Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Elkészült a kormányzati negyed elszámolása

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., elkészítette a Kormányzati Negyed projekttel kapcsolatos elszámolást, és azt hétfőn eljuttatta a Pénzügyminisztériumnak.
Száraz Gábor a társaság szóvivője, a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta: az idei központi költségvetésben 3,8 milliárd forintot különítettek el a meghiúsult kormányzati negyeddel kapcsolatban felmerült kiadásokra, és a pénzügyi beszámoló szerint a költségek messze nem merítik ki a rendelkezésre álló keretösszeget.

Száraz Gábor hozzátette: a következő lépésben a PM az elszámolást véleményezi, elfogadja, vagy esetleg kiegészítést kér az MNV-től. Azután a pénzügyi tárca beterjeszti a kormánynak az elszámolás tervezetét, amely döntést hoz arról. "Az ügy érzékenységére tekintettel a kormánydöntéséig a teljes részleteket nem lehet nyilvánosságra hozni. A megmaradó pénz az államháztartás bevételi oldalát gyarapítja majd" - fogalmazott Száraz Gábor.

A szóvivő megerősítette, hogy a 3,8 milliárd forint felett a Kormányzati Negyed Projekt Kft. törzstőkéjét az idén 90 millió forinttal megemelték, hogy a kinnlevőségeket ki tudják fizetni. Emellett további 211 millió forintot kifizettek a 2007-ben felmerült értékbecslési, és ügyvédi munkák fedezetére.

Száraz Gábor elmondta azt is, hogy Görözdi György, a Kormányzati Negyed Projekt Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn megválik tisztségétől, mivel három hete lejárt határozott idejű szerződése helyébe lépett megbízási szerződése is lejárt.

Olvasóink írták

 • 3. szakee 2008. július 01. 09:16
  „sporolunk ,nem?”
 • 2. kl_3 2008. június 30. 22:35
  „Nem a kormányzati negyed felszámolása készült el?”
 • 1. 4 2008. június 30. 22:21
  „"...az idei központi költségvetésben 3,8 milliárd forintot különítettek el a meghiúsult kormányzati negyeddel kapcsolatban felmerült kiadásokra,..."

  Na így kell a semmire is pénzt kiadni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamoskábelt loptak, de rendőrkézre kerültek

Kábellopás közben fogtak el a rendőrök két tolvajt június elején. A nyomravezető 500 ezer forint… Tovább olvasom