Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

EU-elnökség : lezajlott a hivatalos átadási ünnepség

Budapest - Az Országház kupolacsarnokában lezajlott az EU-elnökség hivatalos átadás-átvételi ünnepsége, a ceremónián Yves Leterme ügyvezető belga miniszterelnök átnyújtotta az elnökségi zászlót Orbán Viktor miniszterelnöknek.
Az eseményen a belga és a magyar himnuszt követően bemutatták a történelmi zászlókat, valamint a két ország lobogóit, Yves Leterme beszédet mondott, ami után hivatalosan átadta az unió soros elnökségét Magyarországnak. Miután Orbán Viktor is szólt a vendégekhez, versrészleteket - egyebek mellett a Himnuszt - szavalták el magyarul, franciául és angolul, majd zenei darabok következtek. Az ünnepség idejére a kupolacsarnokot színes, a magyar és az uniós zászlókat megjelenítő fényekkel világították meg.

Az egyórás rendezvényen részt vett Schmitt Pál államfő, Kövér László házelnök, a kormány, valamint a budapesti diplomáciai kar tagjai és más meghívott magyar vendégek.

EU-elnökség: a hivatalos átadási ünnepség képei. Fotó: MTI

A sajtó képviselői a Parlament kék társalgójából és a Néprajzi Múzeumban berendezett sajtóközpontból kísérhették figyelemmel az eseményt.

Yves Leterme belga miniszterelnök beszéde

Az EU az elmúlt időben dinamikusabbá vált, ezt Magyarország a következő félévben, soros elnöksége alatt tovább erősítheti - mondta Yves Leterme belga miniszterelnök csütörtökön a Parlamentben, mielőtt átadta az elnökségi zászlót Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A belga kormányfő a Parlamentben tartott ceremónián hangsúlyozta: Magyarország a történelem során már többször bizonyította erős kötődését a szabadsághoz, ezért bizakodva adja át a stafétát. Bár Belgium eredményeket ért el elnöksége alatt, még sok teendő vár a magyar elnökségre is - tette hozzá.

Yves Leterme üdvözölte a magyar elnökség programját, amely - mint kiemelte - nagy hangsúlyt helyez a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre, mivel csak így lehet erős Európát építeni. Éppen ezért Magyarországnak szorgalmaznia kell az EU 2020 stratégia végrehajtását. Az unió sok esélyt kínál, ezeket ki kell használni, a tagállamoknak pedig közös projektekbe kell fogniuk - mondta.

Yves Leterme beszédet mond. Fotó: MTI (galéria)

A belga kormányfő emlékeztetett: az unió februári csúcstalálkozója az energia kérdésével foglalkozik majd, a biztonságosan és megfizethetően rendelkezésre álló energia ugyanis kulcskérdés. A fejlődéshez elengedhetetlen az innováció, a találékonyság, ezért a magyar elnökségnek sürgetnie kell az úgynevezett európai védjegy bevezetését is - emelte ki.

A gazdasági gondokkal összefüggésben megjegyezte: bár Magyarország nem része az euróövezetnek, a stabil európai fizetőeszköz minden tagállamnak fontos, ezért az elnökség biztosan a szívén viseli majd ennek ügyét is. Az elnökségi program egy másik pontjára, a stockholmi program végrehajtására célozva pedig úgy vélte, a migráció komoly kérdés, és Magyarország ebben is haladást érhet el.

Yves Leterme szerint az EU nemcsak a közös piacot jelenti, hanem elkötelezettséget a béke, a szabadság és a demokrácia értékei mellett, és ezek gyakorlatba történő átültetését szolgálják az intézmények, amelyek megerősödtek az utóbbi időben, az elmúlt hat hónapban sikerült "mozgásba hozniuk" az uniót.

Mint mondta, országa elnöksége a széles körű, szoros együttműködésre épült, fontosnak ítélték a kapcsolattartást az Európai Bizottsággal, a tagállamokkal és az egyre nagyobb szerephez jutó Európai Parlamenttel is. Emellett nagy hangsúlyt fektettek a spanyol-belga-magyar elnökségi trió csapatmunkájára is: a három tagállam "közös filozófiája" a folyamatosság volt - mondta.

