Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Edzőterembe zárták áldozatukat az emberrablók

Zsarolás és emberrablás miatt nyomoznak a fővárosi rendőrök az ellen a három férfi ellen, akiket nemrég fogtak el, miután több tízmillió forintot követeltek két férfitól, az életükért cserébe.
A három zsaroló többször is megfenyegette az áldozatokat, volt, hogy egy edzőteremben tartották fogva egyiküket. Az emberrabló zsarolók saját bevallásuk szerint munkanélküliek, illetve minimálbéren élők, ehhez képest luxuskörülmények között éltek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a három zsaroló többször is megfenyegette a két áldozatot azzal, hogy súlyosan megverik őket, a családtagjaikat, valamint tönkreteszik az értékeiket, ha nem fizetnek több tízmillió forintot. A fenyegetések miatt több millió forintot és egy értékes autót adtak át zsarolóiknak, akik március eleje óta fenyegették őket.

A gyanú szerint március 27-én, a délelőtti órákban a három férfi egy újpesti edzőterem irodájában erőszakkal és egy baltával fenyegetőzve foglyul ejtette és ott tartotta az egyik áldozatot, szabadon engedéséért több tízmillió forintot kértek. Az emberrablók, miközben foglyukat verték, felhívták a másik férfit és közölték, hogy addig nem engedik el a társát, míg meg nem kapják a pénzt.

A rendőrök április 1-jén, este egy VI. kerületi lakásban fogták el az egyik zsarolót, a másik kettőt pedig Újpesten. A rendőrök házkutatást tartottak a három gyanúsított otthonában, illetve a bántalmazás helyszínéül szolgáló edzőteremben. A házkutatásokkor véres ruhadarabok kerültek elő és megtalálták a fenyegetéshez használt baltát is.

A rendőrök lehetőségeikhez mérten megvizsgálták a három férfi anyagi körülményeit is és kiderült, hogy az általuk bevallott nettó havi jövedelem nem valószínű, hogy fedezi a gyanúsítottak, és az általuk eltartottaknak a házkutatáskor tapasztalt életkörülményeit. Egyikük lakásában a rendőrök egyebek mellett egy olyan iratot találtak, ami azt bizonyítja, hogy a férfi által lízingelt kocsi havi díja többszöröse annak, mint amiből a bevallása szerint él. Emellett több százezer forintért bérelt luxuslakást a belvárosban.

A társa munkanélkülinek vallja magát, de feltehetően nem a segélyből fedezi az átlagon felüli életkörülményeit. A harmadik gyanúsított a minimálbér kétszeresének megfelelő összegből él luxus körülmények között, a bevételei és életmódja közti különbségre nem tudott magyarázatot adni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezi a gyanúsítottak vagyonosodási vizsgálatát. Mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezték.

A Független Hírügynökség információi szerint az ügy egyik gyanúsítottját az Andrássy út egyik luxus apartmanjában fogták el, ahol a férfi ismert modell barátnője is jelen volt. Úgy tudjuk, a férfinak nem ez az első hasonló ügye: korábban már egy 400- 500 milliós zsarolási ügybe is belekeveredett.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. április 09. 11:10
  „őt se az eszéért szeretjük :D”
 • 4. trixi11 2009. április 08. 10:28
  „csutka
  Már nem az mert hamar megbukott a műsor!
  http://velvet.hu/celeb/balta0407/”
 • 3. csutka 2009. április 07. 14:51
  „Ugytudom csak volt modell,jelenleg műsorvezető.Kustánczi Lia”
 • 2. flexsnake 2009. április 07. 14:14
  „ki az ismert model? Autó model vagy fotó model? Akt model? :D”
 • 1. Horton 2009. április 07. 13:57
  „Jó ez a szappanopera...de ki is az elkövetők? /segélyen, minimálbéren élő fuxokkal teli.../
  Ki az az ismert modell?
  Kinek volt már 400-500 milliós zsarolási ügye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidelitas a dohányzás ellen

Betiltaná a dohányzást a játszótereken a Fidelitas - erről beszélt kedden, budapesti… Tovább olvasom