Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Egy törvénymódosítás, amiben az MSZP és a Fidesz egyetért

Mindkét párt engedélyezné a postán küldött dohányreklámokat - sőt, a szocialisták az SMS és e-mail reklámokat is.
Szigorítani még az SZDSZ vezette gazdasági minisztérium akart. A teljes reklámtilalomról szóló javaslatot ez a tárca terjesztette a parlament elé, de ezek után kicsi az esélye, hogy megszavazzák. Szombaton van a nemdohányzó világnap - számolt be az RTL Klub Híradója. Dohányreklám az utcán - ez már évek óta tilos. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium egyik javaslatában most az szerepel, hogy ezentúl postán se lehessen reklámanyagot küldeni. A teljes tiltást szeretné a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság is. Szerintük ugyanis a postán érkező reklámok befolyásolhatják a 18 éven aluliakat - még akkor is, ha a levél nem nekik szól.

A fiatalok jelentős része már 18 év előtt rászokik a dohányzásra, és természetesen ebben a reklámoknak óriási szerepe van. Ha bármilyen reklámhordozót kap, annak óriási a reklámértéke - mondta Forster Tamás, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke. A teljes tiltásról szóló javaslatot a Fidesz és az MSZP is módosítaná. Koszorús László, ellenzéki képviselő szerint a jelenlegi törvénytervezet alkotmányos jogokat sért. Biztosítani kell mindenki számára a tájékoztatáshoz való jogot - mondta. Úgy tűnik, ebben egyetértés van a két legnagyobb párt között. Szanyi Tibor ugyanis azt mondja: a dohányreklám változatlanul tilos, ugyanakkor azt is tényszerű, hogy aki azt kifejezetten kéri és 18 éven felüli az "ügyfélszolgálati jelleggel" kommunikálhasson a dohánygyártókkal. A két képviselő javaslatáról még a nyári szünet előtt tárgyalhat a parlament.

Olvasóink írták

 • 6. matriné 2008. június 01. 20:14
  „Üzlet az üzlet! Ahol pénz tudnak minimum ráfordítással bezsebelni azt naná, hogy megszavazzák, hisz az emberi élet megröviditése egyiket sem mérdekli komolyan. Különben a főcímet olvasva jelent meg előttem amiror a dijjazásukat szavazták meg azzal is egyetértettek!Egyetértenek ezek a nyugdíjasok kifosztásával is ! Csupán a nyálukat verik és hazudnak!”
 • 5. tricse 2008. június 01. 13:43
  „egyetértés olyan ügyben ami az egyik jelentős adóbevételi forrás---még jó:)”
 • 4. joy 2008. június 01. 07:54
  „Hazugság az egész.
  Nem a reklám miatt kapnak rá a gyerekek a bagóra.
  Anno, mikor én rászoktam, még nem voltak reklámok sehol -tévé is alig.
  Ma mégsem szívom, és családom sem dohányzik!
  Nevelés, családi kultúra kérdése csupán, semmi más, hogy a gyerekek önként büdösítik-e magukat, vagy választják inkább a hófehér fogakat, tiszta leheletet.”
 • 3. 4 2008. június 01. 07:06
  „Igy is kell ezt uraim, kell a dohány reklám, és ha már ezt megszavazzák legyenek szívesek gondoljonak az alkohol reklámra is, mert ugye az "is tényszerű, hogy aki azt kifejezetten kéri és 18 éven felüli az "ügyfélszolgálati jelleggel" kommunikálhasson " az alkoholgyártókkal.”
 • 2. fodor imre 2008. június 01. 06:50
  „JO REGGELT.IGAZAD VAN KEDVES PATRON,ÁLSZENT KÉPMUTATO
  CSŰRHE AZ EGÉSZ BAGÁZS.A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT MARJÁK 1MÁST,
  A /FEHÉRHÁZBAN/,NYALJÁK 1MÁST.SZEBB JŐVŐT.FIDO.”
 • 1. patron 2008. június 01. 01:45
  „Na ugye, hogy egy banda...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz a hazai gyümölcs idén

Olcsóbb lesz a hazai gyümölcs idén, mint tavaly. Akár 10-15 százalékos áresés is bekövetkezhet, mert… Tovább olvasom