Yves Leterme végül sok sikert kívánt Magyarországnak az első elnökségéhez.

Orbán Viktor szerint Magyarország a megújulás időszakát éli

Orbán Viktor szerint Magyarország a megújulás időszakát éli, a magyarok úgy tekintenek 2011-re, mint az ország megújulásának évére: most dől el, milyen lesz a következő tíz évük. A miniszterelnök az Európai Unió soros elnökségének hivatalos átadási ünnepségén csütörtökön, az Országházban úgy fogalmazott: "csodát nem tud tenni a magyar elnökség, de képes lehet megdörzsölni a palackot, amelyből ismét előbújhat a szellem, amelyet úgy hívnak, Európa megújulása".

A kormányfő szerint Magyarországot is ugyanaz a válság késztette jövőjének újragondolására, mint Európát. "A különbség az, hogy minket, magyarokat egy pusztító és hatalmas államadósságot felhalmozó politika következtében különösen fölkészületlenül és kiszolgáltatottan ért a válság. Ezért nekünk sokkal jobban össze kellett kapaszkodnunk, nagyobb közös erőfeszítéseket kellett tennünk, hogy egyáltalán a felszínen maradjunk" - mondta.

Ugyanakkor a magyarok "soha nem látott összefogása különös energiákat szabadított fel: mára miénk Európa egyik legrendezettebb államháztartása, az államadósságot csökkentjük, és készen állunk arra, hogy egy év alatt Magyarországot teljesen újjászervezzük. Mi, magyarok megértettük, ha állni akarjuk a versenyt, nem élhetünk tovább úgy, ahogy eddig éltünk" - emelte ki, hozzátéve, hogy ezt az energiát, ezt az elszántságot, ezt a hitet ajánlják fel a magyar emberek az EU-nak.

Beszédet mond Orbán Viktor. Fotó: MTI (galéria)


Európa egésze is megértette: új helyzet van a világban, új verseny kezdődött, és újak a versenytársai is; az új versenyben pedig csak értékteremtéssel és munkával lehet nyertessé válni, spekulációval nem - mutatott rá a miniszterelnök, úgy fogalmazva: Európa polgárai "nem színes víziókat, nem mesés utópiákat várnak tőlünk", viszont kívánják és elvárják a konkrét, kézzel fogható, az életüket kedvezően alakító eredményeket, mindenekelőtt stabil és magas hozzáadott értéket előállító munkahelyeket, amelyek tisztességes megélhetést biztosítanak. "A legfőbb dolgunk, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak, és így tegyük Európát erőssé" - mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta, Európának ismét fel kell mutatnia azokat az értékeket, erényeket, képességeket, amelyek a kontinenst évszázadokon át egy sikeres, csodált, irigyelt civilizáció bölcsőjévé tették.

Az elmúlt fél évben az EU elnöki posztját betöltő Belgiumról a miniszterelnök azt mondta: rendkívüli időkben kellett helyt állnia, hiszen olyat hat hónap áll mögöttünk, amelyre rányomta bélyegét a világgazdasági válság. Belgium azonban képes volt kiutat mutatni, fenntartotta a tagállamok elkötelezettségét az európai integráció mélyítése és bővítése mellett. Belgiumnak köszönhető, hogy él a remény: Horvátország hamarosan beléphet az EU-tagállamok közé, Románia és Bulgária pedig csatlakozhat a schengeni övezethez - fejtette ki, hozzáfűzve, hogy Magyarország is támogatja e célokat.

"Ma, vízkereszt napján érdemes emlékeztetni magunkat: az unió soros elnökségét egy ezeréves európai állam veszi most át, amelyet megedzettek a történelem viharai, amely rengeteg tapasztalatot gyűjtött diadalai és kudarcai során, és amelybe a kereszténység oltotta be az emberi méltóság megbecsülését, a tisztelet kultúráját és az emberiesség érzésvilágát" - mondta Orbán Viktor, aki szerint komoly örökséget vesz át az ország: vannak jó ügyek, amelyeket folytatni kell, és vannak, amelyeket viták öveznek a közösségben. Úgy látja, Európa csak akkor maradhat versenyben régi és új kihívóival szemben, ha a világ változására mély megújulással tud válaszolni.

