Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Együttműködési megállapodás az M6-os továbbépítéséről

A beruházás az úgynevezett PPP programban valósul meg, összesen 119 milliárd forintba kerül, 14 műtárgy, közte 5 kisebb völgyhíd lesz rajta.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében koncesszós szerződést írt alá Szabó Pál közlekedési miniszter, valamint az M6 Tolna Konzorcium képviseletében Ken Reid, Johannes Dotter és Rik Joosten az M6 autópálya Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszának építéséről csütörtökön Szekszárdon. Ez a szakasz 65,1 km hosszú lesz és 2010 március 31-ig készül el.

A beruházás az úgynevezett PPP programban valósul meg, összesen 119 milliárd forintba kerül, 14 műtárgy, közte 5 kisebb völgyhíd lesz rajta. 2 megye 14 települését fogja érinteni. 8 csomópontot és 4 pihenőhelyet alakítanak ki.

Az ünnepségen Szekszárd alpolgármestere Haag Éva azt mondta, hogy Szekszárd földrajzi, turisztikai és gazdasági szempontból igen jó adottságokkal rendelkezik, de megközelíthetetlensége miatt eddig ezt nem tudták kihasználni. Abban reménykednek, ha elkészül az M6 autópálya ezen szakasza, akkor a befektetők figyelme Szekszárdra, illetve a térségre is irányul majd.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arról beszélt, hogy nincs más útja az országnak, mint "építkezni, építkezni, építkezni". Hozzátette, hogy az elmúlt 6-8 évben Magyarország autópálya- és gyorsforgalmi úthálózata megkétszereződik. Ez olyan tempó, amire eddig nem volt példa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén elhallgat a Sziget? - egyre színesebb a kínálat

Megrendülhet a Sziget presztízse: sorozatosan röppennek fel vészjósló hírek a szebb napokat is megélt gigarendezvényt illetően. Gerendai Károly főszervező szerint nincs ok aggodalomra. Tovább olvasom