Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Családi program a Nemzeti Múzeumban

Lovagok, sárkányok, királylányok mesebeli világa elevenedik meg a második Vibria szombaton a Magyar Nemzeti Múzeumban Budapesten. A látogatókat harcművészet rekonstrukció, középkori játékok, lovagkori próbatételek, előadások és koncertek is várják.
A múzeumban az érdeklődők igazi időutazáson vehetnek részt: betekinthetnek a lovagi tornák és középkori királyi paloták életének kulisszatitkaiba, történeti előadást hallhatnak és tárlatvezetéseken ismerhetik meg a Királylányok messzi földről - Katalónia és Magyarország a középkorban című kiállítás főszereplőinek a sorsát.

A S.A.G.A. Európai Harcművészetek Iskolájának középkori életmód és harcművészeti rekonstrukciója 14 és 18 óra között szórakoztatja a közönséget az intézmény kertjében, Réthelyi Orsolya történész pedig A külföldi menyasszony - királyi házasságok a késő középkorban címmel tart előadást 16 órától a Pollack Csarnokban - közölte az intézmény az MTI-vel.

Este 8 órakor Sebestyén Márta Kossuth-díjas előadóművész és Andrejszki Judit csembalóművész ad koncertet Los bilbilicos cantan (Fülemülék dalolnak) címmel. A spanyol közönség Barcelonában már hallhatta a két művész műsorát júliusban a Katalán Történeti Múzeumban, szintén a Királylányok messzi földről című kiállításhoz kapcsolódva.

Az időszaki kiállítást 22 óráig tekintheti meg a közönség: magyar nyelvű vezetés 11, 14 és 19 órakor kezdődik, 16 órától spanyol nyelvű, 17 órától pedig angol nyelvű magyarázatot hallhatnak az érdeklődők.

A november 29-ig látogatható tárlaton a látogatók megismerhetik a katalán-magyar "kapcsolatfelvétel" időszakát, megtekinthetik a többi között a veszprémvölgyi kolostornak az egyetlen hiteles Szent István-i oklevélszöveget tartalmazó alapítólevelét, Jaume Huguet Árpád-házi Szent Erzsébetről festett 1465-ös, későgótikus-prereneszánsz oltárképét, Mallorcai Sancha "angyali szépségű" sírszobrát, és tucatnyi corvinát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzemeltető működteti novembertől a gyöngyösi kórházat

Novembertől a nagyatádi kórházat is üzemeltető Medical Investments (MI) Zrt. működteti a gyöngyösi… Tovább olvasom