"Csodát nem tud tenni a magyar elnökség, de képes lehet megdörzsölni a palackot, amelyből ismét előbújhat a szellem, amelyet úgy hívnak: Európa megújulása" - zárta szavait Orbán Viktor.

A soros uniós elnökség átadási ünnepségét követően a vendégek fogadáson vettek részt a Parlament Vadásztermében.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. achilleus 2011. január 08. 10:33
  „Valahogy az EU nem volt vevő ezeknek az eseteknek az ostorozására:
  Utoljára frissítve: 2011. január 7., 17:36
  "A Fidesz emlékezteti az MSZP képviselőit, hogy a sajtószabadság akkor került valódi veszélybe, amikor a korábbi években a Magyar Szocialista Párt egyes miniszterei, államtitkárai, országgyűlési képviselői, hatalmukkal, hivatalukkal és kapcsolataikkal visszaélve asszisztáltak a munkájukat végző újságírók megfélemlítéséhez. Mint írják: csak a szocialisták kormányzása alatt fordulhatott elő olyan eset, hogy a munkájukat végző újságírókat azért keresték fel az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai, mert a sajtómunkások az akkori, a titkosszolgálatokat is irányító Szilvásy György, kancelláriaminiszter vidéki házának építkezésénél jártak. Emlékeztetnek továbbá, hogy az az eset is az MSZP kormányzása alatt történt, amikor egy újságírót azért rabosítottak, mert őt a korábban megjelent írásai miatt Keller László, volt pénzügyminisztériumi államtitkár feljelentette. Ebbe a felsorolásba illik az a történet is, amikor televíziós riportereket alaptalanul akartak drogvádakba keverni, amely ügy részleteiről - mint az később kiderült - tudott Veres János akkori MSZP-s pénzügyminiszter mellett, Draskovics Tibor ugyancsak szocialista igazságügyi és rendészeti miniszter is. Mesterházy Attilának és párttársainak tehát már évekkel ezelőtt védelmükbe kellett volna venniük az akkor valóban veszélybe került magyar sajtószabadságot, ám ők ezt nem tették meg. A mostani, politikai haszonszerzés vezérelte aggodalmuk éppen ezért, - azon túl, hogy alaptalan, - még hiteltelen is! - zárul a közlemény."”
 • 28. novaklaszlo56 2011. január 08. 01:33
  „Hát, Örvájn, én már azt se bánnám, ha az új államforma alkotmányos monarchia lenne, csak végre lecsillapodna már ez a megosztott, forrongó társadalom, s az élet kiszámítható és nyugodt lehetne végre mindenki számára, aki itt szeretnem élni, dolgozni. Azt el kell ismerni, hogy vannak halványan ebbe az irányba mutató jelek is (pl. a kisebbségekkel szembeni diszkrimináció megszüntetésére irányuló jogalkotási fejlemények, tételes pontosítások), de ugyanakkor vannak ijesztő, számomra komoly visszalépést jelentő tendenciák is. Mindegy, meglátjuk. Én nem a FIDESZ-nek, nem is az ellenzéknek, hanem ennek az agyongyötört nemzetnek szurkolok, vagyis bármit elfogadok már, a korábbi elveimet is félretéve akár, ha végre bizakodó mosolyt látok az arcokon. Minden arcon. Valaha olyasmiben hittem lelkesen, amit ma "nemes egyszerűséggel" és összefoglaló néven kommunizmusnak titulálnak, de ez az ország soha nem járt a közelében sem annak, ami a hajdan dédelgetett álmaimhoz akár csak hasonlított volna, és ma már belátom, hogy nem is fog soha. Azt is egyre jobban értem, hogy miért. Nem baj, már nem is ez a lényeg, hanem a megnyugvás, amelynek az alapja viszont csak a becsület, a közmegegyezések általános tisztelete lehet mindenki részéről. Ha ebbe az irányba megyünk, azt el tudom fogadni, még akkor is, ha ez az út messze visz a hajdani álmaimtól. De akár az is lehet, hogy némi kerülővel mégiscsak arra kanyarodik majd? Ki tudja? Meglátjuk. A magam részéről hajlok minden olyan kompromisszumra, amely a megbékélés és a nyugodt élet felé vezeti ezt a társadalmat, és valódi, emberhez méltó életesélyeket biztosít mindenkinek, a gyengéket sem hagyva a sorsukra. Ha ez az út ilyen, akkor induljunk! Vezessetek! De nagy a felelősségetek, azt ne feledjétek el egy percre sem! Az enyém sem kisebb, igaz, ha veletek tartok: együtt élünk, vagy együtt bukunk. Indulás!”
