Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

AZ MSZP megegyezésre törekszik az SZDSZ-szel

Az MSZP és annak választmánya egységes, a kormány, illetve a kormányprogram mögött áll, és változatlanul megegyezésre törekszik az SZDSZ-szel annak érdekében, hogy többséget szerezhessenek a jövő évi költségvetéshez és az adócsökkentéshez.
Az MSZP Országos Választmánya szombati ülésén egyebek mellett az SZDSZ-szel folytatandó egyeztetésekről tárgyalt. Simon Gábor választmányi elnök elmondta, a párt egységesen a kormány mögött áll annak érdekében, hogy végrehajtsák a 2010-ig tervezett intézkedéseket: a jövő évi költségvetés és az adócsökkentés elfogadását, valamint a Munka, Tudás, Tulajdon program végrehajtását. A választmány ülésén Gyurcsány Ferenc arról is beszélt: 2006 és 2008 között végrehajtották a szükséges kiigazító intézkedéseket, 2010-re pedig hosszabb távú programot kell elkészíteniük, amely a jövőről szól.

A költségvetés és az adótörvények elfogadtatásához változatlanul arra törekszenek, hogy kompromisszumos megegyezést kössenek az SZDSZ-szel. Ehhez a közeljövőben a rendkívüli kongresszustól kér felhatalmazást a választmány. A kongresszusnak kell mandátumot adnia az SZDSZ-szel történő megállapodáshoz - fogalmazott Simon Gábor, hozzátéve, nyitott és rugalmas tárgyalási felhatalmazást kérnek a kongresszustól.

Az Országos Választmány meghallgatta Gyurcsány Ferencet a megfigyelési botrányról is. Simon Gábor szerint a kormányfő egyetért Csapody Miklós MDF-es politikussal abban, hogy ez az ügy a rendszerváltás óta a legnagyobb és legveszedelmesebb botrány. "A Fidesz összekuszálódott egy olyan céggel, amellyel szemben bűncselekmények gyanúja vetődött fel" - idézte Gyurcsány szavait Simon Gábor. A szocialisták szerint a Fidesznek tisztáznia kell magát a történtekben. Az UD-ügyet a magyar demokratikus rend elleni támadásként értékeli a szocialista párt. Nem szabad megengedni, hogy olyan párt kerüljön hatalomra, amely ilyen eszközöket is kész igénybe venni - idézte a kormányfőt a választmányi elnök.

A testület ülésén szóba került az úgynevezett Robin Hood adó terve is, amely az energetikai cégektől vonna el plusz 8 százalék nyereségadót és az ebből befolyó 30 milliárd forintot túlnyomórészt a távfűtéses lakásokban élők támogatására és az ilyen ingatlanok korszerűsítésére fordítanák. Az elképzelést egyelőre csak az MSZP frakció támogatja a parlamentben. Ezzel kapcsolatban Simon Gábor azt mondta, a terv a legrászorultabbak érdekében beterjesztett javaslat, a többi pártnak kell eldöntenie és a választókkal erről elszámolnia, hogy hajlandók-e ezt támogatni.

Olvasóink írták

 • 11. Djeedjee 2008. szeptember 28. 11:01
  „9-es! Elfelejtetted hozzátenni, hogy a korábban a lakosság kb. 1000 mlrd forint hitelt vett fel, amely mára a 6000 mlrd-ot is meghaladta!
  Hol van a 17000 mlrd államadósság, a körbetartozások, a munkanélküliség, a versenyképtelen gazdaság, a növekvő infláció, az áremelkedések,... lehetne sorolni. Ezt köszönhetjük gyurcsánynak és az mszp-nek! Tolvaj banda!”
 • 10. Előrehozott parlamenti választásokat! 2008. szeptember 28. 10:56
 • 9. 20080928 2008. szeptember 28. 08:04
  „Azért érdekes dolog,hogy az utazási irodák utjai 70%-ban elfogynak,tele vannak az utcák új autókkal,a lakóparkok lakásai
  mind elkelnek.Persze vannak nagyon szegények is.Ez azonban a világon mindenhol igy van.Talán a Kádári korszakot sirják vissza egyesek ahol nagyobb egyenlőség volt?”
 • 8. EU 2008. szeptember 27. 23:42
  „Dübörög a gazdaság és nagy a jólét!”
 • 7. a volt 1 vélemény 2008. szeptember 27. 22:49
  „2. nick nem azonos az előző"1 vélemény " nickkel.
  A mostaninak igazán gyenge a szókincse,fantáziája,hogy a más nickét veszi el !”
 • 6. fucking bullshit 2008. szeptember 27. 21:34
  „Ron Werber izraeli tanácsadó, az MSZP választási kampánymenedzsere arra kér mindenkit, hogy akinek kell, nyugodtan menjen ki pisilni beszéd közben, de ne mindenki egyszerre.
  Werber szerint a szocialisták nagy szarban vannak.
  walaki tisztába tehetné őket!”
 • 5. walaki 2008. szeptember 27. 20:20
  „Hát persze, hogy arra törekszenek. Különben dőlne a parlament.
  Te "fucking bullshit"!
  Vazze!
  Tudsz mást is írni? Vagy csak ezt a sületlenséget?”
 • 4. fucking bullshit 2008. szeptember 27. 18:23
  „Ron Werber izraeli tanácsadó, az MSZP választási kampánymenedzsere arra kér mindenkit, hogy akinek kell, nyugodtan menjen ki pisilni beszéd közben, de ne mindenki egyszerre.
  Werber szerint a szocialisták nagy szarban vannak.”
 • 3. Előrehozott választásokat!!! 2008. szeptember 27. 17:04
 • 2. 1 vélemény 2008. szeptember 27. 15:46
  „AZ MSZP megegyezésre törekszik az SZDSZ-szel
  Efelől semmi kétségem nem volt! A cezaromán gúnárnyakúnak, az mszp-nek és szdsz-nek nincs fontosabb mint a hatalom mindenáron történő megtartása.”
 • 1. trainman 2008. szeptember 27. 15:06
  „Az MSZP már a leszámolásra készül!Nemsokára jön a fekete autó az ellenzékiekért!A másként gondolkodókért!Éljen Gyurcsány Ferenc,és a Párt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek raboltak ki egy fogyatékos kislányt

Tizenéves gyerekek rabolták ki fogyatékos társukat egy speciális nyíregyházi iskolában. A fiatalok… Tovább olvasom