Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Felborult és elsüllyedt egy hajó a Dunán a Parlamentnél

Az utasok mentését a vízi rendészet, mentőhajó és tűzoltóhajó is segíti.
Felborult és elsüllyedt egy hajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este. Több utasa az erős sodrású vízbe esett, eddig 9 embert emeltek ki, többeket nagy erőkkel keresnek. A mentőszolgálat annyit közölt az MTI-vel, hogy több embert látnak el.
A balesettel kapcsolatos újabb híreket következő cikkünkben olvashatják: Elsüllyedt egy turistahajó a Parlamentnél - Heten meghaltak, több embert még keresnek + Fotók

Az M1 aktuális csatorna híradása szerint a felborult hajó fedélzetén 34-en voltak, egy embert újra kellett éleszteni.
    
A baleset okáról eddig nincs pontos információ, elképzelhető, hogy a szakadó esőben két hajó összeütközött.
    
Az MTI tudósítója azt jelentette a helyszínről, hogy a környéket teljesen lezárták, a vízi rendészet hajói, mentőhajók és tűzoltóhajók segítik a mentést. A Petőfi téren több rendőr-, mentő- és tűzoltóautót látott.
    
A mentőszolgálat ügyeletese annyit közölt, hogy "14 egységgel" vannak a helyszínen.
Felborult és elsüllyedt egy hajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este
   
Az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. megbízásából Tóth Mihály szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 22 óra előtt a Panorama Deck Kft. Hableány elnevezésű sétahajója eddig ismeretlen okok miatt felborult és elsüllyedt a Duna budapesti szakaszán az Országháznál. A városnéző hajójárat fedélzetén a legénységgel együtt összesen 34-en utaztak, főleg távol-keleti turisták. A mentés nagy erőkkel tart, az erős sodrású, magas vízállású Dunán, amelyet az eső és a sötétség nehezít.
    
A Panorama Deck Kft. "minden erőforrást mozgósít az emberéletek védelmében". A baleset okainak feltárásában a vállalat a hatóságokkal mindenben együttműködik - tették hozzá.
    
A Hableány hajó 60 ember befogadására képes, 27 méter hosszú, 150 lóerős motorral felszerelt, rendszeresen karbantartott járműve a Panoráma Deck flottájának 2003-óta - írták.
    
Az M1-nek Szatmári Zsolt, az Érdi Nemzetközi Katasztrófavédelmi szakbúvároktató azt mondta: jelenleg minden akadályozza a mentést, az időjárás, a víz hőmérséklete és a Duna gyors folyása.
    
Az M1 tudósítója arról számolt be, hogy északi irányban a Margit hídig, déli irányban a Petőfi híd alatt is látni lehet a villogó fényeket, hatalmas reflektorokkal világítják meg a vizet.
    
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta az MTI-tudósítójának, hogy több sérültet látnak el.
    
A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint felborult hajó miatt tart a mentés a Duna fővárosi szakaszán, a Margit hídtól a folyó déli irányába.
    
Azt írták, a Budapesi Rendőr-főkapitányság ügyeletére 21 óra 15 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy hajó felborult a Dunán, a Kossuth tér magasságában. A rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai haladéktalanul megkezdték a mentést. A baleset miatt a rendőrség a Margit híd és az Erzsébet híd között hajózási zárlatot rendelt el.

Korábban írtuk:

Az Indexnek a Hableány hajó tulajdonosa nem sokkal este 10 után azt mondta, a hajó "ténylegesen" elsüllyedt, 34 fő volt a fedélzeten a legénységgel együtt.
Hozzátette: mentést nehezíti, hogy a megáradt folyónak nagyon erős a sodrása, és a látási viszonyok is elég rosszak.

Az oldalon fotókat is közöltek a helyszínről.

A Blikk információi szerint a baleset következtében több ember is a vízbe esett: volt, akit újra kellett éleszteni. Emellett azt írják, hogy arról kaptak hírt, hogy eddig három halottja van a balesetnek.

Az MTI tudósítója azt jelentette a helyszínről, hogy a környéket teljesen lezárták, a vízi rendészet hajói, mentőhajók és tűzoltóhajók segítik a mentést. A Petőfi téren több rendőr-, mentő- és tűzoltóautót látott.
    
A mentőszolgálat ügyeletese annyit közölt, hogy "14 egységgel" vannak a helyszínen.

Korábban írtuk:
Felborult egy hajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este - értesült az MTI.

Az MTI úgy tudja, utasok is voltak a hajón. Néhány embert már kiemeltek, többeket keresnek.   
A vízi rendészet, mentőhajó és tűzoltóhajó is segíti a mentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem tornádó volt Debrecen mellett

Majdnem tornádó volt Debrecen mellett
Tubát, azaz felhőtölcsért kapott lencsevégre az MTI fotósa Debrecen felett 2019. május 29-én. Tovább olvasom