 • 27. Örvájn 2011. január 08. 00:54
  „Egyre ijesztőbb méretű nézeteltéréseink. Minden cinikus felhang nélkül úgy érzem, egyre kevesebb nézeteltérés elé nézünk, elég homogén a politikai paletta (a választok akaratából) az országban a végrehajtó, törvényhozói, helyhatósági, akarat elég erős és egy irányba mutat. Természetesen az ellenzéki pártok, a törvényhozásban, a nyilvánosság ezer fórumán kínálnak más alternatívát. Mindezt jól teszik, csak közben ne hamisítsanak meg Leveleket (néhai Teller Ede levelére gondolok), ne vizionáljanak köteles beszédet, és Lukasenko vagy Le Pen urakat sem a Kossuth téren kell keresni. Demokráciát sem érzem el veszni. Hiszen az itt van köztünk, köszöni, jól van igaz soha nem látott erővel teszi a dolgát, azt hiszem -a híradásokból úgy értesülök- szövetségi kötelezettségének is igyekszik, eleget tenni, pontosan igaz módon tájékoztatni partnereit. (akár költségvetési adatokról is). Nem ellenségek a politika szereplői e honban. E téren még sok változás lehet. Már csak azért is mert nem rendezték a soraikat a ,,vert hadak". Szóval nem olyan tragikus helyzet bár szó mi szó a fülkeforradalom kifejezés mint olyan már nekem is egy kicsit sok(k). Na de ez legyen a legnagyobb bűnük.”
 • 26. novaklaszlo56 2011. január 07. 22:33
  „"De nem egyszerűbb lett volna úgy kormányozni, hogy ne szüljön akkora elégedetlenséget a tevékenységük" - ebben egyetértek, de csak ebben, és csak eddig, az eredeti mondat folytatása már a hatalmat gyakorlók konfrontációjáról szól, ezért az abszolút nem érdekel. De nem lenne egyszerűbb úgy kormányozni, hogy az ne szüljön ekkora elégedetlenséget, ne veszélyeztesse a keservesen kivívott demokratikus vívmányainkat, ne tegyen bennünket az EU mostoha gyerekévé, és - ne tessék meghökkenni! - ne veszélyeztesse az Európai Unió belső integritását, s ezen keresztül a saját hazánk biztonságát? Megér ennyit a hatalom totális birtoklása? Ha összeomlik az ország, akkor nem lesz többé kin, min uralkodni. Már csak abban bízom, hogy magunkon még képesek leszünk uralkodni, és nem éleződnek tovább az egyre ijesztőbb méreteket öltő konfliktusaink. Hát tényleg ellenségek szorultak egymás mellé e honban? Ha igen, akkor abból semmi jó nem lehet. De talán mégis szót értünk egymással. Ez az egyik lehetőség... Maradjunk is ennél! Feltétlenül! De ez csak akkor lehetséges, ha a demokráciánk túléli a viharokat, és őszintén beszélhetünk egymással. Ellenvetés? (Lesz. Még erre is. :()”
 • 25. Örvájn 2011. január 07. 20:46
  „Nem azt teszik alant egyes hozzá szolok Tisztelt novaklaszló56! Olyan hangnemben bírálnak mintha hazánkban minden reggel csak kormánypártiak szerepelnének a közszolgálati hírműsorokban, nap mint nap megszorításokkal, elvonásokkal szembesülnénk, és mindezek ellen tiltakozásul polgárháborús eseményeket tapasztalnánk fővárosunkban. Nem ez történik! Bár dolgoznak rajta egyesek. Számomra emlékezetes volt Mesterházy úr -Goebbels doktor 43-as Berlini sportpalotában elmondott beszédére hajazó - fellépése az MSZP nagyülésen Nem hagyjuk! felkiáltással, én értem ellenségképre szükség van, a totális háborút hirdetni kell. De nem egyszerűbb lett volna úgy kormányozni, hogy ne szüljön akkora elégedetlenséget a tevékenységük, hogy immáron parlamenti patkó sarkával kell beérniük. Nem hiszem, hogy értelmes ember kétségbe vonná az ellenzéki pártok bírálathoz való jogát, ez a feladatuk küldetésük, hát tegyék szorgalmasan nap mint nap. Hiteleség! Igen ez megint olyan kérdés amin dolgozni kell évekig, valakinek ez nehezebben megy. A III. köztársaság 21. évét koptatjuk volt lehetősége a választónak véleményt formálni, és természetesen lesz is.”
 • 24. achilleus 2011. január 07. 18:39
  „22. hozzászólás Örvájn 2011.01.07. 18:03
