Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Csökkentené a kormány az adókat és a járulékokat

A Gyurcsány-kormány kedden előterjeszti a szocialista parlamenti frakciónak adó-és járulékcsökkentési javaslatait - értesült kormányzati forrásokból a Vasárnapi Hírek.
Ez egyúttal módosíthatja az egész adórendszer struktúráját is vagyis átfogónak ígérkezik. A lap forrásai szerint az előterjesztés összekapcsolja ezt a segélyrendszer átalakításával is. A javaslatokat, amennyiben a szocialista frakció jóváhagyja egyeztetik a nemrég létrejött Gazdasági Egyeztető Fórummal is, valamint a szakszervezetekkel. A kormány minden változtatás feltételéül szabja, hogy az semmiképpen nem veszélyeztetheti az eddig sikeresen teljesített konvergencia-programot. A csomag célja a gazdasági fejlődés felgyorsítása - olvasható a Vasárnapi Hírekben.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. klj_54 2008. augusztus 26. 23:31
  „Ami publikus a kormány álmaiból:
  http://index.hu/gazdasag/magyar/gycsom080826/

  A semminél több de az érdemi valaminél sajnos kevesebb!”
 • 30. zweistein 2008. augusztus 25. 09:51
  „klj_54 2008.08.25 09:04
  Pontosan, és azt nem látják be sokan, hogy tarthatja a markát a sok segélyezett, nyugdíjas és egyéb, nem lesz miből, egyszerűen NEM LESZ!!! És még azoknak sem lesz, akik fizetgették a járulékaikat!! Csak annak lesz valami, akik emellett még tőkét is fel tudtak halmozni, de emellett az adórendszer mellett tisztességesen nem tud az átlagember még öngondoskodni sem. Tehát vagy változás lesz nagyon sürgősen, vagy csak azok lesznek képesek megélni, akiknek van tartaléka. Kész, vége!!!”
 • 29. klj_54 2008. augusztus 25. 09:04
  „28. hozzászólás zweistein 2008.08.25 08:42

  Pár hónapja egy provokatívnak szánt hozászólást írtam ezen a fórumon. Azt kevesen értették meg, sajnos:(
  Én siránkozás helyett külföldön vállaltam melót DE ithon adózom, nem keveset.
  Kint sem kolbászból van a kerítés, de átláthatóbb és tisztességesebb az adórendszer.
  A szavazásosdi pedig nem más,mint a képzett jogász Nagyvezír joggal való visszaélése! Piti saját érdeke végett egy országot tesz tönkre:( Ebben persze az a csürhe is segíti, akik saját pecsenyéjüket sütögetik!
  Ebben csak az a gond, hogy sokan végleg elhagyják az országot és akkor ki tartja el a rendszert?
  Sakk-matt helyzet:(”
 • 28. zweistein 2008. augusztus 25. 08:42
  „klj_54 2008.08.24 22:48
  Teljesen egyetértek, és Rómeóval is. Sok ingyenélő, csak szavazni tudnak, hogy parazitáskodhassanak, ha meg már nem bírnak az értéket teremtők megélni, akkor varjognak, de első hülye igéretre rohannak az urnához. Senkinek semmit, csak tisztességes fizetést és, annak aki megdolgozott érte, tisztességes nyugdíjat. Adókedvezményt a multiknak se.”
 • 27. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 25. 08:02
  „Még egy "adócsökkentés" és én végleg leadom a személyim, aztán csináljanak, amit akarnak, tartsa el a hazugokat a szavazóbázis. Engem nem szívatnak tovább.”
 • 26. 20000 2008. augusztus 25. 00:25
  „Jobb lenne talán ha visszafogná magát néhány kritikus.Eltérnek a témától.”
 • 25. klj_54 2008. augusztus 24. 22:48
  „24. hozzászólás Nem kellene ennyire elhamarkodni 2008.08.24 20:47
  Dobroje utro - ha már írod akkor közelítsd a helyeset:)

