=J%E1rai”
 • 37. Elba 2008. október 13. 19:20
  „Azért ma is alakított Szanyi Tibor (MSZP).
  Az MSZP kirakat politikája:

  "Szanyi Tibor szocialista képviselő azt javasolta a frakcióülésen, hogy a jövő évi költségvetés tervezésénél, legalább a kiadások vonatkozásában nulla százalékos növekedéssel számoljanak. Az MTI értesülését megerősítve a politikus azt mondta: a bevételeket felül lehetne tervezni. A nullaszázalékos növekedés tervezésének üzenete az lenne, hogy a magyar kormány a realitások talaján áll, illetve, hogy nem rögzít recessziós törekvéseket sem - tette hozzá."”
 • 36. grenadle 2008. október 13. 19:14
  „http://index.hu/gazdasag/magyar/eur030716/
  2003-ból: Medgyessy 2008. január 1-re módosította az euró bevezetés időpontját.”
 • 35. grenadle 2008. október 13. 19:07
  „33-as: A fidesz által átvertek egyike Medgyessy Péter! (Tudja egyáltalán, hogy MP kicsoda?)
  Ja, és ne feledje éllovasok voltunk, Szlovénia után a másodikok. Ott tavaly óta euró van, Szlovákiában (amely nem volt sehol), pedig jövőre lesz. Nálunk mikor lesz? Céldátumként 2009 is szerepelt, bizonyos Draskovics pénzügyminiszter szerint! Most mi a céldátum???”
 • 34. lakos 2008. október 13. 18:51
  „tegyék vissza azt a rengeteg milliárdot, amit hat év alatt elloptak. mindjárt nem lesz semmiféle válság hazánkban.lemondhatnának a fizetésükről is, kezdjék magukon a megszorításokat.hogy ennek a szemét fletónak meg a többi mocskosnak a kormányban a pofájáról le nem sül a bőr.ellopták az országot.ezekkel összefogni? attól mentsen meg az isten.hazudnak éjjel, hazudnak nappal.”
 • 33. Jaj, ne a Fidesz brossúrából idézzetek mert uncsi 2008. október 13. 18:50
  „A 2007-es EUR bevezetés politikai kampány szöveg volt. Aki azt elhitte, az hitt a fideszes Olimpia terv realitásában is. No comment! Sem a lengyeleknek, sem a cseheknek, sem senki másnak aki hozzánk hasonlítható nem lett EUR-ja 2007-ben. :D”
 • 32. nahát! 2008. október 13. 18:48
  „24 -nek
  "Két évig nem csináltunk semmit. Majd bele döglöttem, hogy úgy csináltunk mintha kormányoznánk. Mit mondunk majd az embereknek ha megkérdezik mit csináltunk?
  Hazudtunk éjjel, nappal, meg este". stb.......
  A kedves miniszterelnököd mondta ezeket a tényeket. Most még te hiszel neki és ezt másoktól is elvárod?
  Jó nagy barom vagy!”
 • 31. grenadle 2008. október 13. 18:47
  „28-as: Ön szerint 4 év alatt nem nőtt 10%-kal a GDP. Felhívom figyelmét, hogy volt olyan NEGYEDév, amikor 6,5%-kal nőtt az előző évihez képest!!!!! Nem emlékszik arra, hogy ez kiverte az MSZP-nél a biztosítékot, mert nem volt meg a beígért 7%???? Uram, gondolkozzon! Nem számológépre van szüksége, hanem észre! A label nevű nem hazudott!”
 • 30. HP 2008. október 13. 18:45
  „28. Méltó vagy a nevedhez! Rajtad a számológép sem segít! A Százalék számításnál nem voltál az iskolában?
  Igaz, van aki még a hitel felvételekor sem tudja kiszámolni, hogy mennyit fizet vissza!
  Szerintem iratkozz be az általános iskolába, aztán lehet hogy különbséget tudsz majd tenni az abszolút és a relatív értékek között. :)”
 • 29. grenadle 2008. október 13. 18:43
  „24-es, a tények makacs dolgok! A pont "label"-nél.