  Igazad van. És ezek a "huhogók" saját maguk alatt is vágják a fát (már ha Magyarországon élnek, dolgoznak, vagy itt szeretnének boldogulni). Ennek ellenére úgy viselkednek, mintha nekik nem abban a csónakban eveznének, aminek az alját fúrják.”
 • 23. novaklaszlo56 2011. január 07. 18:22
  „No, azért torpanjunk csak meg egy pillanatra: siratnunk kéne a demokráciát? :O Remélem, addig azért nem merülünk alá, a zavaros tendenciák ellenére sem. Vagy csak egy euforikus elírás lenne ez itt? Akkor oké. :)
  De ha mégsem elírás, akkor az akár azt is jelentené - figyeld, feltételes módot használtam! -, hogy az EU éppen az imént ünnepelte meg a magyar demokrácia halálát. Ez a gombóc pedig nem férne le a torkomon, kedves Örvájn. Ugye, nem is kell lenyelnem? :)”
 • 22. Örvájn 2011. január 07. 18:03
  „Felemelő volt a rendezvény. Méltó volt Európai unióhoz és Magyarországoz egyaránt. A nemzetközi sajtótájékoztató is igen jól sikerült. A lenti fanyalgókkal pedig nem tudok egyetérteni. Bár tudom, sajnos ez van, erre lehet számolni. Az elmúlt nyolc év szerecsen mosdatói minden alkalmat megragadnak, legyen az valós hiba (merthogy biztos lesz, ahol dolgoznak ott akad), vagy siker mindegy. No, de sebaj jön még borúra derű! A huhogok meg sirassák a demokráciát a letűnt bajnokaikkal együtt ezzel még mindig kevesebb kárt okoznak. Bár erről az utóbbiról nem lehetünk meg győződve.”
 • 21. novaklaszlo56 2011. január 07. 11:49
  „Komédia, tragédia... Hisz tudod, ez csak nézőpont kérdése. Igaz, mi nem a nézőtéren ülünk - bár a főszereplők valami ilyesmit gondolnak rólunk. ;)
  Azért inkább mégis próbáljunk derülni a butaságunkon! Akkor egy kicsit könnyebb elviselni őket (magunkat:)), és a derű légköréből talán könnyebb is meglátni a másikat, önmagamat, és a megoldások, kiutak is tisztábban körvonalazódnak. Tudom, nagyon nehéz. Onnan tudom, hogy felettem is gyakran elsötétedik az ég. De azért próbálkozzunk a derűvel, az is valami. ;) Amikor szelíd, csendes szót hallok - s ezt erősebben hallom, mint az ordítást, meg a csatazajt, hisz oly ritka szerencse az ilyesmi mostanában -, akkor mindig bizakodó derűvel, s némiképp csodálkozva fordulok a forrás felé. Meg kétkedem is: normális?! De ha ráhangolódom, rögtön érzem: igen, az. Azért olyan gyanúsan hihetetlen. :D”
 • 20. macs 2011. január 07. 11:39
  „novaklaszlo56,
  :-) pedig sirni kéne.”
 • 19. novaklaszlo56 2011. január 07. 11:15
  „Igen, Macs, nagyon hosszú és keserves is ekképpen. De talán felnövünk egyszer önmagunkhoz, felismerjük a lehetőségeinket. Más szóval ránk köszönt (belülről, hisz anatómiai képletek formájában valamelyest már ott lapul - remélem;) :)) az intelligencia korszaka, amely egyszerre köt össze értelmesen, és egyben végre jól el is különít minket az állatok világától, amelyet ekkor kezdünk igazán tisztelni. Mert ekkor már mindent képesek leszünk tisztelni és őszinte csodálattal szeretni is. Még egymást is! ;) :D De igazad van, úgy tűnik, az még nem holnap lesz. Talán holnapután. :) De lesz, ugye?
  Hányat alszunk még a "Jézuska" érkezéséig, papaaa? - Egyet, fiam, de sokat. Egyfolytában. Mint a medve.”
 • 18. MD2009 2011. január 07. 11:08
  „Ha már ilyen szépen összejöttek,meg is koronázhatták volna ezt a drága embert. Essünk azon is túl, ne kelljen újabb költségekbe verni az adózókat.”
 • 17. macs 2011. január 07. 10:58
  „novaklaszlo56,
  nagyon sok igazságod van, de sajna ebben országban olyan viszonyok alakultak ki, ami még hosszú időre meg fogja határozni az eseményeket. Divide et imperat! Az embereket sikerült egymás ellen fordítani. A szegényeket és gazdagokat, gyerekeseket és gyermekteleneket, panellakókat és lakóparkiakat, időseket és fiatalokat, képzetteket és kevésbé képzetteket. Sajnos nagyon hiányos a vitakultúránk, rossz a problémamegoldó képességünk. Sokan azt gondolják erőből kell megoldani a gondokat, annak van igaza, aki agresszíven lép fel. Hiányzik a tolerancia, mások elfogadásának képessége.
