Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Az SZDSZ nem elégedett a miskolci eset kezelésével

Az SZDSZ számára nem elegendő az, hogy a miskolci rendőrkapitány megrovást kapott a pénteki sajtótájékoztatón tett kijelentésért - mondta Fodor Gábor pártelnök hétfői sajtótájékoztatóján.
A liberálisok szerint nem az a kérdés, hogy Pásztor Albert jól végzi-e a dolgát, hanem az, hogy Magyarország olyan demokrácia-e, ami megtűri, hogy felelős vezetői ilyen módon nyilatkozzanak gyakorlatilag felelősség nélkül - mondta Fodor Gábor.

Fodor Gábor szerint a kormány bizonytalankodott a miskolci eset kezelésében, amikor szombaton felmentették, majd visszahelyezték posztjára a városi rendőrkapitányt. "Nem elegendő, hogy megrovást kapott, világosan ki kell mondani, lehet, hogy jól végzi a dolgát, de felelős állami vezető nem képviselhet olyan álláspontot, amely egy népcsoportot kollektíven marasztal el" - jelentette ki a liberális politikus. Fodor Gábor szerint a magyar társadalomnak is szembe kell nézni és el kell utasítani a kollektív bűnösség elvét, hiszen a magukat becsületesnek tartó magyaroknak is rosszul esett, amikor a rendszerváltás után Ausztriában a "ne lopj magyar" feliratokkal találkoztak a boltokban.

Fodor Gábor szerint egy rendőrkapitány nem tehet olyan kijelentéseket, mint amit Pásztor Albert mondott. Mint fogalmazott neki tennie kell azért, hogy származástól vagy vallási hovatartozástól függetlenül a törvény szigora sújtson mindenkit, ha bűnt követ el, de az nem megengedhető, hogy valakit azért ítéljenek el, mert egy népcsoporthoz tartozik.

Fodor Gábor arra a kérdésre, miszerint az SZDSZ-nél lesz-e bármilyen következménye annak, hogy egy miskolci liberális képviselő is pusztán "kommunikációs hibának" minősítette a rendőrkapitány kijelentéseit, csak annyit mondott, hogy személyesen beszélt az érintett képviselővel és egyetértettek abban, hogy hiba volt a rendőrkapitány kijelentése

A miskolci rendőrkapitány mellett vasárnap szimpátiatüntetést szerveztek miután pénteken ideiglenesen leváltották egy sajtótájékoztatón elhangzott kijelentései miatt. Ebben származásuk szerint említette egyes bűncselekmények elkövetőit. A kapitányt, mivel a belső vizsgálat azt állapította meg, hogy nem történt jogsértés, egy országos főkapitányi figyelmeztetéssel másnap visszahelyezték beosztásába.

Olvasóink írták

 • 10. Hmmm... 2009. február 02. 17:48
  „Pasztor Albert nem azt nyilatkozta, hogy minden roma bunozo, csak azt a tenyt kozolte, hogy bizonyos fajta buncselekmenyek tipikusan egy csoporthoz kotodnek.
  Emlekszunk meg arra a biologiai leckere, hogy: Nem minden rovar bogar, de minden bogar rovar.
  Na ez most szociologiabol hangzott el.”
 • 9. LukSzusz 2009. február 02. 17:01
  „A Magyarokat az APEH rabolja ki,hogy az újraelosztásnál Feri és királysága dőzsöljön miből,V.Jánosnak 14,2 millás AUDI stb.”
 • 8. 751510 2009. február 02. 16:35
  „Az SZDSZ mért nem azon háborodik fel, hogy a rendőrkapitány kimondta, a bankokat magyarok rabolják ki? Engem mélységesen sért ez az általánosításra okot adó kijelentés... (a kérdés csak költői).”
 • 7. legal 2009. február 02. 16:05
  „Azt hallottam, hogy az SZDSZ az emberek megkülönböztetésére bevezetné a festékszínek és árnyalatok színtáblázata szerinti számozás rendszert. Ezzel elkerülhető a rassz jelzők használata. Az adatnyilvántartás ma már amúgy is digitalizált jobb rendőri körökben is.”
 • 6. comet 2009. február 02. 15:32
  „a rendőr parancsnok a cigánybűnözés nagy arányára kívánta felhívni a figyelmet és ezt valóban szerencsétlenül tette, de egy figyelmeztetés bőven elég. A cigány bűnözők mellett bőven vannak egyéb bűnözők is pl az SZDSZ-en belül, gondoljunk csak a Gál ügyre, vagy a Kuncze - Strabag korrupciós ügyre.
  Fodor úr amúgy is magába szállhatna, és elgondolkodhatna azon hogy kiknek tollja a szekerét. A rendszer váltás egyik vezéregyénisége hogyan süllyedhetett arra a szintre hogy a magyar történelem tán legsilányabb politikai garnitúrájának legyen az inasa. Pásztor és ő valóban két hajóban eveznek. Pásztor úr egy szerencsétlenül nyilatkozó bűnüldöző, Fodor Gábor meg egy jól nyilatkozó bűnpártoló.”
 • 5. egy 2009. február 02. 15:30
  „cselac!
  A cigányok nem rabolják ki azokat, akiknek köszönhetik a jó létüket!!!! Egy-két törvény módosítás, és a cigány "jogosan" kap támogatást az államtól, míg a Magyart elzavarják...”
 • 4. egy 2009. február 02. 15:27
  „Csak nevetnek kell, amikor egy olyan ember beszél, és szidja a Rendőrséget, aki ahhoz a "társasághoz" tartozik, akik minket Magyarokat felülről " húznak le", míg alulról a cigányok élősködnek! Ja, és közben meg a Rendőrség hatalmát igyekszik korlátok köré zárni...”
 • 3. cselac 2009. február 02. 14:53
  „MI van olyankor, amikor mondjuk egy SZDSZ-es képviselőt egymás után kirabolnak 4-szer cigányok? Vagy olyan nem létezik?

  Megmondták: a bankrablásokat a magyarok követik el, az utcai rablásokat meg kormosok.”
 • 2. cselac 2009. február 02. 14:45
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ki kell mondani: egy párt nem vághatja így át a választóit, mint a jelenleg 3 hatalmon lévő (MSZP-SZeDeSZ-MDF). Meg a 4. se jobb.

  Egyébként meg az a képmutató viselkedést, amit az SZDSZ csinált az ügyből, kegyetlen gyomorforgató, a Mohácsi-testvérekkel az élen.

  Amúgy meg: http://www.youtube.com/watch?v=WVcx2dVDp5w”
 • 1. 751510 2009. február 02. 14:37
  „Nem vagyok elégedett az SZDSZ-el...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdától ismét drágul az üzemanyag

Szerdától nyolc forinttal nő a benzin és öt forinttal a gázolaj ára - értesült a holtankoljak.hu.… Tovább olvasom