  Más, amit már itt leírtam: Örülök, hogy ennyi képzett és jól informált Makro közgazda ír itt!
  Szerény tudásom alapján és amit más országokban látok nekem is lenne véleményem, de sokakak csípi majd a szemét!
  Én ugyanis MINDEN adókedvezményt eltörölnék azonnali hatállyal!
  Tessék csak megfizetni mindenkit a piaci áron és abból majd kifizeti a csökkentett adóját. Lelkesen, hisz több marad a zsebében.
  Mert jelenleg a Marx által kitalált kirovom-beszedem-visszaosztom féle adópolitika él még mindíg. PEdig mintha másra szavaztunk volna 1990-ben.
  Hozzáteszem, ez bizony hatalmas érdekeket sért, hisz sok seggvakarót a minisztériumokból azonnal ki kell rúgni!
  És miden él nélkül:
  A fideszből hiányzik ehhez kettő dolog:
  1, akarat
  2, bátorság.
  Ez utóbbi ha meglett volna akkor megtették volna!
  Attól félek, hogy az adórendszer teljes átalakítása nélkül teljesen lezüllik az ország gazdasága:(”
 • 24. Nem kellene ennyire elhamarkodni 2008. augusztus 24. 20:47
  „6 év után erre csak azt tudom mondani, hogy "Dobroe utro tovarisi!" :)”
 • 23. MUNKÁSPÁRT2010 2008. augusztus 24. 19:10
  „Igazad van 22-es, Thürmer Gyula a befutó!”
 • 22. zweistein 2008. augusztus 24. 18:55
  „N.P. Igaza lenne, ha egyetlen szót el lehetne hinni, amit mondanak. Nem lehet senki annyira szellemileg visszamaradott, hogy a 2005 végén a parlament által megszavazott 5 éves adócsökkentési keretTÖRVÉNY visszavonása után (amit az APEH 2006 elején vagy 3 millió adózónak kinyomtatva el is küldött, bagó) elhiszi ennek a kormánynak akár egyetlen szavát is. A legbutább patkány is a harmadik áramütés után megtanulja, hogy bizonyos dolgokat elkerüljön. És kedves N.P. én akkor sem hinnék el semmit ezeknek, ha elfogadott törvény lenne róla (és nem csak beszélnének nagy általánosságokat össze-vissza), mert az én fejem nem sikerült átb@szniuk 2006-ban sem. Szedjék már össze a maradék eszüket, közeleg a választás, és beindult a hazugsággépezet. Munkáspárt2010: Ne legyen már ennyire naív! Előbb szavaznék Thürmer Gyulára listán és egyéniben 3x, mint 1x Gy.F-re.”
 • 21. FÜGGETLEN 2008. augusztus 24. 18:52
  „Szerintem még a Fideszt kellene lapátra tenni.”
 • 20. mz 2008. augusztus 24. 18:46
  „Ferikém!
  1 hónapja azt nyilatkoztad,hogy lehetetlen az adócsökkentés. Már nem először!
  Most megint aktuális?
  Hazug egy banda!”
 • 19. MUNKÁSPÁRT2010 2008. augusztus 24. 18:20
  „Feci sokat változtál, hogy kivált a diktátor SZDSZ a kormányból, csak igy tovább, grat !”
 • 18. N.P. 2008. augusztus 24. 18:12
  „Hölgyek Urak !
  Mielőtt elkezdünk anyázni nem kellene erről az egészről egy kicsit többet tudnunk? Nekem sincs sok illúzióm, de azért nem szeretnék JO BACSI szintjére lesüllyedni.”
 • 17. jo bacsi 2008. augusztus 24. 17:39
  „Csokkentenek nemelyik adon ami nem erinti a tomeget (mert a tomegben van a penz) csak par ceget esteleg es aztan majd hoznak uj adokat hogy a kiesest potoljak mert egy UTONALLO GAZDALKODAS-ban nem tudnak maskepp penzt csinalni mint elrabolni a polgaroktol. Beszeltem egy Koza alkalmozott urral par hete es O azt mondta hogy kiszamitotta es neki 60 szazaleka a fizetesenek megy el adoba. Plus az AFA ami 25 szazalek. Ha masok nem is csinalnak annyi penzt mint esetleg ez a szemely akkor is KB ez az igazsag a tobbi koz alkalmazottra is.
  A magan szektor meg ott sporol ahol tud es jogosan is mert egy UTONALLO GAZDALKODAS-ban nem is szabad nem csalni es lopni az UTONALLO-tol.