  Sokan közülünk úgy vélik, hogy az a jó, ha valaki megmondja mit kell mondani, gondolni, cselekedni, mert abból nem lehet baj. Ez olyan mint a farkas és kutya esete, a kutya nem adja el a biztonságot, a bizonytalan és küzdelmes szabadságért.
  A Hatalom Gyűrűje sok ember lelkét mérgezte meg és nagyon hosszú a gyógyulás.”
 • 16. novaklaszlo56 2011. január 07. 10:26
  „Egy fenét vagy morbid, Macs! Úgy van ez, ahogy mondod. És ez átkozottul sokba kerül ennek a nyomorult társadalomnak. Nem pénzről, annál sokkal komolyabb, és számomra felülmúlhatatlan értékekről van szó. Olyasmiről, amit nem lehet, és soha nem is szabadna pénzben mérni, pénzzé tenni, de mi mégis folyton ezt tesszük - egymással. Röhej. Így: :D Kívülről, avatatlan szemmel nagy kabarénak tűnhet ez a bolygó egy valóban intelligens lény számára. Az iménti mondat jelzője alapján az ember nemigen lehet, legfeljebb humanoid megjelenésű, de szerintem az már akkor is gyanús az intelligencia szempontjából. :) Nyugi! Mindenki magából indul ki, én is csak ezt tettem. Így rendben? :D”
 • 15. novaklaszlo56 2011. január 07. 10:20
  „Azért bármit nem kell és nem is szabad elfogadni, kedves Lamatic, még az "elsöprő" (hogy ez mennyire szó szerint igaz mifelénk!:( ) többség akaratából sem. Akár e többség - mindenki - érdekében is küzdeni kell a józan ész diktálta megoldásokért. Egy társadalom értelmiségi rétegének éppen ez lenne a legelemibb missziója. A mi társadalmunknak nincsen már hosszú ideje ilyen, egységesnek mondható rétege. Egység alatt nem a totális egyetértést, hanem az elszánt együttműködési szándékot értem, amely nem törik meg semmiféle vitában, mert egy irányba: a problémák valódi megoldása felé húz az egész csapat teljes erővel. Más szóval: az igazságot keresik, nem legyőzni, kiszorítani akarják egymást. Annyiszor próbálom ezt megértetni veletek, de akkora bennetek a félelem ("Hhhonnan veszed, hogy mi félünk?! Mi aztán nem! Mi bátrak vagyunk! Most is győztünk: lenyomtunk benneteket! Diadaaaal!":)), meg a falkaösztön agressziója, hogy nem jut el hozzátok: emberek vagytok, nem az alfa pozícióért egymást mardosó farkasok..., legalábbis a lehetőségeitekben...
  Áh! hagyjuk is! Nem úgy néz ki, hogy egyhamar megértitek. Pedig remek tanítóitok is voltak, az egyiket közülük megint egyre gyakrabban emlegetik - olyanok, akik szerintem nem is méltóak erre, mert semmivel sem különbek nálatok... Na, tényleg hagyjuk, mert még lesújt a médiatörvény kóborárama ide! :) De ..., a fenébe is! tényleg ennyire reménytelenek, gyávák és kishitűek vagytok? Biztosan, hisz rögvest kiderül, hogy az iménti kérdés jelzőit egyáltalán nem értitek, és provokációnak tekintve azokat, dühkitöréssel, vagy az én "viszont-minősítésemmel" reagáltok rá. De jó lenne csalódnom végre bennetek! :D Nem fogok, mi? xD Rendben! :)”
 • 14. macs 2011. január 07. 10:13
  „lamatic,
  "Szépen sorban 4 évente új pártot választunk csak ne lmp t... és akkor mindannyian sorra jutunk :D"
  Szóval olyanok vagyunk, mint az egyszeri leányzó, aki elválik az alkoholista férjétől, majd feleségül megy egy kevésbbé alkoholistához. Tudom, kicsit morbid vagyok.:-))”
 • 13. szandokán 2011. január 07. 08:48
  „Azért kiváncsi lennék mennyibe krült ennek a sok léhűtőnek a fogadása,etetése,seggnyalása,a mi pénzünkből.”
 • 12. lamatic 2011. január 07. 08:48
  „Nem értem mi a vita??, Megnyerte a választást, el kell fogadni. Majd 4 év múlva a nép megint szavazz. Ha rosszul gazdálkodnak akkor úgy járnak mint a szocik, s jöhet a jobb. Szépen sorban 4 évente új pártot választunk csak ne lmp t... és akkor mindannyian sorra jutunk :D”
 • 11. achilleus 2011. január 07. 08:27
  „9. hozzászólás Nagyapo 2011.01.07. 07:41
  ÍROD: "2004-ben amikor Mo.belepett az Unio-ba,Orban volt a legfobb ellenzoje a belepesnek,mert nem ok voltak hatalmon,csak ugy emlekeztetoul!!!!!"