  És abban is igaza van, hogy fölösleges a többi pontra kitérnie, amíg ezt az egyet maga meg nem válaszolja.
  Magam is többször citáltam ide, hogy
  - a versenyképességi rangsorban a 62. helyre estünk egy év alatt (a 48. ról),
  - a munkanélküliség rekordokat dönt (7,5% körül van),
  - két gyermekes átlagcsalád adómértékében csak Dánia előz meg bennünket, (megjegyzem sokkal magasabb jövedelemszint mellett),
  - lassan már Romániába mennek dolgozni Magyarországról, és nem csak diplomások mennek ki, hanem szakmunkások, betanított munkások is, az ő adójuk nem hiányzik 24-ne, de a kint (Szlovákiában) bejelentett vállalkozásoké sem.

  Ha "label" egy fizetett fideszes, akkor 24-es, maga pedig egy nettó elvakult.

  Annyit azért még: Ugye az euró 2007-es bevezetését nem a fidesz k.rta el, 24-esl?”
 • 28. félnótás 2008. október 13. 18:35
  „Kérnék kölcsön egy számológépet!
  59%-ről 53%-ra csökkent, közben 1 milliárddal nőtt....
  Ez nem a Varga Mihály-féle könyvelési trükk amit megcsinált a zárszámadásnál? (A másik a kétéves költségvetés lett volna)
  Mert azért azt nem mondhatjuk el, hogy GDP közben 10 %-kal nőtt.
  Úgyhogy vagy egy profi számológép, vagy egy profi hazudozó közül kell választanom.”
 • 27. label 2008. október 13. 18:13
  „24!
  Egy, semmi közöm a pártokhoz. Kettő nem vagy tisztában azzal amit írsz! Olyan vagy mint Szanyi Tibor: "A magas benzinár prosperáló gazdaságot jelez."
  Óriási különbség van a ,,nőtt" és a ,,megtöbbszörözték az államadósságot" között!

  Az Orbán-kormány alatt a nettó államadósság 1 milliárddal nőtt (3-ról 4-re). Az MSZP-SZDSZ koalíció alatt 2002 . második negyedévtől 2007 3. negyedévig 12 milliárddal nőtt (4-ről 16-ra) .
  A GDP %-ban az Orbán-kormány alatt 59%-ról 53%-ra csökkent az államadósság. Medgyessy és Gyurcsány alatt 53%-ról 70%-ra nőtt!

  Ennyit az államadósságról!
  Cáfolj és szólj ha folytathatjuk a többivel!”
 • 26. szűz 2008. október 13. 18:12
  „16-nak: Én még szűz vagyok. Van, aki elvenné a szüzességemet?”
 • 25. hekaté 2008. október 13. 17:59
  „A 21-es drbubu-nak: "Mindent,amit a kormányoldal mond,élből el kell utasítani" - írod. Szerinted a kormányoldal meg mindent megfogadott, amit az ellenzék javasolt, ugye?”
 • 24. labelnek, a fizetett fideszesnek 2008. október 13. 17:35
  „Las-san ol-vasd, hát-ha úgy meg-ért-ted:
  a régi fideszes szöveg paneleknek vé-ge, lejárt róluk a garancia.

  1) igen, nőtt az államadósság de nézd a dollár mai értékét és hogy mi minden épült hitelből: autópályák, M0, ipari beruházások alapjául szolgáló infrastruktúrák, egyetemi beruházások, stb.

  2) még tovább is fog nőni, ha a vásáróerő a világban tovább csökken. amíg válság van a világban, addig ez nem lesz jobb és Orbán Viktorod sem tudna ezen változtatni ráolvasással.

