Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Esküvő: négy év után négyesben

Henriette és Attila romantikus megoldást választva, csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé.

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit húzol ki belőle, s ezen az alapon még fontosabbnak tűnik, hogy az ember a csalódások után se adja fel a boldogság és a hozzá illő pár keresését. Vadászék megismerkedésének története is ehhez ad biztatást és nemrégiben azzal teljesedett ki, hogy Henriette és Attila az egyre gyakoribbnak számító, romantikus megoldást választva csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé.

Henriette kolléganőjének férje együtt dolgozik Attilával, ezt tudva pedig sejthető, hogy megismerkedésüket két jó barát segítette. Ez a körülmény kapcsolatuk szempontjából fontos tényező, de legalább ennyire lényeges: Henriette készen állt arra, hogy újra rátaláljon a boldogságra, egy harmonikus párkapcsolatra. Attila ugyancsak több rossz tapasztalat után járt, de mégsem adta fel, bízott benne, hogy megtalálja élete párját. Még ma is jól emlékszik arra az átdolgozott napra, amelynek vége felé munkatársa megadta Heni számát. A cetli, amire felírta, még ma is ott van az íróasztalánál a falra tűzve. Ám ez csak egy romantikus színezetű momentum, ennél is meghatározóbb, hogy még aznap fel is hívta.
– A kád szélén ültem épp, de mégis hosszan elbeszélgettünk. Megegyeztünk egy szombati randiban, egy vendéglőbe mentünk vacsorázni – idézte fel a hölgy a négy évvel ezelőtti első találkozást. Március 23-a épp egy esős nap volt, ám számukra napsugaras hangulatban telt. A kezdetektől úgy érezték, mintha már évek óta ismernék egymást.

Hasonló sorsok

A mérnök és a tanítónő megbeszélte, hogyan alakult addig a sorsuk és az is bizalmat szült köztük, hogy válásuk hasonlóan alakult. Attila szerint egyáltalán nem szokványos, hogy az emberek elsőre így megnyílnak egymás előtt, de számukra akkor ez tűnt természetesnek, talán mert már akkor érezték, összeillenek. A második találkozás – ahová már mindkettőjük magával vitte a fiát is – ugyancsak jól sikerült. A gyermekek rögtön összebarátkoztak, szinte a kezdetektől úgy tekintettek egymásra, mint két testvér. Heniék kapcsolatát pedig az elkövetkezőkben közös vacsorák, kirándulások sora fűzte egyre szorosabbra. Barátaikat is bemutatták egymásnak.

Közös zöldségpucolás

– Kedves, udvarias, jóképű. Az autóajtót előre kinyitotta és az első randin egy szál rózsát húzott elő a hátsó ülésről. Lehet rá számítani, szükség esetén mellettem áll a bajban. Első látásra még senkinél sem éreztem ennyire, hogy megbízható, de róla később be is bizonyosodott – sorolta azokat a jellemvonásokat Heni, amiért Attilát választotta.
– Sosem úgy álltam neki egy kapcsolatnak, ha valaki megtetszett, hogy kétnapos lesz. Mindig próbáltam hosszú távra tervezni – vette át a szót a férfi és elmondta: Heniben nőiessége mellett még az tetszett neki, hogy nyílt, őszinte, temperamentumos. Egy olyan családcentrikus, a házimunkákban igényes nőt ismert meg benne, amilyenre mindig is vágyott. Egy biztos: náluk nem az „ellentétek vonzzák egymást" elv vált be. Attilának az sem okoz gondot, hogy a közös szombati ebéd megtervezésekor besegítsen mondjuk a zöldségpucolásba, legalább addig is együtt lehet kedvesével.

„Hogyan tudnék élni nélküled?"

Két éve tavasszal összeköltöztek, de addig is mindennap találkoztak, mindent együtt csináltak. A ragaszkodás, sőt, a telepátia is állításuk szerint jól működik köztük. Ízlésük is hasonló és az elmúlt években még inkább összecsiszolódott. Ha bemennek egy boltba, rögtön tudják, hogy húsz felsőrész közül melyik az a kettő, amelyik párjuknak tetszhet. Már egyre kevesebb szó elég ahhoz, hogy értsék egymást, mégis meggyőződésük, hogy sokat kell beszélgetni. Ez tesz bensőségessé egy párkapcsolatot. Heni a szókimondóbb, de Attila is tudja, megkönnyebbül az ember, ha szeretett társának a vele történt jót, rosszat elmeséli.
Vadászék idén, az év elején közösen döntötték el, hogy a megismerkedésük évfordulójához közeli napon egybekelnek. Az esküvőt azonban titokban tartották, csak négyesben – ők ketten és a tanúk, a barátaik – álltak az anyakönyvvezető elé. Miért? Számukra így tűnt romantikusabbnak, izgalmasabbnak, nem a látványos külsőségekhez ragaszkodtak, a belső érzések megélését tartották fontosnak, s Demjén Ferenc Hogyan tudnék élni nélküled… kezdetű számára házasságot kötöttek. Remélik, ezzel nem bántották meg azokat, akiknek aztán meglepetésként jelentették be, hogy már ez a kötelék is összefűzi őket.
– Eddig is összetartoztunk, nem az esküvőtől lettek erősebbek az érzéseink, de így még közelebb érezzük magunkhoz a másikat – hangsúlyozták Vadászék és példájuk biztatást jelent: létezik reményteli újrakezdés, az ember megtalálhatja élete párját, akkor is, ha ez nem elsőre sikerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

lajtos javulóban

Lajtos Dávid, a Győri ETO csatára megsérült a Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésen. A hétvégén… Tovább olvasom