  Drága Nagyapó! Ezt meg honnan veszed?
  Csak egy korabeli idézet a sok közül: http://www.origo.hu/itthon/20020716eucsatlakozas.html
  "2002. 07. 16. - Günter Verheugen budapesti látogatása alatt többször is elismerően szólt az előző (Orbán) kormány csatlakozási folyamatban mutatott konstruktivitásáról és együttműködéséről. Kijelentette: Brüsszelben nem fogják elfelejteni, hogy az előző kormány rendkívül fontos szerepet játszott Magyarország sikereiben a csatlakozási folyamat során. A biztos megbeszélést folytatott Orbán Viktor volt miniszterelnökkel is. A Verheugen kezdeményezte találkozón Martonyi János volt külügyminiszter is jelen volt. Elhangzott: a csatlakozási tárgyalások néhány részletkérdéséről az Európai Bizottság a jövőben is szívesen konzultál Orbán Viktorral, aki legközelebb szeptemberben látogat Brüsszelbe."

  Azt meg szerintem meg lehet érteni, hogy a jigharmonizációs szakaszban oroszlánrészt vállalt kormány feje keserű szájízzel nézte, hogy egy olyan kormányfő viszi be az országot hivatalosan az EU-ba (Medgyessy), aki még a csatlakozási tárgyalások idején a Gerbaud cukrászda eladásán bizniszelt (ez az a bizonyos 70 milliós megbízási ügy).”
 • 10. spiler 2011. január 07. 08:00
  „4. IGAZAD VAN
  5. te itt élsz vagy LONDONBÓL irsz /Viki vissza lép ha igy akarják-EU-hoz tartozunk erre szavaztál ha nem akkor a Te hibád is..........volt aki nem szavzta meg/SVÁJC/”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marihuánaültetvényt találtak a rendőrök egy siófoki lakásban

Kaposvár - Nyolc kilogramm marihuánát és nagy összegű készpénzt találtak egy siófoki férfi enyingi… Tovább olvasom