  Az a naci APEH szervezet is beszall a kozuti forgalom ellenorzesbe a kulfoldieket zaklatni mert ugye lehet hogy magyar allampolgare az a kulfoldi rendszamu auto es hatha nem fizetett ra adot stb.stb.stb. Tehat mozgositanak mindent es mindenkit az adot kicsalni az amberekbol! Adocsalas a magyar allami modra.”
 • 16. Kuci 2008. augusztus 24. 16:47
  „Na ja s ezeknek még van szavazó tábora , !!??? De mi vagyunk a hibásak mert nem lépünk fel egységessen ellenük ..!! Gyáva népnek hazug a vezetője ...... olvastam valahol s ... el gondolkodtató”
 • 15. sfsdf 2008. augusztus 24. 15:15
  „14. most kapnak 20 millát, az a baj...”
 • 14. kurkász 2008. augusztus 24. 13:36
  „nem kell pánikba esni mert nem a dolgozó emberek adóját csökkentik hanem még azt a csekályke adót is eltörlik ami az ő vállalkozásaikat érinti.sőt még nagyrészt megszüntetik a szociális juttatásokat is.igaz nem a cigányokét mert az szavazóbázisuk hanem a dolgozó adófizető családokét.hogy ki hisz még ezeknek?? ez az a kérdés amire egyértelmű a válasz!!! senki ebben az országban!!! kivétel a tolvajtársak!!! nem mennék bele az igérgetéseik listájába most,csak az utóbbi napok eseményei folytán látható felelőtlen igérgetéseik és sz ország javainak kezelése kapcsán mondom el!! a kajaksok sajnos nem ugy teljesitettek ahogy azt elvárták tőlük,bár ha emberi oldalát nézzük a dolognak nem vethet követ rájuk senki.barátjuk,sportársuk értelmetlen halála mélyen megviselte lelkileg az egész sporágat!! az 1-2 hónap óta felelős miniszterré választott ingyenélő egyed ott helyben kijelentette nem baj hogy 4. lett a páros de megkapják az első helyért vagyis az aranyéremért járó honoráriumot!!! micsoda beszéd ez??? vagy van szabály vagy nincs szabály??? ezek szerint ebben a csürhe vezetésben nincs!!! igy herdálják el más esetekben is a pénzünket!!! nem hiszem el hogy ezek a sportolók akikről szó van nem tekintik megalázásnak ezt a lépést!!! ezek a sportolók tisztességes becsületes emberek!!! nem a csalásra épitik fel az életüket!!! miniszter ur ,ők nem a tolvaj cimborái önöknek!!! az hogy az önök haverjai és cimborái a sportolók hátára kapaszkodva tömegével utaztak ki pekingbe ingyen ,nem jelenti azt hogy egy szintre sorolhatók a sportolók önökkel!!! tévednek uraim !!! önök mélyen a béka hátsó fele alatt vannak a sportolókhoz képest!!! ha oda is dörzsölkőznek hozzájuk akkor sem válnak soha olyan emberré mint a sportolók!!! maradnak hazug csaló banda akkor is!!! nap mint nap csak ezt bizonyitják!!!”
 • 13. egyszeru polgar 2008. augusztus 24. 13:25
  „Valoszinuleg a valasztas utani evben csokkentenek /talan?/, a mezesmadzagot el kell huzni a nep orra elott!! Aztan meg duplajara emelnek, hogy bepotoljak az elmaradast.
  Igy igaz, a koponyegforgatas a legsikeresebb olympiai szam lehetne.
  Miert nincs egy egeszseges szellemu, hazaepito, elore gondolkodo part? A regiek mar mind rohadnak, mint a ferges alma.
  Uj szellem, uj koncepcio amire szukseg van. Hazaszereto, becsuletes embereket az orszag vezetoi koze!”
 • 12. jozo 2008. augusztus 24. 12:35
  „hisz még valaki Ezeknek?

  úgy lesz adócsökkentés, mint a legutóbbi választás elött, amikor 4 hónapig csökkent az áfa, utána nem mindent vissza???”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több településnek okozhat gondot az októberi gázáremelés

Már így is is kevés a pénzük az önkormányzatoknak: van olyan közintézmény, ahol már a villanyszámlát… Tovább olvasom