  3) netto baromság amit írsz, a gazdaság a régióban versenyképes, a Mercedes-Benz sem viccből jön Kecskemétre, a teljesítőképességéről pedig fogalmad sincs hogy hány milliárd EUR évente csak írod a butaságot

  4) milyen adó milyen mértéke van felette az EU átlagnak, és melyik átlagnak??! Régi v. új tagországok? Vagy összesen?! Megint csak a levegőbe beszélsz. A társasági adó kicsi, az ÁFA magas. De van, ahol éppen fordítva van. Lehet hablatyolni adócsökkentséről de akkor meg kellene mondani, hogy az államnak honnan lesz pénze mondjuk a kórházakra, általános iskolákra, gázár támogatásra?

  5) IGEN, vannak fiatalok akik elmennek és visszajönnek vagy nem jönnek vissza, és vannak akik meg ide telepednek le. Ebben mi az új szerinted? Az EU-ban ez a normális, ez a kavargás , ettől változik meg az emberek fejében a gondolkodás, lesznek nyitottak mert itthon kevesebb az innovatív példa mint pl. Ausztriában.

  Minek örülj? Hát annak, hogy a sok fideszes maszlagra még sok ember vevő. Nem lesz sokáig így.”
 • 23. Kuci 2008. október 13. 17:32
  „Ennyi hazugság után még van aki hisz neki ! Na ez a szégyen !”
 • 22. label 2008. október 13. 16:56
  „21.
  Néhány gondolat az általad preferált Gyurcsány-kormányról és az MSZP-SZDSZ paktumról:
  1. Az államadósságot megtöbbszörözték
  2. A munkanélküliség soha nem tapasztalt méreteket ölt.
  3. A gazdaság versenyképtelen, teljesítőképessége nincs.
  4. Az adók mértéke jóval az EU átlag felettiek
  5. A fiatalok és a diplomások is külföldre menekülnek, nem itthon adóznak stb.

  Légyszíves áruld már el, hogy tulajdonképpen minek kellene örülnünk? Szerinted mi ebben a jó?”
 • 21. drbubu 2008. október 13. 16:22
  „20.
  hát akkor kiürülne az a nagy ház... :)

  egyébként meg nem látjátok miért van világgazdasági válság? Pedig világos: a Gyurcsány miatt, hisz mindnyájan tudjuk, hogy Gyurcsány a hibás.. Ez a "GY.F a hibás" kampány már akkor is annyira röhejes volt, hogy azóta mindenre ezt mondom (pl.: odaégett a kaja, kilyukadt a zoknim, fáj a fejem, stb..)

  7. Az ellenzék azért nem bukhatott meg, mert nincs. Ennyi. Az nem ellenzék szvsz, hogy durci óvodás módjára nem végezzük a munkánkat, mert nem minket választottak meg..
  Sajnos az ellenzék kifejezést szó szerint értelmezik: Mindent amit a kormányoldal mond élből el kell utasítani. Teljesen mindegy, hogy jó vagy nem jó, vagy hogy 2 hónapja még az ő (ellenzék) ötletük volt és akkor jónak tartották... Mindegy, csak el lehessen lehetetleníteni a munkát..
  Noh hát én ilyenekre soha nem szavaznék. Ha megváltoznak esetleg és programjuk is lesz (és nem a rosszabbul élünk blabla), akkor szívbaj nélkül rájuk adom a voksom..
  Ennyi. Nah most lehet komcsizni... :)”
 • 20. label 2008. október 13. 15:48
  „A 6 év sz@r@kodást most a világgazdasági válságra lehet kenni.
  A tolvajoknak nem a parlamentben lenne a helyük!”
 • 19. tora 2008. október 13. 15:42
  „Diló Feró, takarodj! Elég ebből a hazug böszméből, aki a ripacskodáéson kívül semmi másra nem való.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élőhalottak ellen indult eljárás

Egy szervezett, életbiztosítással kapcsolatos csalásokra szakosodott bűnbandát leplezett le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Tovább olvasom