Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Ezrek vettek részt a lánchídi sétán a mellrák ellen

A korábbi évekhez hasonlón idén is ezrek - sőt Olivia Newton John jelenléte miatt talán a korábbinál is többen - vettek részt a mellrák elleni lánchídi sétán szombat este, illetve az azt megelőző egyéb programokon Budapesten - mondta el az MTI-nek Nagy Andrea, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szóvivője.
Számos közéleti személyiség - köztük Schmittné Makray Katalin, a rendezvény fővédnöke -, művészek, politikusok, orvosok, továbbá a négyszeres Grammy-díjas amerikai énekesnő és színésznő részvételével több ezren tették meg az utat oda-vissza a rózsaszínűre kivilágított a Lánchídon, hogy egy nemzetközi kezdeményezés részeként felhívják a figyelmet a mellrákszűrés és a rendszeres önvizsgálat fontosságára.

Az eseményen részt vett többek között Nagy Anna kormányszóvivő, Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, Paller Judit tiszti főorvos, Selmeczy Gabriella és Kökény Mihály politikus, Sebestyén Márta énekesnő, Ungár Anikó előadóművész, Detre Diána szörfolimpikon és több ország, közte az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Az esemény megindító pillanatai között idézte fel Nagy Andrea azt a gesztust, amellyel Olivia Newton John magához ölelt és hosszasan bátorított egy őt megszólító, vélhetően a kemoterápia miatt kopasz hölgyet. Sebestyén Mártának, aki a Facebookon aktív az ügyben, egy már gyógyultnak tekinthető fiatal, 31 év körüli nő mondta el, hogy saját tapasztalatából kiindulva mindenkit a korai felismerésre, a rendszeres önvizsgálatra fog buzdítani, ugyancsak a közösségi portálon.

Legyőztem a mellrákot, egészségesen, tudatosan élek - mondta a rendezvénysorozat egy eseményén Olivia Newton John, aki 18 éve gyógyult meg a mellrákból. Mivel rendszeresen végzett önvizsgálatot, saját maga fedezte fel a "dudort" a mellében. "Minden harmadik nő magának találja meg a csomót!" - hangsúlyozta, s arra kért mindenkit, végezzen rendszeresen önvizsgálatot, s ne várjon arra, hogy az orvos fedezze fel az elváltozást.

A lánchídi séta este fél kilenckor kezdődött, előtte különböző programok, koncertek, ingyenes vizsgálatok, szaktanácsadás, ételkóstolás és divatbemutató is szórakoztatta az érdeklődőket.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. október 03. 19:23
    „én meg sört iszok a rasszizmus ellen :D baromság”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - 17.30-ig a választók 41,80 százaléka szavazott

A választásra jogosultak 41,77 százaléka, 3 millió 419 ezer 160 ember járult az urnákhoz a vasárnapi önkormányzati választásokon 17.30-ig óráig az OVI adatai szerint. Tovább olvasom