Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Felfüggesztett börtönt kaptak a gyerekverő rendőrök

Jogerősen 16 hónap börtönbüntetésre ítéltre a Csongrád Megyei Bíróság jogellenes fogvatartásért és bántalmazásért azt a két rendőrt, akik szolgálatuk alatt fiatalokat bántalmaztak.
A bíróság mindkettőjük börtönbüntetését négy év próbaidőre felfüggesztette - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nagymihályné Hamvai Mónika, a Csongrád Megyei Bíróság tisztviselője. A verekedő rendőröket elbocsátották a rendőrségtől.

A két rendőrt még 2007 januárjában hívták egy élelmiszer áruház eladói, mert két fiú levert egy üveg pálinkát az egyik polcról, és az eladók azt feltételezték, hogy lopni akartak. A rendőrök a két fiút - egyikük még csak 13 éves volt a történtekkor - egy raktárba vitték, ahol az idősebb, 17 éves fiút orrba, majd kétszer arcon ütötték a rendőrök, a fiúnak a veréstől beszakadt a dobhártyája. A két fiút ezután még órákig nem engedték el.

Hónapokkal később a két rendőrt egy családi veszekedéshez hívták, ahol egy 20 éves fiú veszekedett a szüleivel. A rendőrök a fiút a lakásban megbilincselték és már ekkor is, de a lépcsőházban, az utcán és az autóban is többször gumibottal megverték. A férfit a rendőrség helyett az algyői olajmezőre vitték, ahol kirakták az autóból. Ezután gumibottal, ököllel többször megverték, megrugdosták a védekezésre képtelen férfit, akinek eltört az orrcsontja, majd ott hagyták a sötét, lakatlan területen.

Olvasóink írták

 • 5. csingiz 2008. április 15. 18:51
  „3.Üdv! Na most hogy mondod....Ezért is jó lenne ha tudnánk, mi volt az enyhítő körülmény!”
 • 4. erzsó. 2008. április 15. 08:50
  „Erzsó.
  Balu kapitány teljessen igazad van!!!!Akkor ugye nincs is korrupció.mert ha valaki pl. bejön az udvaromba lopni és én elkapom,jól megverem,ha feljelent(mert neki személyiségi joga van!!!) még engem hurcolnak meg egy köcsög miatt!!Mert ugye itt jogai vannak a legutolsó gyilkosnak is a börtönbe tv-videó-jó kaja,persze az adózzó állampolgárok pénzéböl(mert mi másból?)Én tartsam el el a gyilkosokat,tolvajokat,naplópokat hajléktalanokat!!!Itt a bűdős életbe nem lessz rend majd csak akkor ha egy keménykezű kormányzonk lessz,akinek tényleg szívügye lessz a bünözés és korrupció visszaszoritása!!!!”
 • 3. Balu kapitány 2008. április 14. 21:12
  „Azért kicsit fura,hogy ezek a rendőrök felfuggesztettett kapnak miközben másokat ennél kisebb cselekményekért letöltendő börtönre ítél a bíróság...hol van itt az egyenlő elbírálás elve ami állítolag egy jogállamban a törvényesség alapja!!!!”
 • 2. Balu kapitány 2008. április 14. 21:07
  „Hello!
  Kíváncsi lennék,hogy ezek a "bátor" rendőrök akkor is ilyen kemények lennének amikor egy 120 kilós erős,kopasz maffiózóval szemben kellene intézkedniük!!
  Szerintem sokkal visszafogottabbak lennének...
  Sajnos az ilyen esetek miatt nincs az emberekben tisztelet a magyar rendőrség felé...pedig sok esetben ezen múlik,hogy az állampolgárok segítséget nyújtanak-e a bűncselekmények felderítéséhez..”
 • 1. csingiz 2008. április 14. 16:08
  „Joghoz értő írástudóktól kérdezném...Ez végül is: hivatalos személyként csoportosan végrehajtott, többrendbeli, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés lenne?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móri mészárlás: biztosan nem volt ott Hajdú László

Biztosan nem volt ott a móri Erste Bankban Hajdú László, akit korábban egyebek mellett a 2002-es… Tovább olvasom